21.06.11
18:27
Здравейте! В момента съм на НВД но мисля , че дойде време да откажа и цигарите. Как мислите като спра цигарите дали ще продължа свалям килограми или ще стане точно обратното. Не ме притеснява самото отказване ще имам волята. Притеснява ме как ще реагира тялото в период на чистене.
Темата беше редактирана от bojinatora на 21.06.11 18:29.
Тялото ти няма да реагира особено. Въпроса е мозъка ти как ще реагира.
Важно е да си с нагласата, че правиш нещо хубаво и с всеки ден ще се чувстваш все по-добре, а не че се отказваш от нещо (т.е. си един вид прецакан).
Зависимостта от никотина минава бързо (за няколко дни), но остава навик с който ще се бориш повече време. Внимавай само да не заместиш цигарите с “манджа”.
Определено всичко е до психика, та ако си спазваш правилно диетата резултатите ще дойдат, независимо дали пушиш или не ;)
Не се поддавай на клишето, че който спре цигарите, качва. Не го приемай за оправдание и не се примирявай. Аз не пуша вече 5-6 години и съм сигурен, че това е едно от най-добрите решения в живота ми ;). Разликата, която можеш да видиш е в появата на по-голям апетит, но това не трае повече от три-четири дни. Всичко след това е само на психическа основа. Дерзай ;)
18.07.11
23:34
Хелоу :DDD Не ми се пуска нова тема затова ще си задам въпроса тук. Дали е възможно при стриктно спазване на НВД и умерени тренировки ако спра цигарите да започна да напълнявам? Съвсем сериозно питам, защото имам познати, които ме убеждават, че не са променили нищо в храненето си и въпреки това са качили килограми буквално от въздуха.
Много ми е интересно дали настъпват такива физиологични процеси, които въпреки здравословното хранене карат организма да напълнява след спирането на никотина? Аз самата преди 2 години ги бях спряла, но тогава бях адски неориентирано същество и веднага качих 4 кила. В последствие се депресирах зверски от този факт пак си ги почнах. Сега вече пуша значително по-малко от тогава, спазвам някаква си моя НВД, гледам да спортувам и някак си у мен се възроди отново порива да започна да живея на 100% здравословно и да спра тоя път окончателно гадния шит. Та кво ще кажете? Аз по принцип сега съм на вълна покачване на мускулната маса и цялостно стягане,но ако мина на лек отрицателен калориен прием дали ще напълнея, отслабна или попадна в застой?
Ако се храниш с отрицателен калориен баланс-сваляш. Ако се храниш с положителен - покачваш. Никотина и цигарите нямат нищо общо и с едното и с другото.
Е.. разбира се цигарите забавят метаболизма и свиват кръвоносните съдове което със сигурност ще ви пречи на тренировките и за постигането на целите ви.
Друг е въпроса, че много хора си мислят че цигарите убиват апетита и съответно спирането им ще доведе до по голям апетит и ще почнат да се тъпчат с сладко и т.н. Това вече е до психика.
Мнението беше редактирано от Draken на 19.07.11 15:04.