какво да ям след кардио?

RA

27.05.05
16:34

От април не ходя на фитнес.Посещавам лоста и успоредката в училище 3-4 пъти седмично.Правя кардио 2-3 пъти в седмицата следобяд като преди това не съм ял 2-3 часа.Та интересува ме какво да ям преди и след кардио за да не загубя мускулна маса?Сега почвам нещо като нвд.Преставам да се тъпча с боклуци като хамургери и дюнери....След 20 часа спирам сякво ядене.Та кажете какво др да нарпавя та да се поизчистя?

27.05.05
21:57

[quote author=“RaVeN”]От април не ходя на фитнес.Посещавам лоста и успоредката в училище 3-4 пъти седмично.Правя кардио 2-3 пъти в седмицата следобяд като преди това не съм ял 2-3 часа.Та интересува ме какво да ям преди и след кардио за да не загубя мускулна маса?Сега почвам нещо като нвд.Преставам да се тъпча с боклуци като хамургери и дюнери....След 20 часа спирам сякво ядене.Та кажете какво др да нарпавя та да се поизчистя?

Ами почни да тренираш и ще започнеш сам да усещаш нещата. С времето ще можеш да си направиш перфектна диета. Режима не може да се промени от раз, иска се време, а храненето е най-важното.

И не е нужно да не ядеш след 20:00, може да удряш по една извара или пилешко месо... Белтъчини повечко, без много въглехидрати.

Успех ти желая.

п.п. За яденето около кардиото други да кажат, аз не съм много наясно.

X_

28.05.05
17:00

веднага след тренировка малко мед или глюкоза и след 30-40 мин,протейн или някакви белтъци-месо,извара,яйца

ВН

28.05.05
22:00

И... да яде мед след кардио? Или гликоза? Тва с цел да си запълни гликогена ли? Нещо не се връзва с идеята му -> да сваля килограми...

BO

28.05.05
22:28

час преди кардио взимай аминокиселини, 2 капсули Л-карнитин, 30гр. протеин смесен с вода (може и без този протеин), 30 мин. преди кардио пий аспирин и еспресо.

кардиото провеждай около 20-60 мин. при пулс в интервала от 65% до 80% от твоя максимален пулс!

след кардиото взимай 5гр. глутамин, аминокиселини, 10-15 грама декстроза, 30 гр. суров. протеин - всичко в едно и веднага.
30-40мин. след това или дори час - яж месо и повечето от въглехидратите си за деня. (НВД вероятно е в действие).

вечерта преди лягане - още 5гр. глутамин + някакъв бавен протеин

Успех!

RA

29.05.05
22:07

Хехехе ти ми изреди менделеевата таблица...Ако съм искал да взимам добавки щях да кажа.Та мисълта ми е че неискам кой знае колко да свалям.Просто искам лееко да махна мазничкото че по корема не ми се виждат плочките...на 16г 70 кг кажете дали вобще си струва да се занимавам да свалям?

BO

29.05.05
23:16

[quote author=“RaVeN”]Хехехе ти ми изреди менделеевата таблица...Ако съм искал да взимам добавки щях да кажа....

Ами да беше казал, че не искаш да взимаш?! Тогава тренирай сутрин на гладно след кафето и пийни един аспирин. След тренировката пийни една студена вода и по-нататък карай според каквото ще си хапваш за деня... надявам се да е предимно белтъчна храна.

30.05.05
00:22

купи си едни аминокиселини само,най-добре BCCA.
след тренировка не вземай никакви въглехидрати,само протеин.сложни вуглехидрати можеш да вземеш 1 час след кардиото

RA

18.06.05
10:09

Веднага след кардиото ям малко плодове каквито има(череши,ягоди,ябълки).30 мин след тях хапва 1 филийка бонус със сиренце.1-2 4аса след тях ям нещо белтъчно.Тка добре ли е?

BA

18.06.05
11:11

ами Image ви каза ама кой да го слуша ?!?!
След кардио до 30-60 мин. продължава горенето на мазнини и не трябва да ядеш нищо !!!! можеш да пиеш вода да не се обезводниш. Е ако искаш да има ефект де... А ако ядеш плодове или каквото и да било след кардиото веднага се прекъсва изгарянето на мазнини, и се запълват мастните депа. Ти си прави сметка.

18.06.05
12:56

[quote author=“Bad^Boy”]А ако ядеш плодове или каквото и да било след кардиото веднага се прекъсва изгарянето на мазнини, и се запълват мастните депа. Ти си прави сметка.

Не се запълват. Просто организма спира да черпи от там енергия, защото си му доставил въглехидрати. А и плодовете не влияят на инсулина заради фруктозата. Иначе за останалото съм съгласен. ;)
Подобен ефект става и с алкохола. При приемането на алкохола само 5% въглехидратите в него се съхраняват като мазнини. Проблема е, че черния дроб го преобразува в въглехидрат наречен ацетат(acetate) и организма започва да черпи от него енергия, а не от мастните депа...

RA

18.06.05
14:26

много благодария на последните 2 потребителя!Учуден съм от “компетентните” мнения преди тях , но както и да е.Вече няма да ям нищо след кардио-то.

BO

18.06.05
15:40

[quote author=“RaVeN”]много благодария на последните 2 потребителя!Учуден съм от “компетентните” мнения преди тях , но както и да е.Вече няма да ям нищо след кардио-то.

нещо ако искаш да ми кажеш давай пич

20.06.05
16:55

Да напомня само, че въглехидратите, приети след кардиотренировката се използват първо за попълване на гликогена в тялото, енергия за текущи дейности и чак след това биха могли да се натрупат под формата на мазнини. Ако не се нахраните след кардиото рискувате да загубите мускулна маса.

ВН

22.06.05
17:54

[quote=Владимир]А и плодовете не влияят на инсулина заради фруктозата. Иначе за останалото съм съгласен.

Зависи от плодовете, зависи от зрелостта им... Много плодове съдържат гликоза едва в 1/5 от състава си, друг пък стигат до едва 1/5 фруктоза...

11.07.05
23:56

Мартрин е прав.
След тичане трябва нещо сладичко да се възстанови организма .
С антикатаболен ефект . Иначе почват да ти се самоизяждат месата.
Корема и краката са здраво натоварени.
Каквото е имало да се гори си е заминало за част от времето на тичането.

12.07.05
00:07

може и една доза аминокиселини
ако си на нвд най добре бцаа
аэ мисля така!!!

17.07.05
09:57

[quote author=“bash_bassu”]Мартрин е прав.
След тичане трябва нещо сладичко да се възстанови организма .
С антикатаболен ефект . Иначе почват да ти се самоизяждат месата.
Корема и краката са здраво натоварени.
Каквото е имало да се гори си е заминало за част от времето на тичането.

Извинявам се, но искам да уточня, че нямах това предвид с поста си :)

X_

17.07.05
10:26

Martin

Да напомня само, че въглехидратите, приети след кардиотренировката се използват първо за попълване на гликогена в тялото, енергия за текущи дейности и чак след това биха могли да се натрупат под формата на мазнини. Ако не се нахраните след кардиото рискувате да загубите мускулна маса.

според мен АБСОЛЮТНО ВЯРНО,доколкото знам приетите въглехидрати при такива условия се усвояват два пъти по-бързо

17.07.05
12:18

И да не забравяме, че ДОЗАТА...
Едно е да приемеш нещо качествено, целенасочено. Друго е да се насвиниш с баничка с боза, след бягане и след 2 седмици- “Е скъсах се от бягане, ама не свалям и тва си е...”  :lol:  :lol:

Поздрави.

п.п. М, изобщо да не се яде продължитлено време след каквато и да е тренировка, и това да е системно, мисля, че ще се отрази дооста нелицеприятно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1