20.06.11
20:27
Здравейте!
Искам съвет за правилно хранене с цел стапяне мазнините на корема.На 37 години съм и до 30 години се занимавах активно със спорт-футбол.Не си мислете,че съм някой дядка или нещо такова,напротив годините изобщо не ми личат,но от около 4-5 години теглото ми започна да варира с около 5 кг.Висок съм 184 см. и в момента тежа 78 кг.,което изобщо не е много,но имам натрупване на мазнини по корема.Всеки ден карам колело в пресечена местност по 12 км. и правя по 400 коремни преси.Но това явно не е достатъчно.Храня се два или най-много 3 пъти дневно,като в момента ,в храната ми преобладават зеленчуците и плодовете,не съм фен на месото и не ям никакъв хляб повече от 5 години.Но обичам сладкото,което сега съм спрял.Закуската ми е кроасан с кафе.
Какво бихте ме посъветвали да подобря и променя?
P.S. От днес започнах и да тичам,като за начало 2.400 метра+колело+коремни преси.Питах и в друг форум,но никой не ми отговори,може би заради годините.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.06.11 20:28.
Здравей,
това, че в другия форум не са ти отговорили няма общо с годините ти.
Не знам кой би нарекъл мъж на 37 години дядка...
От това, което си написал виждам, че спортуваш редовно, но не си доволен от резултатите. Това означава, че трябва да промениш хранителния си режим.
На твое място бих ограничила въглехидратите или поне бих ги заменила. Защото този кроасан не ми звучи много диетично.
Може да опишеш по-подробно храненията си през последните няколко дни и съм сигурна, че би получил добри съвети.
Другото, за което се сещам е - не знам колко пъти седмично тренираш и как почиваш, но недей да се преуморяваш. Тялото има нужда от почивка.
карането на колело е добре.но толкова много коремни преси най-много да ти прецакат кръста.разгледай други упражнения за корем като планк,вертикални коремно-тазобедрени повдигания и янда сгъвания.също така знай,че упражненията за корем ще тренират коремния мускул,но нямат никакво отношение по въпроса с мазнините(и визията на корема когато има повечко мазно),поради простата причина,че първо трябва да изгориш мазното(с правилно хранене)за да можеш да покажеш добре-натренирания корем.
ХРАНЕНЕТО ти е най-важно.3 пъти е ок,но трябва да започнеш да ядеш качествени храни с добър тайминг през деня.Прочети за равно-балансирана диета(РБД) в изданието и питай ако имаш още въпроси ;)
20.06.11
22:50
Тренирам всеки ден и поне засега не усещам никаква умора освен леки болки в мускулите на краката.Както казах сутрин закусвам с кроасан и чаша кафе,след това се храня в часовете между 13-14 часа-задължително салата от краставици и домати или таратор+малък грамаж месо,което е печено,към 15.30 пия още едно кафе и ям плод-обикновено череши на този етап.Тренировката ми започва към 16.30 с каране на колело или тичане,а коремните преси съм ги направил вече.Тях ги правя един път преди обед и втори път преди колелото или бягането.Третото ми хранене е към 18.30 часа-обикновено салата със сирене,евентуално към 20.30-21.30 мога да изям ябълка или един домат.
20.06.11
22:54
Здравей,
Препоръчвам ти да направиш и свой дневник, в който да разпишеш как протичат 10-тина дни и на база на описанието да видим, дали има и какво по-точно да се подобрява. Така бихме били най-ефективни в съветите си.
казано от Росен Пеев на 20.06.11, 22:50:
Тренирам всеки ден и поне засега не усещам никаква умора освен леки болки в мускулите на краката.Както казах сутрин закусвам с кроасан и чаша кафе,след това се храня в часовете между 13-14 часа-задължително салата от краставици и домати или таратор+малък грамаж месо,което е печено,към 15.30 пия още едно кафе и ям плод-обикновено череши на този етап.Тренировката ми започва към 16.30 с каране на колело или тичане,а коремните преси съм ги направил вече.Тях ги правя един път преди обед и втори път преди колелото или бягането.Третото ми хранене е към 18.30 часа-обикновено салата със сирене,евентуално към 20.30-21.30 мога да изям ябълка или един домат.
Прочети това - http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1PkDdHfoV
Храненето ти не е особенно добре.По темата е писано в много теми във форума както и в доста статии! ;)
22.06.11
12:06
Направих някакво подобие на дневник.Не е най-подробното описание,но и аз нямам кой знае какви високи цели.Очаквам корекции и препоръки.