подпъхваш си пръстите под врата, ако има подходяща...аз в нас се държа за пералнята, ама тя е вградена...и е много удобна...също, като се чувствам добре правя флаговете с две 32кг. пудовки...
Ники, ти взе ли си abb-wheel…или аз да отида да ти взема...?
раменната преса ти е добре, клека ти е слаб...
казано от slavko на 14.06.11, 10:56:
подпъхваш си пръстите под врата, ако има подходяща...аз в нас се държа за пералнята, ама тя е вградена...и е много удобна...също, като се чувствам добре правя флаговете с две 32кг. пудовки...
Ники, ти взе ли си abb-wheel…или аз да отида да ти взема...?
раменната преса ти е добре, клека ти е слаб...
Току виж се е извадила от пантите :D .. На мен ми трябва нещо поне 70кг. за да се държа за него. Вярно, че аз забравих за abb-wheel. Доста ще ми е от полза и ще ми даде силички. Аз ще мина да си взема ти не ме мисли ;) . Емии сега именно на тях 2-те обръщам внимание. Току виж след 3 месеца правя раменна със 70кг. 5 повторения и клек 110х5, пък после колко Смолов ще има, само аз си знам :D ..
казано от Atom на 13.06.11, 23:06:
Някакви идеи за в домашни условия можеш ли да дадеш? :)
Атомче виж тука как съм инструктирал 2те ми брадчета (общо около 70кг) да седят на леглото. Пробвай на гардероби и тн.. аз съм глупав и се мъчих на леглото при положение че имаме голяяям гардероб :D
За днес - почивен ден. Правих малко корем и упражнения за експлозивност на гърдите:
Около 40 double unders.
Разтягане
3х5 - plyo push ups + местене на ръцете напред назад х 15 (не знам просто как да го опиша)
3х4 Elephant walk
3х15 - V-press + 30сек. планк (предна опора)
После ще има малко копане на село. За съжаление няма да мога да се раздвижа с кросфит групата на стадиона :( .. а мислех да посетя и залата по канадскаа...
14.06.11
17:37
Е,да бе...тя залата по канадска е уникална :D
казано от FlashTerran на 14.06.11, 17:37:
Е,да бе...тя залата по канадска е уникална :D
Зала=гараж.. да не разочаровам хората :D
Тренировка 5 от 5х5
Силови възлизания - 1х5
Преден клек - 10х30кг 10х40кг 8х50кг 5х60кг 3х70кг
Добро утро - 10х20кг 10х40кг 10х50кг 8х60кг 5х70кг
Лег - 8х50кг 4х3х70кг 3х76кг
Клек със скок - 3х8х16кг
Магарешко яздене - 4х15х75кг бодибилдър
Разтваряне на дъмбели в страни - 12х6кг 10х10кг 10х12кг 5х4кг
Спринт 16 секунди на 80 % от макса. То не си е и спринт, ама карай. Нямах сили в краката и бях с шише вода в ръка..
Днес по програма трябваше да правя и тяга и набиране, но се появиха ужасни крампи на бицепса на дясната ръка, които продължават и до момента. По заръка на Слави реших минимално да го натоварвам. И все пак нали наблягам на клека и раменната преса.. доволен съм от днес. За добро утро 60кг си ги вдигнах на Clean and push press. Не jerk, push press! Супер ме вдъхнови това. На добро утро колко добра техника съм имал май никой не може да каже :D
За титаник:
За днес: 11 064
Общо: 102 687.6
Мнението беше редактирано от Никола Д на 15.06.11 19:20.
Днес:
10 суинга с 32-ка - 1 кофичка на халки
60м бягане
9 суинга с 32-ка - 2 кофички на халки
60м бягане
.....
1 суинг с 32-ка - 10 кофички на халки
60м бягане
Време: 6:43мин.
Днес малко басейни и плуване ще имааа.. По програма имам трети ден 5х5, амааааа от вчера съм леко изморен и скован в краката. Няма да мога да се раздам на макс. Отлагам го за утре, а сега отивам да се пека на сянка :D
Край на втората седмица от 5х5 . Забелязва се прираст на силата. Чувството е страхотно :) ..
Клек - 5х50кг 5х60кг 5х70кг 5х80кг 5х90кг
Раменна преса - 5х60кг 2х4х60кг 2х3х60кг
Гребане с дъмбел - 5х17кг 5х26кг 5х5х34кг
Кофи - 5х30кг 2х4х30кг 4х10
Имаше и някакви L-pull ups 15сек вдигане и 15 сек спускане... 21 за бицепс и разни пулоувъри.
Клека беше супер. Раменната преса... с 1 повторение повече от предния път. Понеделник ще има делоуд, щото нещо ме наболяват рамената. Вечерта разни планкове планирам.
За титаник:
За днес: 7 395
Общо: 113 767.6
Днес агрофитнес - лопатата и бооооой :D .. Таа сменям малко тактиката. Обръщам на подготвителния Смолов за клек. Нема се излагам на “Дяволския триъгълник” .. 5х5 ми дойде добре, защото тъкмо свикнах с техниката.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 20.06.11 18:42.
Тренировката днес:
Клек: 9х50кг 8х60кг 4х9х72кг
4 рунда с по минута и половина почивка между рунд от 10 набирания и 10 кофи субсерия. Набиранията бяха с различен хват - широк надхват, тесен надхват, тесен успореден хват и тесен подхват. При тесния подхват повторенията бяха 8 - no power.
калф-стоеж - 3х12х80кг като последната серия завърших с 20 повторения без тежест.
200 скока на въже с двата крака и по 10 на всеки крак. Довечера планкове, мланкове, преси, меси и тн..
ПС: Мисля че папагалчето ми ще почине днес или утре. През цялата тренировка съм мислил за него :(
Значи си си прецакал тренировката : )) Много е важно да мислиш само за упражнението, за нищо друго...това е в основата на затвърждаването на моторните пътища.
Еми прав си Валка, ама няма как да ми излезе от главата. По природа бързо се привързвам и бавно забравям :) .. И все пак, ако някой го интересува - птичето ми умря. Днес се раздвижихме на стадиона. Лично аз доста съм се омързеливил. Правих следното нещо:
1:30мин. планк, след което 30сек. бърпита и продължавам с планка 1:30мин и пак 30сек. бърпита..... Така докато не стигна 50 бърпита. Значи беше отврат тоя планк! За да ми е по гадно на всяка секунда почивка на планка по 1 набиране. Еми правих 21 набирания.. Няма повече да си измислям комплекси.. Времето ми беше 8:42мин. Правих и 1мин. бърпи за бройка - 34 (за сравнение с предният път - 32). После ходихме да играем канадска. Хубав спорт е. Нямам намерение да ставам шампион, а просто да прогресирам и в тази насока. Китките ме болят, ама ще минат. Просто ще се набирам повече на дебели и хлъзгави лостове (та да ми е гадно) и ще греба повече. Малко клони към стрийт фитнес :D .. Сега се прибирам и ще вечерям картофи и извара.. щото няма нищо друго :D
Мнението беше редактирано от Никола Д на 21.06.11 22:30.
21.06.11
22:36
Еее,що не каза,щях да дойда и аз да поиграем :)
абе човек за к’во тренираш по 2 пъти не мога да разбера???? значи ти ходиш на фитнес и вечерта във вас правиш корем @_@ за к’ъф чеп? нито храната ти е добре нито взимаш нек’ви добавки че да се възстановяваш по-добре. гледате от Слави ама той е с сума ти и време повече тренировъчен опит... по-добре се осъзнай по-рано щото после ще е кофти. ПОЧИВКАТА Е 1000% пъти по важна от тренировките ама не разбирате и т’ва е!
казано от Стели на 21.06.11, 22:47:
абе човек за к’во тренираш по 2 пъти не мога да разбера???? значи ти ходиш на фитнес и вечерта във вас правиш корем @_@ за к’ъф чеп? нито храната ти е добре нито взимаш нек’ви добавки че да се възстановяваш по-добре. гледате от Слави ама той е с сума ти и време повече тренировъчен опит... по-добре се осъзнай по-рано щото после ще е кофти. ПОЧИВКАТА Е 1000% пъти по важна от тренировките ама не разбирате и т’ва е!
Така съм си преценил - така правя!
ми ок давай прогреса е до един момент после почва дегрес и тогава става забавно ;)
Мнението беше редактирано от Стенли на 21.06.11 23:10.
За съжаление Стели е прав....тренировките ти в момента определят до къде можеш да стигнеш в бъдеще - дали ще стигнеш до оптималните си възможности. Давай си повече почивка и го карай лекичко, млад си още, бързо се възтановяваш, но не прекалявай защото това оставя следа.
Иначе за птичката: (сериозен съм) Сигурно най-много ме натъжава това да видя мъртва птица.....един път се връщах от кикбокс и бях доста изморен, и при подобни тренировки се получава и една депресия.....та видях един гълъб на пътя - жив беше, но не можеше да лети..краката и крилото му бяха премазани..преместих го в една градинка, пълна с красиви цветя и тревица и си тръгнах.....ба казвам ти, после по пътя малко се просълзих....като знам че със сигурност ще умре...
22.06.11
07:41
А не е ли по-логично да тренираш двуразово точно когато си начинаещ. Тогава си по слаб като сила, тренировките не са с толкова големи тежести и обем, съответно не можеш да се натовариш толкова много и можеш да се възстановяваш по-бързо. Когато заякнеш много, дори само няколко работни серии ти претоварват нервната сиситема и трябва да почиваш повече.
Според мен добре си тренира Кини.
Според мен една тренировка правилно изпълнена, за цяло тяло, е достатъчна за период от 48 часа в който да се възстановяваш. Другият момент е как се чувстваш в моментното си състояние. Ако се чувства мега мощен да прави 2 тренировки, като се усети че е слаб по-лека тренировка. Адаптацията и разумното трениране му е майката, а не следването на общиприети и слепи правила. Нека експериментира.
Не са слепи правилата, това си е проста физиология.....Но от една страна си прав...докато не си го изпита на собствената глава, няма как да разбере.
Значи нищо лично просто ми е чудно от къде ще му дойде по-бързото възтановяване при положение че не яде месо?
Алберт Айнщайн е казал следното: “Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.”
Аз в момента съм доволен от резултатите си. Щом достигна застой, ще променям нещата до необходимото.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 22.06.11 16:08.
Тренировка:
Клек - 7х50кг 7х60кг 5х7х78кг
HSPU - 4x5
Гребане с щанга - 12х50кг 10х60кг 8х70кг 10х60кг 12х50кг
Скотово с дъмбел до 90 градуса - 15х6кг 15х10кг 15х12кг 13х15кг 13х17кг 15х12кг (за титаник ще го смятам на половина, защото движението е половинесто)
За титаник:
За днес, вчера и понеделник: 21 814
Общо: 135 581.6
Утре почивка и ще празнувам! Поздравявам се с тази песен
Мнението беше редактирано от Никола Д на 22.06.11 21:51.
казано от kini на 21.06.11, 22:22:
После ходихме да играем канадска. Хубав спорт е. Нямам намерение да ставам шампион, а просто да прогресирам и в тази насока.
Охооо,я го виж ти нашият колега! Колко е заякнал. :) И каква е равносметката от срещите? 1 към 1, 2 към 1, 1 към 2 победи/загуби? :)
22.06.11
22:50
Предполагам не е бил никой,защото те са 3,4 човека,от които е възможно да се бият само 3-ма - без Бамбов :D
казано от FlashTerran на 22.06.11, 22:50:
Предполагам не е бил никой,защото те са 3,4 човека,от които е възможно да се бият само 3-ма - без Бамбов :D
И кой е възможно да бия - може би брат му :D или Валката :P .. всички ме пръскаха с моята 28см. предмишница :D , че още ме боли китката (muscle)
23.06.11
08:39
Да,Валката е слабичък,а пък братът на Бамбов е 60 кг :)
Мнението беше редактирано от FlashTerran на 23.06.11 08:39.
казано от Vic на 23.06.11, 10:44:
Честит Рожден Ден! Жив и здрав!
Мерси Вик :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 23.06.11 12:41.
23.06.11
13:48
Честито и от мен !
23.06.11
19:58
Да си жив и здрав и много як :)
23.06.11
20:03
Жив и здрав вегитарианецо!!!
И на другия РД вместо торта да има печено прасенце ;)
Честит рожден ден!! :)) Ако беше на циклично нямаше да те бърка инсулина :Д ;)....голяма тортичка дге, браво....
Отдавна го гледам този дневник и ми вади очите това “1 вегетарианец”. И не втората част, а първата. :D В българския числителните бройни се изписват с думи - “един вегетарианец”. Сигурно е по-времеемко да нашишеш “един”, вместо “1”, обаче това все пак е заглавието на дневника ти, което пишеш веднъж, а не нещо, което изписваш отново и отново всеки дени. :)
Благодаря ви за пожеланията. Днес много мръсен ден.. торта, бонбони, фъстъци.. абе като за последно :D .. Ядох преди малко един вид Дал (леща).. Много вкусен и пълноценен..