Какви може да са причините за нерастеж на гърдите?

30.05.05
13:20

Това ми е въпроса - Какви може да са причините да не растат гърдите наравно с другите мускулни групи, а да изостават значитлено :cry:
Нека оставим ген и видове тяло, правилно и неправилно харанене(познавам човек на който гърдите му вървят т.е. са му развити , а не спазва някакви режими на хранане, а да оставим спането - нищо строго определено  :) )- ?просто нормални причини?

30.05.05
13:24

причините могат да бъдат  в неправилната тренирвока,претренирането им,много хора се хвърлят като невидели на лежанките и яко претренират

30.05.05
13:26

Да не спазваш режим, а да ти върви аз лично го отдавам на ген. И това е първата причина, за която се сещам.
Втората (и най-често срещаната) е тяхното (на гърдите) поетапно претоварване (претрениране).
Това са основните неща. Бих добавил, че щом е налице подобна ситуация с упорити мускули, за да постигнем желания резултат би следвало да поставим всички тренировъчни аспекти на място. Правилна тренировъчна методика, добро хранене, достатъчно сън, достатъчна почивка.

Поздрави

BO

30.05.05
13:27

ами ти казваш да оставим ген, ама тогава не остава много да се обясняваме тук... аз много по-малко тренирам гърдите и те пак са ми най-развити... просто в твоя случай ще трябва да използваш принципите на приоритета, и изолацията. Тренирай ги не по-често обаче, а по-интензивно.
Успех!

На мен пък са ми трудни ръцете...

30.05.05
13:51

Ами не мога да разбера как всички други групи ми вървят а точно гърдите ми изостават - имам “ген” т.е. предпоставки за развитие на всичко друго освен гърдите ? :? А пък не може да се каже че не спа както трябва или не се храня както трябва или пък не тренирам правилно в залата, вярно е още съм начинаещ имам само 6-7 месеца стаж ,но все пак мисля че тренирам нормално:( Един пич ми каза че може да е от височината на човека т.е. ако си по висок трябва да хващаш лоста с по-широк хват (в случай че ти изостават) - всичко това съм пробвал няма ефект върху мен:cry: За това пускам такава тема, за да мога да разбера какво е довело до това състояние ,и за да мога да получа съвети за подобрението му! Четох в различни списания за програми и мисля да пробвам “4 8 12 16” се казва вида на тренировката. 4 серии по съответно 4 8 12 16 повторения на както следва уреди: лег , преси с дъмбели от полулег , флайс от обратен наклон и пулоувър - интензивно натоварване с по малко почивка. Няма да направя грешката да тренирам гърдите 2 пъти седмичоно за по-добри резултати. Надявам се да има ефект.. :?  :)

30.05.05
13:58

Аха...ясно :D Че гена има роля има, но ти просто претренираш. Редуцирай натоварването и ще качиш без да се усетиш. А и избягвай отказите и повторенията с помощ. Щом не можеш повече, значи серията е свършила. Продължаването с помощ прегаря нервната система и претренира мускула.

Успех

30.05.05
18:54

[quote author=“DjoNi”] Няма да направя грешката да тренирам гърдите 2 пъти седмичоно за по-добри резултати. Надявам се да има ефект.. :?  :)

А защо мислиш че като се тренират два пъти гърди в седмицата е  грешка ?!?  Аз  пък съм  на мнение че може да се тренират два пъти гърди в седмицата и да не се претренират всичко зависи от човека! Аз ако тренирам само по веднъж гърди  седмично се едно нищо не правя

30.05.05
20:39

ами в една друга тема която постнах , ми казаха доста хора , че 2 пъти в седмицата е натоварващо и е голяма възможността от претрениране  :?

30.05.05
21:54

къф ген бе!
НЕПРАВИЛНА ТРЕНИРОВКА,неспособност за усещане на дадения мускул по време на изпълнение,неспособност да се помпиш и т.н.

30.05.05
22:07

[quote author=“DjoNi”]ами в една друга тема която постнах , ми казаха доста хора , че 2 пъти в седмицата е натоварващо и е голяма възможността от претрениране  :?

всичко зависи ..... не слушаи кои кво ти казва а изпробваи  за да знаеш кое има  ефект  защото при един може да е едно нещо а при друг съвсем обратното. иначе ако имаше  една мултифункционална рецепта сичко  щеше да е много лесно

30.05.05
22:08

Какви може да са причините за нерастеж на гърдите?

Според мен:
1) Претрениране
2) Генетика
3) Неправилна тренировка, в смисъл на недостатъчно и/или неконцентрирано натоварване
4) Кофти подбрани упражнения, примерно ако се правят само изолиращи трудно ще стане “изпъкване” на масата
5) комбинация от 4-те.

а аз кво да кажа-моите гърди каквото постигнах за 1вите 3 месеца-това си остана,а вече правя близо 2 години стаж(в момента съм една тренировка на 1 месец :shock: ),но да се върна на темата-независимо как ги тренирам са си същите отпреди 1 година,примерно началото на зимата си поставих за цел да ги отцепя и 5 месеца по късно не си личи че съм се опитал дори.хубавото е че макар че не виждам ефект постигнатото добро на фона на тялото ми и не бих казал че ми изостават(за разлика от ръцете).Не знам защо го постнах,може би защото трябваше да излея мъката си :cry: .

RA

06.06.05
10:54

Според мен неправилната техника за начинаещите е главния проблем който пречи на развитието. И аз бях така - товарех големи кила и гледах да ги вдигна, без значение как и гърдите не щяха да се оформят. На второ място претренирането - повечето хора се литкат по програми на напреднали за релеф и то организма си издъхва.

06.06.05
15:08

Аз също залагам на техниката сигурно не правиш упражненията както трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1