21.06.11
09:06
Здравейте, отскоро спортувам, от близо половин година. Откакто се захванах със спорта, станах и редовен посетител на bb-team, така че реших, че е крайно време и аз да си направя един дневник, за да събера мнения:)
Аз съм на 24 години, висок 185 см и тежа 75 кг. За няколко месеца съм качил 3-4 кг, но целта ми е да стигна до 80.
Хранителният ми режим е следният:
закуска: 2 банана, 200 гр. овесени ядки и кофичка кисело мляко;
обяд: 5-6 яйца, бъркани със 100 гр сирене;
3-то хранен: риба, пилешко или свинско филе на скара, салата домати и краставици със сирене;
вечеря: 200-300 гр извара и някакъв плод или салата с риба тон.
2-3 пъти седмично ходя на тренировки по карате и 2 пъти седмично на фитнес със следната програма:
1-ви ден: гърди, бицепс, трапец;
2-ри ден: гръб, трицепс, рамо;
Правя и доста коремни преси, за крака не правя упражнения, понеже смятам, че ги натоварвам достатъчно на тренировките по карате. За големите мускулни групи правя по 3 упражнения с по 4 серии, а за малките по 2 с по 3-4 серии. Гледам да не стоя във фитнеса повече от 1 час. Понякога и бягам на писта по половин час - доста добре ми се отразява:)
Как ви се струва моята програма? Подходяща ли за качване на мускулна маса и за сила? Какви подобрения мога да направя?
21.06.11
09:12
Здравей и поздравления за дневника.
Според мен за човек, който ще качва и който тренира боен спорт и фитнес, храната е малко. Сложи още въглехидрати - ориз, картофи и поне още едно хранене с месо. Сутринта може да добавиш още някое яйце. Банан можеш да сложиш и след тренировката. За фитнес програмата: по-удачно е според мен да правиш тренировки за цялото тяло като сложиш базови упражнения - клек, лег, тяга и асисистиращи за бицепс,трицепс.