21.06.11
05:26
Здравейте,
предполагам че заглавието на дневника ми ви привлече вниманието, затова и го сложих за да може да получа подкрепа от повече хора като вас :) Така малко повече за мен, на 25 години съм, понастоящем студентка във Великобритания. Занимавала съм се доста със спорт като малка, по-късно предимно с бягане и фитнес от време на време. Залите определено не ме влекат, държа да го кажа от сега, предпочитам танците, аеробиката и тичането на открито, като последното е доста затруднено зареди прекрасните метеорологични условия в страната, в която живея....Преди да дойда тук т.е миналото лято бях в много добра форма заради добрия хранителен и тренировъчен режим, който спазвах много стриктно от доста време. Като килограми бях 58-59, в момента точно десет отгоре на ръст 175 см...Не мога да ви опиша колко ми е трудно да следвам някакъв план в момента, липсата на разнообразие и на близки хора е просто убииствена. Не че търся съжаление, а с това се опитвам да си обясня непрекъснатия глад, който ме гони. През по голямата част от времето си седя в къщи и се тъпча с всевъзможни гадости, които и не бих си помислила да ям когато си бях в България. Отделно имам ненаситно желание вечер да ям сладко и то все големи количества, съквартирантите ми непрекъснато купуват всякакви сладки и все се изкушавам да си взема по нещо, което направо ме подлудява! Направих някакви опити зимата да вляза във форма като започнах тренировки в зала и диета, тогава имаше добър резлутат - 5 кг за около два месеца ако не се лъжа, но след това пак се депресирах/не ме питайте защо/ и наново започнах да се тъпча... От скоро отново възстанових опитите, но нещо не се получава както предния път, стане ли вечер ме удря глада за сладко и се почва всичко на ново. Иначе през деня ям добре и наблягам на качествен органик протеин с плодове и зеленчуци.
Реших да направя дневника , защото винаги се справям много по - добре с диетите, когато някой ми следи резултатите. По дисциплинирана и нахъсана се чуствам. Мерките хич не ми се ще и да ги публикувам, защото депресията ще се задълбочи ... :Д
От друга страна имам един много гаден работен график с дневни и нощни смени и режима на спане ми е обърнат наопаки, често не се наспивам или пък преспивам голяма част от деня и през ноща не мога да мигна...
Това което целя е да сваля поне 8 кг /от диета основно/ в рамките на следващите два месеца което е напълно постижимо и здравословно според мен. Допада ми много ВМ НВД и мисля че най- добре ми понася. С тренировките от сега казвам, че може да съм малко несериозна заради работата ми, така че моля ви не ме нападайте :))) Имам желание да започна уроци по плуване, но за това още не се знае.
Това е за сега от мен, скоро ще пиша отново :)
Здрасти...:)
Не е хубаво първото мнение да е мое, трябва да е на някой, който много знае за да каже нещо от рода “Спокойно ще си постигнеш целите” . и да се вижда някой кат влезе в дневника и да се получи красиво :).но въпреки това ще пиша първи :)
Значи, нали дневника е за дисциплина...значи за сладкото тряя дисциплина. Сега ще кажат “Е да ама не може да се ограничаваш...трябва да се отдадеш на изкушението....и темподобни” Всъщност това е много удобно мислене защото можеш да ядеш и в същото време да си мислиш че праиш нещо добро...един вид с яденето на сладко ти се спираш от това...да ядеш сладко :)))
За ВМ диета - ОК, но с тия сладкиши дет викаш не знам как ще се получи.
За плуването не знам.....какво мислиш за силовите тренировки ми е интересно?
21.06.11
13:56
Здравей и от мен,
На първо време искам да ти пожелая успех в начинанието ти -:).
За сладкото да кажа мисли, как опропастяваш една седмица труд в залата, басейна или бягането с едно ядене на тортички.
Желанието е първата крачка към успеха, после следва анализ на това желание и определяне пътя, по който да минеш -:)
22.06.11
02:05
Така, ето и днешното включване от мен.. станах късно и не можах да си подредя храненията така както трябваше, но като за първи ден мисля че се представих добре, макар че май ми дойдоха в повечко въглените. Оставям ви да прецените :) Чая който съм написала след всяко хранене се води за отслабване, действа добре при съобразен хранителен режим.
1во хранене 11.30 четири супени лъжици овесени ядки с канела накиснати във вода и малко прясно мялко, кафе, чай Pu’er
2ро хранене 16. 00 около 100 грама пилешко месо със заливка и един морков, чай Pu’er /заливката ми се стори малко мазна и почти не съм яла от нея/
3то хранене 19.00 мляко с натурално какао и подсладител Xylitol
тук много се двоумих дали направо да не пропусна вечерята и да изкарам само на млякото , но апетитът ми надделя
4то хранене 22.00 купичка зеленчукова супа, парче сирене и чаша сок, чай Pu’er
Физическа активност: бях на работа, което за мен си е цяла тренировка :Д
Valerious, Delfin Dimitrov благодаря ви за коментарите, всяко мнение е ценно за мен :)
На въпроса за силовите тренировки- да, занимавала съм се и с такива, но ги намирам скучни, харесват ми малко по раздвижени неща ако мога така да ги нарека :))) Знам че резултатие с тях са по-добри и по- видими, но мисля че /примерно/ едно интервално кардио не върши по-лоша работа :)
“За сладкото да кажа мисли, как опропастяваш една седмица труд в залата, басейна или бягането с едно ядене на тортички” - Много ми допадна това, определено ще го използвам :)
Мнението беше редактирано от sunishining на 22.06.11 03:01.
22.06.11
03:51
Да добавя и още нещо тъй като се зачетох във форума и попаднах на коментар за 5-HTP. След като му прочетох ревю-то реших , че е добър вариант за мен и обмилям да го купя. Някои който го е ползвал или впечатления за самия продукт ако имате ще се радвам да ги споделите.
На въпроса за силовите тренировки- да, занимавала съм се и с такива, но ги намирам скучни, харесват ми малко по раздвижени неща ако мога така да ги нарека )) Знам че резултатие с тях са по-добри и по- видими, но мисля че /примерно/ едно интервално кардио не върши по-лоша работа
Явно представата ти за силови тренировки не е пълна :)
Тоя сок с колко гр захар на мл е съдържанието ? Това със силовите тренировки да не би да е провокирано от заблудата - “ааа ще натрупам големи мускули и ще изглеждам грозна” ? Силови тренировки + добра ВМД - при мен = успех без значение дали качвам или свалям.
За сладкото ако имаш воля направи си експеримент - 1 месец със и 1 месец без - след това всеки път като хапваш сладко, ще усещаш как това те дърпа назад и малко или много ще те накара да почувстваш как сама неоценяваш труда и усилията си от тренировките. Не казвам да го спреш напълно, не съм привърженик на крайности - просто го ограничи до минимума.
А въпросът с глада може да се реши лесно - хапвай повечеко зелечунци + протеинови храни, когато ти се напълни стомаха, няма и да искаш да ядеш повече. Желанието за сладко е на психическа основа, не физическа такава.
Успех и постоянство !
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 22.06.11 08:12.
Здравей и от мен. Аз не искам да давам много съвети на този етап, но постът ти ми направи впечатление по ред причини.
На първо място и ти като много други млади хора си в процес на адаптация към друга среда на живот, далеч от близки и познати и това те депресира. Напълно те разбирам, защото и аз съм го преживяла. От опит знам, че с времето това се преодолява. Второ, вярно е, че времето не е най прекрасното, но опредлено не вали 24/7 така, че с малко повече желание и без причини и оправдания, може да практикуваш любимото си занимание, бягането. За разлика от България в UK има страхотни паркове, където може да тичаш на воля без да се страхуваш, че някое бездомно куче ще те нападне.
Не знам в кой град точно живееш, но определено с малко повече желание би запълнила свободното си време с приятни занимания и няма да ти се налага да си стоиш във вас и да се тъпчеш със сладко. Знам че всичко е свързано със средства, възможности и свободно време, но все пак Великобритания предлага огромен брой предизвикателства, забелижителности и събития в които може да се включиш и посетиш.
Казваш че тренировките в зала са ти скучни, ами явно или не си попаднала на правилната зала, тренировъчна програма или хора които да ти покажат как хем да тренираш с тежести, хем да ти е интересно и забавно. Приемам факта, че всеки е различен и му харесват различни неща и въпреки това съм на мнение, че тренировките с тежести не са скучни. Особено ако са в група. И в този случай пак имаш предимство, че си във Великобритания, защото по голямата част от фитнес залите имат огромен набор най-различени класове, и кардио и с тежести,от които може да се възползваш и да ти е много приятно. Аз посещавам такива и всяка седмица нямам търпение да дойде момента в който да тренирам с групата.
В кой град живеееш? Във Великобритания има много българи и доста събития се организират, където може да се запознаеш с нови хора.
За сладкото, ще кажа две неща. Може би не се храниш достатъчно и затова налиташ на сладко, а се залъгваш че е заради депресията и самотата. И второ то е доста достъпно и на ниски цени и човек се залъгва понякога. Пак от личен опит :)