Отслабване - НВД или РБД?

23.06.11
12:29

Здравейте!

От доста време насам се чудя кое е по-добре за мен за отслабване НВД или РБД. Според мене си е ясно че с НВД-то се постигат по-бързо целите, но едновременно с това е доста краен и изтощават режим, затова РБД ми се струва доста по-привлекателна. Исках да ви попитам според Вас, с кой режим постигате по-лесно целите си.

Иначе за себе си мога да кажа, че съм на нещо като РБД от около 6-7 седмици, и има доволен ефект, свалил съм 3-4 килограма, може би повечето е вода, но това показва кантара.Иска ми се да чуя мнението на хора които са тествали и двате диети, коя от двете предпочитат.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.06.11 12:31.

23.06.11
12:50

И двата режима си имат предимства и недостатъци, но за да може някой да ти отговори по-конректно, ще трябва да дадеш малко повече информация, като възраст, ръст, килограми, опит, предишно борене с излишно тегло, цели и тн :)

23.06.11
12:57

ако целта е бавно, дългосрочно отслабване - РБД! НВД е краткосрочно и сложно за запазване.

23.06.11
13:27

Не ми се искаше да си казвам мерките, понеже знам какъв би бил масовия отговор. 166 съм висок и съм в момета 63кг и съм на 20 години, а започнах преди 6-7 седмици на 68кг, някога в миналото съм бил и 70кг. Не съм дебел, не се и смятам за такъв, но искам да се изчистя, най-вече в областа на корема (не че имам някъде другаде мазнини). Клоня към РБД, защотото знам че ако тази диета и спортуването не ми се превърнат в начин на живот, веднага ще си върна предишното състояние, че дори и по-зле може да стане. Чудя се дали да изкарам примерно 10 дена на НВД, после да продължа с РБД-то.

Същност незнам и аз точно за какво пуснах темата, може би ми се искаше да чуя мнението на хората за това с кое предпочитат да отслабват. Бързо и трудно или по-бавно и по лесно.

TN

23.06.11
13:34

Виж сега,за да ти кажем дали трябва да си на НВД или РБД трябва да обясниш как се храниш в момента!

23.06.11
13:50

Към момента не съм се захващал с нито един от двата режима сериозно, но най-много прилича режима ми на РБД, но има дни в които си е чисто НВД. Като цяло гледам да приемам по-малко въглехидрати, задължително набавям 120-150 грама протеин на ден и с мазнините си допълвам калориите до около 2000 на ден(което е около 400 дифицит).Друг е въпроса, че има дни в които прекалявам с въглехидратите от гледна точка на НВД. Винаги се храня на поне 5 порции, пия само вода и в много редки случай прясно мляко или кисело, също и кафе почти всеки ден.

TN

23.06.11
14:11

Дай примерно меню за деня.

Малко извън темата, но аз като съм правил НВД никога не съм връщал веднага обратно килограмите. Просто се прави 2 седмици плавно  преминаване към новия режим и всичко е ОК ;)

В зависимост кой какво точно разбира под НВД (аз разбирам под 70-80гр. въглехидрати на ден), след като се премине на друг режим е нормално да се качат от 2 до 5кг. за няколко дни. Въпроса е, хората да престанат да изпадат в паника и да разберат, че това са вода и гликоген в следствие на подновения прием на повече въглехидрати, а не са подкожни мазнини.

казано от Тихомир Велев на 23.06.11, 15:35:

В зависимост кой какво точно разбира под НВД (аз разбирам под 70-80гр. въглехидрати на ден), след като се премине на друг режим е нормално да се качат от 2 до 5кг. за няколко дни. Въпроса е, хората да престанат да изпадат в паника и да разберат, че това са вода и гликоген в следствие на подновения прием на повече въглехидрати, а не са подкожни мазнини.

Е, да. Някой не го отчитат. Това забравих да го спомена :)

23.06.11
15:51

А защо не пробваш ВВД като метод за отслабване :)

Според мен е най-добре да комбинираш 2-та режима в 1 - така наречената въглехидратна ротация. За мен това е най-удачния и правилен избор. Вече ти си преценяваш (най вече според тренировъчната ти програма) кой ден да ти е НВД и кой РБД.

23.06.11
16:39

казано от The Next на 23.06.11, 14:11:

Дай примерно меню за деня.

Примерно меню е следното:
- около 8 часа почти цяла кофичка мляко със 60-70 грама мюсли
- 11 и 15 хапване на половин печено пиле с малко доматки и краставички (пилето е от стола в университета и са доста малки пък и не винаги го оглозгвам до край)
- 13 и 30 голям домат (300грама) и 100-150 грама извара
- 16 часа примерно пилешко филе със салатка отново или омлет с 2-3 яйца.
- 19 часа консерва риба тон със салатка
- преди лягане някакво кисело мляко

Често едно от яденията е заместено със протеинов шейк, най-често храненето след тренировката. Всеки ден между яденията има по някой плод обикновено ябълка. Обикновено тренирам през ден с тежести, и през ден интервално кардио, гледам 1 ден в седмицата да не правя нищо.

казано от atanasov на 23.06.11, 15:51:

А защо не пробваш ВВД като метод за отслабване :)

Би ли хвърлил малко повече светлина върху този метод, нещо ми е непонятно. В мойте мисли отслабване и ВВД са взаимно изключващи се термини.

казано от Георги Андреев на 23.06.11, 16:38:

Според мен е най-добре да комбинираш 2-та режима в 1 - така наречената въглехидратна ротация. За мен това е най-удачния и правилен избор. Вече ти си преценяваш (най вече според тренировъчната ти програма) кой ден да ти е НВД и кой РБД.

Чесно казано, нещо не ми допада тази въглехидратна ротация.

Мнението беше редактирано от danito0o на 23.06.11 16:42.

TN

23.06.11
17:56

казано от Тихомир Велев на 23.06.11, 15:35:

Яко,ами ако гониш катигория :)

23.06.11
18:39

казано от danito0o на 23.06.11, 16:39:

Би ли хвърлил малко повече светлина върху този метод, нещо ми е непонятно. В мойте мисли отслабване и ВВД са взаимно изключващи се термини.

Един колега от форума беше казал - Качеството и количеството на въглехидратите, както и общия калориен прием Ви правят дебели, а не самите въглехидрати.
Въпроса е коя храна как се отразява на твоето тяло - някои хора не понасят въглехидрати, други - мазнини... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1