21.06.11
19:30
Здравейте!
Значи аз съм на 17 години (след 1 месец ги правя) висок съм 1.80 и тежа 64 килограма. Та от почти година и нещо ходя на зала, но направих някои почивки примерно (5-6 месеца зала и 4 месеца почивка) и започнах преди месец зала. От 28 ръка направих горе долу за година 32-33, също така имам 100 гръдна в момента. Правих кръгови 1 седмица, защото ходих един месец на лостове.
Програмата ми е следната :
Понеделник : бицепс/трицепс
Вторник : почивка
Сряда : гърди рамо
Четвъртък : почивка
Петък : гръб и трапец
Събота : Крака
Неделя : почивка
В момента пия протеин 1 месец някъде (Whey protein).
Като цяло съм добре в гърдите, рамената и гърбът (като цяло съм релефен, но искам да натрупам маса). Проблемът е, че ръцете са ми слаби.
За един ден трябва да приемам 3300 калории, като горе долу надхвърлям.
Ако случайно можете да ми дадете някакъв съвет, с какво да си подобря работата във фитнеса и т.н сте добре дошли.
Поздрави :)
21.06.11
19:59
сори за “oftopic-a” ,но да не пускам нова тема:Нормално ли е след тренировка за определена мускулна група да имам мускулна треска следващите 2 дена?И аз съм като това момче(1 година с почивки и сега от 1 месец пак започнахме).Благодаря предварително:)
21.06.11
20:13
казано от Todor Jdasx на 21.06.11, 19:59:
сори за “oftopic-a” ,но да не пускам нова тема:Нормално ли е след тренировка за определена мускулна група да имам мускулна треска следващите 2 дена?И аз съм като това момче(1 година с почивки и сега от 1 месец пак започнахме).Благодаря предварително:)
хаха какво се извиняваш, не стига че утре сме на зала :p
21.06.11
20:19
казано от Martin Nikolov на 21.06.11, 19:30:
Здравейте!
Значи аз съм на 17 години (след 1 месец ги правя) висок съм 1.80 и тежа 64 килограма. Та от почти година и нещо ходя на зала, но направих някои почивки примерно (5-6 месеца зала и 4 месеца почивка) и започнах преди месец зала. От 28 ръка направих горе долу за година 32-33, също така имам 100 гръдна в момента. Правих кръгови 1 седмица, защото ходих един месец на лостове.
Като цяло съм добре в гърдите, рамената и гърбът (като цяло съм релефен, но искам да натрупам маса). Проблемът е, че ръцете са ми слаби.
Ако случайно можете да ми дадете някакъв съвет, с какво да си подобря работата във фитнеса и т.н сте добре дошли.Поздрави :)
Препоръчвам ти следния вариант:
Понеделник: гърди
Вторник: гръб
Сряда: крака
Четвъртък: ръце (бицепс, трицепс)
Петък: рамене
Събота: почивка
Неделя: почивка
Хубаво е да минеш големите групи в началото, защото измориш ли малките преди да си минал големите, просто ще ти е трудно. Понеже си от типа на трудно качващите не ти препоръчвам да правиш кардио. Тренирай тежко (в рамките на разумното) с не повече от 6-8-10-12 повторения в серия, в зависимост от това дали е голяма или малка мускулната група, и с НЕ по-големи от 2,3 мин почивки (без значение дали е между серия или между упражнение). Програмата е просто съвет от мен, колкото до самите упражнения - най-добре да са по твой избор.
Да.. както ти го е написал Йордан Рашков е по-добре, с малкото изключение, че можеш да комбинираш крака с друга мускулна група, вместо да отделяш цял ден за тях. По въпроса- ами след като си почивал 4 месеца от почти година и си си увеличил ръцете с около 5см... не мисля, че са ти нужни съвети, макар че като ти гледам снимката (ако е актуална) ми е трудно да повярвам, че са 32-33см. Просто не прави нови месечни почивки, яж здраво и си действай в същия дух.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 21.06.11 21:33.
Малко ти е стажа в залата с времето ръцете ти ще станат по здрави,просто искаш нещата да станат много бързо.
Тренирай с големите 5:клек,лег,тяга,военна преса и гребане с лост и ще видиш,че ръцете няма да са ти проблем след известно време.
Ако искаш да си подобриш работата в залата,може да опиташ някой пред или intrain продукт.Напоследък доста ги дискутираме тук.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.06.11 00:03.
22.06.11
09:56
казано от Biad__ на 22.06.11, 00:02:
Малко ти е стажа в залата с времето ръцете ти ще станат по здрави,просто искаш нещата да станат много бързо.
Тренирай с големите 5:клек,лег,тяга,военна преса и гребане с лост и ще видиш,че ръцете няма да са ти проблем след известно време.
Ако искаш да си подобриш работата в залата,може да опиташ някой пред или intrain продукт.Напоследък доста ги дискутираме тук.
Той е още на 16.. за какви пред или intrain продкти му говориш?
22.06.11
10:35
казано от Йордан Рашков на 21.06.11, 20:19:
казано от Martin Nikolov на 21.06.11, 19:30:
Здравейте!
Ако случайно можете да ми дадете някакъв съвет, с какво да си подобря работата във фитнеса и т.н сте добре дошли.Поздрави :)
Препоръчвам ти следния вариант:Понеделник: гърди
Неделя: почивкаХубаво е да минеш големите групи в началото, защото измориш ли малките преди да си минал големите, просто ще ти е трудно. Понеже си от типа на трудно качващите не ти препоръчвам да правиш кардио. Тренирай тежко (в рамките на разумното) с не повече от 6-8-10-12 повторения в серия, в зависимост от това дали е голяма или малка мускулната група, и с НЕ по-големи от 2,3 мин почивки (без значение дали е между серия или между упражнение). Програмата е просто съвет от мен, колкото до самите упражнения - най-добре да са по твой избор.
Вярно е че ръцете накрая на седмицата трябва да са , но ти го караш да претренва ! Междувременно как разбра ,че е от трудно качващите ?
22.06.11
12:08
Препоръчвам ти следния вариант:
Понеделник: гърди
Неделя: почивкаХубаво е да минеш големите групи в началото, защото измориш ли малките преди да си минал големите, просто ще ти е трудно. Понеже си от типа на трудно качващите не ти препоръчвам да правиш кардио. Тренирай тежко (в рамките на разумното) с не повече от 6-8-10-12 повторения в серия, в зависимост от това дали е голяма или малка мускулната група, и с НЕ по-големи от 2,3 мин почивки (без значение дали е между серия или между упражнение). Програмата е просто съвет от мен, колкото до самите упражнения - най-добре да са по твой избор.
Вярно е че ръцете накрая на седмицата трябва да са , но ти го караш да претренва ! Междувременно как разбра ,че е от трудно качващите ?
По снимката, може и да съм се заблудил :) , но това не е толкова интересно. А ти защо си мислиш, че ще претренира?
Мнението беше редактирано от Ewgeni Mihajlow на 22.06.11 12:15.