19.06.11
23:24
Здравейте на всички.
Преди седем месеца родих дъщеря си.Единствения ми проблем остана коремчето.Не говоря за нещо фрапиращо,малко е,но като се погледна в огледалото или облека нещо малко по-прилепнало и тясно,ми иде да счупя огледалото.Преди бях плувкиня и доста време се занимавах с това,ходех на гребане за удоволствие,тичах в парка...с две думи поддържах се.Сега обаче от 5месеца тичам отново и ходя на фитнес,правя опити за правилно хранене,но няма резултат.Всичко друго ми е без забележки,но коремчето си остава.Четох в най-различни сайтове,различни диети и програми,но не са много убедителни.Според вас какъв е варианта да изчистя тези мазнини,без да отслабна прекалено?Всички знаете,че най-лесният вариянт е липосукцията,но не искам да стигам до там освен ако не е крайно наложително.
Благодаря на всички предварително :)
20.06.11
00:13
Някакси ми е трудно да си представя активно спортуваща жена да стигне до липосукция:) . Моят гинеколог, когато родих ми обеща, че ако на всяко кърмене правя по 10 коремни преси, коремът ще се прибере. Послушах го и ги почнах...след 6 години:). Еми, прибра се.
Нали знаеш какво казват старите хора- колкото време трае бременноста, толкова време после се възстановява организма.
20.06.11
00:24
Значи си успяла.Ами да ти кажа че имам такива познати,които въпреки активните тренировки направиха тази крачка,само и само да нямат мазнини в областта на корема.Ако наистина има нужда съм съгласна,но иначе не.Най-много ме притеснява,че ако успея да стопя отново мазнинитеи си върна предишното релефно и плоско коремче,нямя да е така както беше преди.Все пак кожата,която се е разтегнала успя ли да я прибереш.Това вече няма прибиране,поне според мен.
20.06.11
00:33
Кожата се прибира, да, но бавно. С първата бременност качих 30 кила. След 18 месеца всичко беше ОК, без спорт. След втората бременност обаче, нямах този късмет, въпреки по-малкото качени килограми. Всичко е индивидуално, пък и рядко възстановяването става толкова бързо, колкото ни се иска.
20.06.11
00:38
Така е.Без да се хваля бременността ми беше като по учебник-качих 20кг,след раждането последва бързо възстановяване,но да не се повтарям.Само това искам да махна и ще съм доволна.Разбираш ме :)
Ще го махнеш само с хранителен режим, а спорта ще ти помогне да запълниш отпуснатата кожа с мускули. С коремни преси има голяма вероятност да си увредиш гръбначия стълб. По-добре прави вакуумки, планк и други изометрични упражнения за корем. Има страшно много изписано тук, но първо се отърви от голямата заблуда на повечето хора, че може да топиш мазнини в определена област, като я натоварваш. Това е абсолютно невярно и най-добре започни да правиш базови силови упражнения, комбинирани с кардио тренировки.
Мнението беше редактирано от Anthony на 20.06.11 11:07.
21.06.11
17:04
Благодаря за съвета.Определено само с коремните преси не става.Убедила съм се в това,а и болките в кръста след това не закъсняват.Не ми се рискува.