Каква трябва да е продължителността на една тренировка?

22.06.11
11:06

Здравейте момчета.
Искам да се допитам до вас и ще помоля да пишат само хора,които са сигурни в това,което пишат,защотото по темата съм чувал много мнения без почва.
Аз почивам зависи колко съм се уморил в границите на 1 мин до 3 минути.Най-често почивката ми е 2 минути,когато премина по-трудните упражнения,които са ми в началото на тренировката,времето за почивка ми е около 1 минута,защотото не изпитвам нужда от повече.И с тези почивки една тренировка ми е час и половина.Тренирам 4-дена комбинирал съм гърба и гърдите с рамената,трапеца с гърба също,ръце и крака правя отделно,корем почти всяка тренировка.За гръб примерно имам 20 серии след това правя,задно рамо 2 упражнения и трапец 6-8 серии(с лост и с дъмбели).За гърди пак имам 20 серии и просто това е минимум не мога да махна никакви упражнения и винаги седя поне час и половина,а знам че поприцнип не е хубаво това,тренировката трябва да е от 40-60 минути,но немога да си представя как да стане това.
Споделете според вас колко време е най-добре да се тренира и защо?

Темата беше редактирана от Младен Марков на 22.06.11 11:06.

22.06.11
11:17

Аз тренирам гърди с максимум 12 серии и заедно с едната ми тренировка за гръб се вмествам в 50-60 минути, и това ми е максимума, защото след първите 30 минути интензивността ми почва да спада, заради умората и понякога едвам си завършвам тренировката.

22.06.11
11:19

Защо тренираш гръб + гърди + рамо, след това гръб + трапец .. няма нужда да тренираш гърба 2 пъти седмично, 1 - път е достатъчно, и махни гърба от гърдите и го сложи с трапец:
Гърди + предно, средно рамо
Гръб + трапец + задно рамо ( препоръчвам пек - дека ). За тренировките аз тренирам по час и 20 минути някъде, и се чувствам перфектно, почивам по 1 минута, понякога и по малко, според мен няма значение колко време трае една тренировка, стига да не тренираш 2 часа, разбира се .. макар, че аз петък съм крака и тренирам повече от час и половина :Д

Fitnes Mania не си ме разбрал,комбинирам гърдите и гърба с рамената-отва значи,че когато правя гръб го тренирам с задно рамо и трапец,а когато тренирам гърди с средно рамо и предно рамо ;)
Петко К може ли да споделиш кои упражнения правиш за гърди защотото в 12 серии напраов не знам кое по-напраед да сложа.Аз примерно правя всичко по 4 серии-горна част на гърдите,долна част на гърдите,флайс,кофички,кросоувър(него предполагам,че могад а махна) и пуловър :)

22.06.11
11:46

http://www.bb-team.org/articles/3969_pochivkite-mezhdu-seriite-i-uprazhneniyata#axzz1Pul6YeXD

Погледни го ако не си го чел. Зависи от целите ти. Аз лично гледам да не прехвърлям 45 - 50 мин.

http://www.bb-team.org/articles/3922_8h8-sistemata-na-vins-zhironda#axzz1Pul6YeXD

Това също е интересно.

Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 22.06.11 11:47.

22.06.11
11:50

Ами то има много упражнения, но не е нужно да ги слагаш всички в една тренировка ;)
Иначе, виж в дневника ми за подробности, но една от последните ми тежки тренировки за гърди беше наклонена лежанка 8 серии в пирамида, 3 серии кофички с тежест и 3 серии флайс от наклон. Всъщност, излъгах те, направил съм 14 серии (със загрявката), не 12 ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.06.11 11:50.

22.06.11
11:51

Скъсваш се от упражнения, затова не се вместваш в нормалното времетраене. Полулег, хоризонтален и флайс са досатаъчни, като последният можеш да го редуваш през тренировка с кросоувър, пек-дек, кофи.

BR

22.06.11
11:57

40 минути максимум.Това с 20-те серии го остави на професионалистите.Препоръчвам ти да разгледаш Маx-Ot.Има я програмата и в сайта,а ако си добре с английския разгледай в гугъл,много неща ще ти се изяснят ;)

Delfin Dimitrov - статията за почивките съм я чел,другата я прочетах днес,интересна е да и от нея ще взема някой неща за моята тренировка.
Петко К - Ще намаля упражненията за гърди на 3 + пуловър които мисля да не го броя,а пък ми е любимо и немога без него :)))
Стоянчо - Да мисля да редувам флайса с кросоувър или с някакво друго от тези релефиращите упражнения.Написъл си хоризонтална лежанка,попринцип сигурно от година насам вече не правя,попринцип не ме кефи,защотото не усещам никакво напрежение в гърдите може би,защотото не я правя с правилната техника,в което много се съмнявам но..
Brute - Max-Ot ми хареса доста като система и мисля и от нея да взема някой неща,макар че тя съвпада почти на цяло с начина ми на трениране :)
В крайна сметка продължавам да си тренирам както си тренирах и преди,но ще намаля упражненията и ще вкарам някой неща от Max-Ot и от някой други програми :)
Утре ще правя ръце мисля да направя за бицепс: сгъване с дъмбели от седеж,сгъване с дъмбел от наклонена лежанка и чукове по 3 серии .За трицепс: френско,зад врат с дъмбел,3-тото още не съм го измислил по 4 серии.

22.06.11
19:35

Правиш много серии, предполагам повторенията са ти от 6-10, което говори за голям обем на тренировката и средна интензивност. Опитай да обърнеш нещата като покачиш интензивността и намалиш обема, така ще спестиш доста време и отделно ще стресираш мускулите.
Няколко съвета:
1. Наблегни на основните упражнения като ги правиш с нисък обем и голяма интензивност т.е. под 6 повторения, сериите от 4 нагоре (зависи от повторенията в серия).
2. Намали изолиращите упражнения до 1 на мускулна група.
3. Намали упражненията за ръце до 2 за бицепс (двуглав мишничен мускул) и 2 за трицепс (триглав мишничен мускул).

Ок.По законите на Max-Ot ще направя по 9 серии за ръцете,ще почивам от минута и половина до две.Максимум по 4 до 6 повторения - това ако не е интензивност :) Та аз дори когато правя по 20 серии почивам по 2 минути максимум,мисля че тренирам доста интензивно,но определно правя много упражнения.След тренировка винаги съм смазан и винаги имам мускулна треска :X :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1