14.06.11
09:53
Тук ще поствам комплексите, които ще се правят на кросфит турнира в Атина, които ще посетим с Иво Бешевлиев...
Запретвайте се!
FOR TIME:
...160m RUN
20 WALLBALL SHOTS (8kg/6kg - 3m)
20 CAL ROW (drag factor 130)
20 BOX JUMPS (60cm/40cm)
20 KB SWINGS (24kg/16kg)
20 PULLUPS / RING ROWS
20 PLATE-BURPEES
20 FEET 2 RINGS
FOR TIME:
...160m RUN
20 WALLBALL SHOTS (8kg/6kg - 3m)
20 CAL ROW (drag factor 130)
20 BOX JUMPS (60cm/40cm)
20 KB SWINGS (24kg/16kg)
20 PULLUPS / RING ROWS
20 PLATE-BURPEES
20 FEET 2 RINGS
Малко разяснения, моля:
1. Само 160 м? Да не е 1600 м?
2. Как се определя този фактор?
3. 20 FEET 2 RINGS - това има нужда от обяснение.
3. Май е като тоес то бар, ама на халки- фиит то рингс- така ми се струва де
Прав си, разбира се! Подлъга ме тази 2-ка :)
така са написали хората, аз копирам, няма какво да обърквам...:)
toes to bar=feet to rings
130 според мен е съпротивлението на C2R-a, което би трябвало да може да регулира...както и да е де...аз нямам къде да греба и ще го сменя със SDLHP на 50кг. за 20 повторения...
което както знаеш няма да е същото защото няма да използваш краката в процеса на гребане но пак е нещо :) наблегни на набиранията по-добре ;) и подобри техниката колкото можеш повече също и wall ball-a ;)
...яма да използваш краката в процеса на гребане но пак е нещо ...
Не съм съгласен. Краката участват доста активно в хай пула и точно той е заместител на гребането.
14.06.11
15:20
о да... аз съм объркал упражденията мислех си че ще го замести с гребане с щанга :)
п.с: Стели съм просто обърках и писах от на брат ми профила :D
Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 14.06.11 15:21.
Ти колко пъти греба на C2R, че да знаеш кое как замества...хай-пула е най-близкото...и няма как да не използваш задната верига, защото иначе кръста ти те сцепва...а имаш още 5 движения след гребането...
Аз лично съм гребал един път в живота си...във Варна...500м.-1:29мин., после исках просто да падна от тренажора и да умра...
10 минути...
-с по 1,75кг. на всеки глезен;
-скоковете на 70см.;
-32кг. пудовка;
впечатления...
мой комплекс!!!...с 24-ка и без тежести ще го прелетя...
най-много проблеми на бърпитата...
корема гръмва на халките...нищо общо s toes to bar!!!...
Очаквам да ги съсипеш :)
Искам да питам две неща:
1. Има ли награда за най-добрите и каква?
2. Къде да видя как се прави feet to rings?
Ами предполагам, че ще има награден фонд...те пускат по-малко информация...:)
Feet to rings в ю-туб-ето...гледах пръстите да ми влизат в халките...но с тежести е много тегаво...
То ще има :
9:00 - 9:30 : Athletes Briefing
демек, стандартите там ще бъдат уточнени от съдиите...това, което мен ме смущава засега е, че всички други атлети са от клуба-организатор...увериха ни, че ще има от поне още два клуба...защото, ако сме аз и Иво срещу домакините само...и ако са съдийските порядки са като нашите...с бат Иво трябва бая да се озорим:)
ами аз в там търсих ама не намерих.. ако може кажи какво да напиша или дай някой линк да го видя..
аха, ориентирах се... като toest to bar но на халки... ясно.. тежичко изглежда...
както и да е.. успех! позабавлявайте се! :)
Мнението беше редактирано от Трениращ на 17.06.11 09:34.
8:42
SDHP - 50kg.
wall ball - 5 kg.
boxjumps-60 cm.
KB swing - 32 kg.
KB swing 24 :)
32, не ползваме 24 в БГ:)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 20.06.11 07:57.
Това от вчера:
...160m бягане
20 Wall ball 5кг
20 Сумо тяга и хай-пул с пудовка 24кг
20 Скок върху кутия 45cm
20 Суинг с пудовка 24кг
20 Набирания
20 Бърпи върху диск
20 Стъпала в халки- скалирано toes to bar
11:14
Голямата кутия и халките бяха заети- най се забавих на последното над 2 минути го правих.
Много е различно, когато има съдия до теб...тука всеки пише направил тва, направил онова...ама като ти креснат 5 пъти ‘‘no rep’’ и ще се сетиш как седят нещата...
Разликата е огромна...още повече ако съдията ти е малоумен и се налага да правиш чест ту бар набирания, защото другите не го кефят или не може да ги прецени...примерно...
Затова е добре да си постваме клиповете, за да можем да се коригираме един друг...
Много е различно, когато има съдия до теб...тука всеки пише направил тва, направил онова...
Затова е добре да си постваме клиповете, за да можем да се коригираме един друг...
Тъкмо за това апелирах.... :D :D :D :D :D
04.07.11
15:15
аз от едно известно време приемам с шипка сол и олио тежестите които хората пишат. не че не им вярвам че толкова са били килограмите по щангите.
Напълно съм съгласен...дори имам предложение, на груповите тренировки да се разделяме (ако комплекса и броя на хората го позволява) на 2 групи и докато едната прави другите са съдии - за всеки по 1 човек...Защото се вижда от клиповете на групите, че някои хора не правят правилно упражнението или просто искат да са първи и съкращават малко бройката...е вярно то си е за тях си, ама защо трябва да убиваме състезателния елемент. Така ще се подобрят уменията на всички и ще извличат максимум от тренировките. Идеята с клиповете също е добра...какъв по-добър начин да подобрим техниката си..
Много е различно, когато има съдия до теб...тука всеки пише направил тва, направил онова...ама като ти креснат 5 пъти ‘‘no rep’’ и ще се сетиш как седят нещата...
Разликата е огромна...още повече ако съдията ти е малоумен и се налага да правиш чест ту бар набирания, защото другите не го кефят или не може да ги прецени...примерно...
Славко е Адски Прав, и е още по-гадно като виждаш как на другите си броят нелигитимните повторения, но както и да е от съдийте винаги ще има недоволни : ) Поствам снимки на комплексите от състезанието с малки разяснения за стандарта за да усетите нещата.Още по-добре би било да имате асистент който да следи за качеството на изпълненията .
Heat I : мисля, че по него всичко е ясно. Гребането е до достигане на 20K степен на натоварване=5, задължително при wall ball трябва да се минат 3-те метра,при “пръсти в халките” за да се зачете повторение трябва пръстите да влязат в ринговете.
Heat II : 21-15-9 имате 10 мин. след като завършите и 9-те започвате отново с 21 ако времете го позволява.
Лицевите опори с отлепяне на ръцете в долно положение. При набиранията ясно изваждане брадичката над лоста иначе “no rep”:)
Heat III : На всяка станция работите 3 минути и се стремите да направите макс повторения. Резултата е общият сбор от повторенията на всяка станция. При тягата трябваше да се заключва таза или поне от Славко го искаха, за гърците не помня дали го изискваха. Напади : за да ти броят следят задният крак да докосне земята. Тук имаше колеги които си подпираха дисковете по главите но им ги зачетоха повторенията .HSPU : зорко се следи за заключване на лактите,няма заключване няма повторение.
DU : са си дабъл ъндери, задължително трябва да се тръгне от обикновено скачане и да се мине към дабълите. При директно тръгване не се зачита. За този комплекс мога да се фукна със съдията си : Мариана :) на нея не мога да и се сърдя :)
Heat IV : имате 3 станции на всяка от тях правите посочените движения в рамките на 5 минути. Тук мисля, че вече отчетоха умората и напрежението в състезателите и мисляше,че нямаше “no rep” дори при моите тръстери въпреки, че нямаше добро заключване ми ги броиха. Снача е от земя, всеки път дисковете трябва да чукнат земята. Ами това е.
Скалиране не се позволява при мъжете, с червено е посочено скалирането при жените.
Състезанието беше организирано добре , домакините се държаха добре, съдействаха ни с квото могат.Все пак ние сме причината състезавието им да се превърне в международно :)
Следващо състезание след 3-4 месеца в Солун. Подготовката за него започна от вчера :)
Мнението беше редактирано от ISB на 05.07.11 08:11.
...
Следващо състезание след 3-4 месеца в Солун. Подготовката за него започна от вчера :)
Двамата сте изглеждали най-нацепените там 8-), от снимките ясно си личи.
За съдийството е ясна работата, византийските ни съседи имат ясно изразена склонност към грешно броене.
13.07.11
10:19
Не разбрах почти нищо от коменатара на “ISB”, но всичко звучи много яко и ви пожелавам Успех ! :)
Мите, първо трябва да поразгледаш снимката с комплексите и после ще ти се навържат нещата...
Коментара му е повече от добър...
Но пак казвам...всичко си зависи от нас...нашата форма трябва да е перфектна, заключване, ROM….защото в официално състезание, съдиите от централата зад океана просто щяха да се откажат да съдийстват...
Смело мога да кажа, че освен Мариана и Теодор(собственика на залата в Солун), никой друг не знаеше за какво става на въпрос...
13.07.11
11:29
Това от вчера:
...160m бягане
20 Wall ball 5кг
20 Сумо тяга и хай-пул с пудовка 24кг
20 Скок върху кутия 45cm
20 Суинг с пудовка 24кг
20 Набирания
20 Бърпи върху диск
20 Стъпала в халки- скалирано toes to bar11:14
Голямата кутия и халките бяха заети- най се забавих на последното над 2 минути го правих.
От неделя :
14:30 с 24 кг пудовка , 60 см кутия и стъпала в халки
предишния ден го направих за 13:40 с 16 кг пудовка,но беше след предизвикателството.
Почини си хубаво за този комплекс и пробвай пак след месец...за 13 там го правиха жените, така че има върху какво да поработиш...
13.07.11
11:37
Почини си хубаво за този комплекс и пробвай пак след месец...за 13 там го правиха жените, така че има върху какво да поработиш...
Аз и не претендирам,че съм се справил добре.
А и едва от месец посещавам този вид тренировки и реших да споделя моментното си постижение.
След месец сигурно ще е по-добре.(поне се надявам де) :-)