29.05.05
12:05
От всичко прочетено до сега оставам със впечатлението, че всички начинаещи си мислят, че само от гейнер/протеин/креатин и др ще почнат да качват(и аз си мислех така като почнах да тренирам). Ама НЕ Е ТАКА. Първо не препоръчвам на хора които не са тренирали поне 1-1,5 сериозно да пият каквито и да е други добавки освен гейнер и протеин. Не че нещо ще ви стане, но само ще си пръснете парите и няма да има никакъв ефект. Качването на маса е комбинация от добра тренировка, почивка(която често се пренебрегва от начинаещите) и правилно хранене. В началото е достатъчно да се храниш малко повече, да тренираш и да почиваш достатъчно. Освен това не може да очаквате че на 16 ще изглеждате като Арнолд, организма и тялото все още растат и няма чак такъв ефект от тренировките. Бодибилдинга, а и другите спортове се градят на търпението, знам че мн от вас ще си помислят тоя пък какво ми разправя. И аз искам в училище да съм по-як от другите, е не бях. Скоро правя 21 и съм студент, от всичките 500 човека в моя поток има 2-3 които мога да сравня със мен сега. Освен това нищо няма да ви помогне че на 16 сте мн яки, ако на 25 сте тулупи понеже само сте се тъпкали със стероиди, а не сте си изградили правилен стил на трениране и хранене.
Спортът е начин на живот, а не начин за избиване на комплексите.
29.05.05
12:14
Подкрепям те напълно ! Дано малките “бабаити” се всулшат !
29.05.05
13:00
тука има много верно но май ... повече от половината хора във фитнесите ходят не за спорта кат начин на живот поне в началото де :D
иначе верно по хубаво е първо на чисто да се качи и после кат се земат добавките и ставаш звер :twisted: ама на кои ли му се чака ....