20.06.11
17:09
Здравейте, от днес започнах протеинова диета, основно месо (пилешко, телешко, патешко, риба), млечни (обезмаслено сирене и мляко) и зеленчуци (най-вече домати и краставици). Трудно ми е да направя примерен прием на белтъчини, мазнини и въглехидрати. Прочетох, че ми трябват 3.0 - 3.2 гр. белтък, което при мен на 110 кг. прави 300-330 гр. белтък, но колко ще ми бъде при това положение приема на мазнини и въглехидрати?
Започнах и тренировки, сутрин всеки ден, ще си правя почивка 1 или 2 дни в седмицата според зависи..
20.06.11
23:08
Какво целиш?
Откъде тръгваш?
Как възнамеряваш да тренираш?
Какъв опит имаш до момента с различни режими?
А какъв опит имаш с тренировките?
Защо избра точно този режим?
И преди най-различни хора да се юрнат да дават акъл на човека, колко мазнини и въглехидрати трябва да консумира, искам да дам една храна за размисъл:
- Какво наистина заем за храносмислането и усвояването на протеина, което е различно от:
-> “трябва да ти много протеин, за да растеш?”
-> “трябва ти много протеин, за да ти пази мускулите?”
-> “не можеш да усвоиш повече от 50г протеин на едно ядене!”
А да - и до колко тези неща ги “знаем”, до колко сме ги “чели” и до колко и как сме ги “проверили / измерили” на практика.
поздрави
20.06.11
23:14
Целите са ми да отслабна с 10-15 кг. в рамките на 3-4 месеца, след което ще мисля нещо по-различно и оптимизиране на фигурата. Мога да кажа, че имам някаква подготовка, тъй като тренирам през 2-3 месеца за по няколко седмици кардио и не ми е трудно да тичам по 30-40 мин. на пътека и велоергометър.
Тренировките ще ми протичат във фитнеса, рано сутрин от 07:00 часа до към 08:30 часа. Това ми е единственото свободно време. Опита в подобни начинания ми е свързан основно с тренировките, от няколко години имам периоди през 2-3 месец, в които активно тренирам кардио, най-вече за отслабване, но никога не съм държал строга диета и режим на хранене.
Ще се радвам да ми дадеш някакъв по-професионален съвет.
21.06.11
10:32
Да препоръчаш на човек как да се храни, задавайки му точни %-ти и грамажи, често е като да се опитваш за застреляш черна котка в тъмна стая. Без фенерче или уред за нощно виждане.
Когато искаме да постигнем дадена цел посредством определен начин на хранене, е важно да са налични следните два фактора:
- да можем да се придържаме към избрания от нас начин на хранене редовно и дългосрочно
- избрания от нас начин на хранене да дава резултати
Т.е. започни “отнякъде” и коригирай нещата така, че да изпълняваш описаните по-горе две условия - да не ти е особено трудно да спазваш режима на хранене и да имаш резултати.
Успех
21.06.11
11:08
Добре, ще се опитам да се придържам към храни, с по-високо съдържание на белтъчини и възможно най-малко на мазнини. В течение на времето ще пиша пак в тази тема, за да оптимизираме нещата. Надявам се да проработи! Благодаря за включването!
21.06.11
11:42
казано от Александър Костянев на 21.06.11, 11:08:
Добре, ще се опитам да се придържам към храни, с по-високо съдържание на белтъчини и възможно най-малко на мазнини. В течение на времето ще пиша пак в тази тема, за да оптимизираме нещата. Надявам се да проработи! Благодаря за включването!
Имай предвид, че подобен подход е препоръчителен за ограничен период от време. Дори Дюкан мисля, че препоръчваше да се започне с от 3 до 10 дни строго белтъчна диета, след което има едно въртене на различни цикли с и без зеленчуци.
Моите наблюдения сочат, че сериозната рестрикция на мазнините носи резултати (като сваляне на кг) само при някои хора и то краткосрочно. Краткосрочно, защото дългосрочно не влияе добре на различни аспекти от здравето.
поздрави