22.06.11
14:04
Започвам направо ! От както се помня съм дебел.Бях с по 20 кг. по тежък от връстниците ми ! 2008 година от 105 кг ,за 7 месеца станах 78 кг . Сега съм на 22 години 185 висок 80 кг .Мерките ми са добри нали ! :) Да , но кожата ми около корема е много отпусната с подкожни мазнини и в долния край е увиснала :( . Много ме мъчи това нещо . Има ли оправяне тази увиснала част ? Да стане като на нормален човек . Предпочитам да имам голям корем но в тази долна част да е изпъната кожата , а не така като съм с дрехи да изглеждам слаб а като се съблека да стои така гадно ! Не пиша за първи път във форума , някои от вас може да са ми писали , искам да разбера още мнения и гледни точки дали има оправяне това , защото аз осъзнавам колко мн килограми съм свалил за малко време , но тогава не знаех какви могат да бъдат последствията :( . Благодаря предварително на хората , които поне ако не да ми помогнат , то поне ще ме успокоят че проблема се решава някак си .
Просто не се запускай отново. С времето, ако водиш активен начин на живот би трябвало да се поприбере. Все пак не си бил 200кг. А и 85кг за 185см ми се струва по-скоро на долната граница, налей малко мускул до към 95 поне и още повече ще спомогнеш на премахването на проблема.
22.06.11
14:18
казано от andre7080 на 22.06.11, 14:08:
Просто не се запускай отново. С времето, ако водиш активен начин на живот би трябвало да се поприбере. Все пак не си бил 200кг. А и 85кг за 185см ми се струва по-скоро на долната граница, налей малко мускул до към 95 поне и още повече ще спомогнеш на премахването на проблема.
И аз си мисля че това е един от вариантите и от 3 месеца започнах да се занимавам с фитнес ,уш да кача малко мускул ама.....не знам понякога направо се отчайвам и ми писва :( Пък и то за да кача мускул трябва да имам положителен калориен баланс , а знам че така се увеличават и процента мазнини ,а те там в проблемната част не са изчистени напълно ,стоят си .Итака постоянно ми изникват въпроси и се обърквам много :(
22.06.11
14:39
Ще си нагласиш въглехидратите според нуждите ! И ще приемаш много мазнини ;)
Тренирай здраво,тичай много и няма как да не стане.Ти увиснал лекоатлет виждал ли си?Яко тичане и ще се стегнеш.Пък ако искаш и мускули дигай в залата,или бягай на лостовете,ако наистина се надъхаш ще видиш резултат за отрицателно време.Важното е да не се отказваш,и вместо да си хабиш време в мрънкане и мислене,да тренираш.Даже и да не стане за 3-6 месеца,след 1 година тренировки ще си бомба,гаранция ти давам.
22.06.11
16:29
казано от The Next на 22.06.11, 14:39:
Ще си нагласиш въглехидратите според нуждите ! И ще приемаш много мазнини ;)
Да приемам много мазнини ! Защо ? Аз искам да ги махна !
Колегата говори за ненаистени мазнини, които нямат нищо общо с мазнините по корема. Тук се има предвид мазнини от зехтин, сурови ядки и т.н. А по твоя въпрос мога да ти кажа, че аз бях по абсолютно същия начин. Смъкнах към 20 килограма за 6-7 месеца и разбира се не бях достатъчно начетен и не приемах нужното количество протеини на ден и следователно кожата ми увисна. Хубавото е, че всичко има оправия- гледай да се храниш качествено тренирай качествено и прави интензивно кардио след силова тренировка и задължително си следи протеина, защото при недостиг кожата няма да се стяга.
22.06.11
21:52
Мускули! Но за целта освен силовите тренировки ще е необходимо да качиш и калориите, както сам каза-калорийния баланс. Това не трябва да те притеснява изобщо-при добро трениране тези калории ще отиват да изграждане на мускулатура, не за подкожни мазнини. Въглехидратите ги намалявай с идването на вечерта, увеличавай приема на протеини и ненаситени мазнини. Имай търпение, дай си шанс, не се пришпорвай много. Радвай се и на най-малката промяна, ще видиш, че няма невъзможни неща когато има желание и постоянство. :)
23.06.11
13:08
Благодаря много на всички ви , сега вече ми е малко по избистрено ,в какво положение съм и какво трябва да правя .Ще опитам !