Токсичност на водата - нима водата може да ни навреди?

20.06.11
09:34

Пия прекалено много вода в дни с тренировка съм стигал към 6-7 литра дневно и продължава да ми се пие и то много. Тази сутрин направо досега съм изпил кило и половина и продължава да ми се пие.. Водата казват, че трябва да се пие по 3 кила на ден ама какво остава за 6-7 кила на ден ? все пак съм на 15 и пия по 6-7 кила... мнение ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.06.11 09:35.

Казват? Кой казва?

Според това, което знам, абсолютният минимум за трениращ човек е 30 ml за всеки 1 kg телесно тегло дневно. Оптимумът е поне 50 ml/kg. Поддържането на хидратацията е основна предпоставка за поддържането на физическата работоспособност, а и на живота като цяло. Покаже източниците на информацията, която те притеснява и ще дискутираме. “Някои казват, че...” е меко казано несериозен аргумент.

20.06.11
09:52

до 10 литра със сигурност нямаш грижи. Бъбреците имат капацитет да обработват средно по 0.7 литра на час.
Е тук има писано по въпроса:
http://www.motiviran.com/2011/02/По-Колко-Вода-Трябва-Да-Пием/

Понякога ми се случва пия ли вода, я изпикавам след 20-30 минути и то бяла пикня.. Днес пия не толкова много но не ми се пикае. Правилен ли е извода, че ако я изхвърлям да я намаля, а когато не да си пия колкото съм жаден ?

21.06.11
15:42

Откъде знаеш, че изпикаваш водата, която си изпил?

Доколкото съм чел - като пиеш повече вода, организма свиква с това и не я задържа много в тялото. Също така и жаждата се нагажда.

Мнението беше редактирано от entwickler на 21.06.11 15:44.

21.06.11
16:37

Водата,е като бензина който така лекомислено прахосваш с колата си :D Колкото по-вече, толкова по-вече, нали така, но нека да не забравяме,че и тялото си има лимит. От прекалено усиления прием на вода има голяма вероятност да си разшириш стомаха, е зависи сега и колко вода пиеш и колко тежиш, колко си висок и т.н. Наистина 3,4 литра е нормално количество за един непрофесионален спортист.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1