Бърлогата на DeadManWalking

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.06.11
11:57

Догодина ще се пробвам в квалификациите...ако съм здрав и малко по-разумен, може и да се получи...

BU

24.06.11
12:00

Категории имате ли ?

24.06.11
13:13

Не...тази година имаше участници по 60кг, както и такива 100+...
Комплексите са едни за всички...

BU

24.06.11
14:36

Е...ако комплексите са със статични тежести не е честно.Но то кросфит затова не го признават за спорт- няма изравнени правила и условия.

Нито 60 кг дрисльо ще вдигне 300++ кг тяга,нито 130 кг маймуна ще бяга 1 миля за 4 минути.

24.06.11
15:29

Какво е статична тежест не разбрах:)
В кросфита си има стандарти и те са ясни...кога ти се зачита легитимен клек, тяга, лицева и т.н....темата сме я чепкали в раздела...ако ти се рови, зачети, там има доста неща по въпроса...
2007 година финала е бил максимален опит на тяга...който е стигнал до финала-е вдигал...маймуната като не може да бяга, да не се записва...комплексите не са само за маймуни или за скакалци...доминация няма...има разумно избрано натоварване...

За тазгодишните имаше комплекс 150кг. тяга и скокове на 70см. 21-15-9 повторения...ето ти силова част, ето ти и бодиуейт...

Там се определя най-фит атлета по различни критерии...

Все едно аз да ти кажа, че в трибоя всички за одървени копелета и не могат да направят шпагат...демек не стават за нищо...

BU

24.06.11
15:59

Не ми беше това мисълта. Просто не мога да разсъждавам по този начин.За мен или се готвиш силово,или за издръжливост,или за бързина...не може да правиш всичко,сори. :D

24.06.11
16:45

казано от DeadManWalking на 23.06.11, 23:01:

...

220кг преден клек от тази вечер ,единица.

...

РЕСПЕКТ!

казано от DeadManWalking на 24.06.11, 15:59:

Не ми беше това мисълта. Просто не мога да разсъждавам по този начин.За мен или се готвиш силово,или за издръжливост,или за бързина...не може да правиш всичко,сори. :D

Напълно съгласен. Не става за професионално или полупрофесионално ниво. Ако го правиш за да си просто фит - ОК, но иначе само се разпиляваш - ставаш всестранно посредствен :)

BU

24.06.11
18:12

Абе приемаме,че кросфит развива всичко в умерени количества.Ок.От комплексите може да стане състезание.Ок.Но нямаме точна скала за измерване кой е най-великият атлет в най-общ смисъл на най-различни дисциплини.Просто няма такава единица. :D

24.06.11
23:10

казано от DeadManWalking на 24.06.11, 18:12:

Абе приемаме,че кросфит развива всичко в умерени количества.Ок.От комплексите може да стане състезание.Ок.Но нямаме точна скала за измерване кой е най-великият атлет в най-общ смисъл на най-различни дисциплини.Просто няма такава единица. :D

Ще го приемем, но... когато го пробваш и вече ще си в състояние да споделиш личен опит, не просто разсъждения.
Умереността е твърде относително понятие, а колкото до точната скала за измерване, в нашия случай това е цялото състезание. Не случайно има от всичко - тежки щанги, технически трудни движения, голям и малък обем, меткон елементи, гимнастически умения и т.н. Решаваш, че си голямата работа - моля, заповядай! Победи във всяка от дисциплините и можеш да твърдиш, че си The Fittest on Earth. Може да не си най-бързия, най-силния, най-издръжливия, но някак си съумял да оцелееш докрая, комбинирайки мускули, сърце и умения.

Между другото далеч не всички спортове имам ясна скала за оценяване, било то метри, килограми или секунди.

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката. По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

функцията извадена от контекст са просто маймунджулъци.

24.06.11
23:21

казано от Десо на 24.06.11, 23:11:

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката.

И какво от това? Не мислиш ли, че в избора да си добър в много неща има доста логика, много по-добре защитима, от това да си тясно специализиран само в една дисциплина?

По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

Ти сериозно ли?

24.06.11
23:22

казано от ts.vassilev на 24.06.11, 23:15:

Зелено грозде ли надушвам? ;)

Едит: Чиста проба заяждане, вземам си думите назад.

Мнението беше редактирано от Vic на 24.06.11 23:26.

казано от Vic на 24.06.11, 23:21:

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката.

И какво от това? Не мислиш ли, че в избора да си добър в много неща има доста логика, много по-добре защитима, от това да си тясно специализиран само в една дисциплина?

По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

Ти сериозно ли?

Но тогава излизаме от контекста на сериозния спорт, нито един кросфитър не може да прави чудесата на някои гимнастици или да вдига толкова красиво и леко, такива огромни тежести като елините щангисти. Красотата на спорта е в неговата уникалност по дисциплини, кросфитърите понякога правят жалко подобие на нещо, с цел да бъдат по-бързи или да постигнат по-голяма бройка.

А за атлетите съм напълно сериозен. Нито един сериозен и успял атлет няма да стане кросфитър, защото има за какво да се състезава. Аутсайдърите нямат шансове и могат да се отдадат на кросфит.

24.06.11
23:43

казано от Десо на 24.06.11, 23:28:

...

Но тогава излизаме от контекста на сериозния спорт, нито един кросфитър не може да прави чудесата на някои гимнастици или да вдига толкова красиво и леко, такива огромни тежести като елините щангисти. Красотата на спорта е в неговата уникалност по дисциплини, кросфитърите понякога правят жалко подобие на нещо, с цел да бъдат по-бързи или да постигнат по-голяма бройка.

А за атлетите съм напълно сериозен. Нито един сериозен и успял атлет няма да стане кросфитър, защото има за какво да се състезава. Аутсайдърите нямат шансове и могат да се отдадат на кросфит.

Последен коментар за вечерта, все пак съм на работа.

1. Липсва обща дефиниция на сериозен атлет. Ако за теб това е най-бързия бегач или относително най-силния щангист, за мен би бил най-добрата комбинация от двамата, плюс още няколко дисциплини.

2. Ако аз, в качеството си на самоук правя жалко подобие на обръщане, то един Джош Евърет обръща и изтлаксва 155 кг на лично тегло 82 кг. Т.е. зависи от конкретния човек.

3. Един елитно специализиран шампион вероятно (но не сигурно) няма да се пробва в Кросфит, защото ясно съзнава, че заради тясната си специализация няма шанс да се класира.

4. Красотата на спорта е в това да побеждаваш себе си. Да надскачаш собствената си момента форма и заложби.

С това приключвам коментарите в дневника на Дедмен и му се извинявам.

Мнението беше редактирано от Vic на 24.06.11 23:44.

Покдрепям напълно точка 4 и прекратявам спора преди да е дошъл Славко ;)

казано от Vic на 24.06.11, 23:21:

логиката е сметало, компютър, просто уред(чук). с чука можеш да си забиеш пирон и да направиш къща, а можеш и да си счупиш пръста. интересното е че логиката е непогрешима, НО твърденията които и “подаваш” могат да объркат резултата. пример:

всички хора са смъртни.Питагор е човек, значи питагор(като подмножество на всички) е смъртен.

пешо е бунак. човек е такъв какъвто са приятелите му. всички приятели на пешо са бунаци.
ОП!наистина ли човек е такъв каквито са приятелите му? да, но не еднозначно и не напълно. човек е сбор от приятелите си, т.е. от характерни черти на твоите прители може да се сглоби един теб. НО въпреки че споделята общи черти с приятелите си, това не значи че споделяте всички. например пешо може да е приятел с Григор, защото са колеги в университета и харесват да ходят на джудо заедно. това значи ли че Григор има същото отношение към жените като Пешо? значи ли че харесват една и съща музика?

да се върнем на специализацията.
специализацията много дава, но и много взима.
приемаме ли че е вярно?
т.е. абсолютно никаква специализация, не би ни взела нищо?
ОП! rate of diminishing returns - има оптимум между специализация и неспециализация, който дава най-много предимства(качества) с най-малко недостатъци(загуби). т.е. както ти сам каза, ако в рамките на Кросфит ти специализираш в едно, а Миленка в друго, ще имате повече ползи и по-малко загуби.

тук идваме до следното:

казано от Vic на 24.06.11, 23:22:

казано от ts.vassilev на 24.06.11, 23:15:

Зелено грозде ли надушвам? ;)

Едит: Чиста проба заяждане, вземам си думите назад.

да, гроздето е зелено ако гледаш от гледна точка на “резултати.”
какво ще стане ако гледаме от гледна точка на система?
кросфит има идея че трябва човек да може да работи с тежести, гимнастика и продължително време?
аз също имам идея че смао щанги не е начина, за това имам и метаболитна работа и movement exploration.
кросфит развиват разностранни качества?
аз също, но просто не толкова широк аспект. т.е. вероятно е толкова широк, но не е равномерен. примерно аз не мисля че имам нужда от способността да бягам маратон. да би било ОК, но не бих тренирал целенасочено за това. бих ли правил метаболитните протоколи на Кенет Джей(снач с пудовка) за да си подобря VO2? да!
колко често в тренировките за деня има полулег, обратен лег, лег с дъмбели, сгъване за бицепс, лег кърл, фейс пул и т.н.? нима тези упражнения нямат полза?

функцията изваден от контекст е маймунджулък. казвам го пак. имаше едно време едни комикси за Гуидо и Луиджи(King of the Quarter squat & King of the curl machine), които се присмииваха на едни момчета че не са функционални,защото правеха кросоувър и сгъване за бицепс. сгъването за бицепс е функционално за това да покажеш един специфичен знак на някой напримерн а кръстовището.
ако се състезаваш на Кросфит геймс, кросфит е най-функционално за тебе.
ако се състезаваш на силов трибой, голяма част от нещата вече не са функционални!

функционалността е спектър на кривата на “специфичния фитнес,” а не точка.

10

25.06.11
15:38

Е да, но нито един Кросфитър няма да стане най-добрият в трибоя, щангите, бегаческите дисциплини или гимнастиката. По-скоро звучи като поле за изява на неуспели атлети :)

.... нека ти дам един пример, нема да е много уместно, ма карай.
мма - смесица от самбо/кикбокс/други ташаци
кросфит - щанги/гимнастика/спринтьорство/други ташаци
това значи ли, че и мма-а е поле за изява на неуспели кикбоксьори/самбисти ?

В ММА има и изключения, но те са изключително малко, а и ММА е нещо съвсем различно от Кросфита, най-вече заради финансовите измерения, които са причината състезателите да ходят там. В кросфита не можа е да става дума за такива пари.

ГН

25.06.11
16:03

Първия комикс кърти!!!

25.06.11
16:15

казано от Десо на 25.06.11, 16:02:

В ММА има и изключения, но те са изключително малко, а и ММА е нещо съвсем различно от Кросфита, най-вече заради финансовите измерения, които са причината състезателите да ходят там. В кросфита не можа е да става дума за такива пари.

като гледам reebok яко започнаха да ги спонсорират така че може да почната да се изкарват доста пари :)

Напълно е възможно, течението се разраства.

10

25.06.11
17:44

казано от Десо на 25.06.11, 16:16:

Напълно е възможно, течението се разраства.

Не мисля, че тук става въпрос за финансите, а по-скоро за самите спортове.

Напротив , става дума точно за финансите. Това е единствения начин да привлекат шампион в ММА. И както споменах изключенията са малко.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 25.06.11 17:50.

25.06.11
20:23

ММА и кросфит няма почти нищо общо от гледна точно на “mixed”,т.е. съвкупност от няколко неща.В ММА събраното от няколко бойни изкуства е техниката,докато при кросфита са цели дисциплини.Не е същото.В кросфита разходът на енергия е мнооого по-голям и за това няма как един кросфитър да е най-добър във всичко.Той е само ДОБЪР във всичко.

10

25.06.11
23:52

Да не мислиш, че в ММА има некой, който е най-добър в самбото и най-добър в кикбокса ?
пример - федор. Много е добър в самбото, ма от стойка не е толкова добър, докато кро-коп е добър в стойка и главно с краката, а на земята го нема.  (поне така ти разбрах въпроса)

BU

26.06.11
01:18

За друго става въпрос.В мма победител е този,който остане прав. :Д А щангите,гимнастиката и т.н. са вълнуващи спортове,именно защото се специализира и се прави нещо,което не се вижда всеки ден.

Но как да наречеш един кросфитър невероятен,като бегачите бягат по-бързо от него,щангистите вдигат повече,маратонците са по-издръжливи.Какво отиваш да гледаш на тези кросфит игри?

Да надскочиш себе си,супер.Ама аха-аха си се надскочил на дълъг скок и си загубил 10 кг лежанка.Тамааан дигнеш раменните преси и бягането ти се забавя.А си вдигнал издръжливостта,а е паднал спринта. : )))))

Иии да,само правя разсъждения,нямам опит тук.Съмнява ме някога да пробвам кросфит,както не си купувам филм,който не ми се гледа и не ям храна,която не обичам.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.06.11 01:20.

26.06.11
09:50

Примера с ММА е много показателен...и е право в десетката...
Няма какво да споря, говорили сме 10000 пъти...тренирайте си както си знаете и както Ви идва отвътре...
Ако за теб дед-мен...клийн анд джърк на 155кг.,правен от човек с 10,60 на 100м. не е впечатляващ...ми да ти имам критериите...

На последните квалификации...Остин Малеоло направи 21-15-9 тяга(150)кг. + скок на 70см. за 2:56(май писах за това)....и това ли не те впечатлява...или трябва да имаш трибой над 700кг., за да кажете...баси звяра?!?!?!?

26.06.11
12:17

казано от ts.vassilev на 25.06.11, 10:27:

...

Цецо, ако ще продължаваме дискусията, нека е тук.

BU

26.06.11
19:39

Харесва ми джърка,но просто съжалявам Джош,че не се занимава само с щанги ,щеше да има 170 джърк.Заради кросфит сега вместо забележителен щангист е...никой.

26.06.11
20:41

Кой за теб е забележителен атлет...?
Бе ти мислиш ли, като пишеш или ей така да си хейтваш ти е гот...

Нещо, което още не се е зародило истонски в България, Вие тука се избихте да словоблудтствате и да хвърляте кал...не Ви прави чест...Аз освен в някой закачливи коментари, никога не съм си позволил да определя примерно трибоя, като недобра тренировчна програма...питай Сашо, дали като сме говорили сериозно за спорт съм казал една думичка, въпреки че имам своите резерви...

Брат...няколко човека се опитваме да правим нещо...научи се да уважаваш и приемаш чуждата гледна точка...

BU

26.06.11
21:14

Толерирам,бе.Че к’во за трибоя,аз не го издигам на пиадестал.
Очаквам кросфит парад в центъра на София.

26.06.11
21:33

Кросфита не е цирк...
Отказвам се Мартинчо...спирам да ти спамя дневника с КФ...

Успех в тренировките

BU

26.06.11
21:35

Успех и на вас във вашите,дори да не ги разбирам. : )

Пък в края на краищата на момичетата се отразяват добре тези комплекси.

Кросфит не се различава с нищо друго от който и да е спорт. В спорта е важно зрелището. Да гледаш как група хора се мъчат, напъват, тормозят, стигат до предела на възможностите си, надмогват себе си както физически, така и психически. Кросфита ги има всички тези фактори за гледаемост/интерес към спорта. Аз смятам, че кросфита развива предимно силовата издръжливост и въпреки, че няма специализации и т.н., аз тъй си мисля, че това е най-важното-силовата издръжливост.

BU

27.06.11
05:15

Хм,така го виждам по-ясно.Кросфит - силова издръжливост.Няма проблеми така представено. : )) Обърквам се като се почне да ми се говори за сила и се правят комплекси,тогава се бъркам. :D

Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.06.11 05:16.

27.06.11
10:18

Охххх...няма да се сдържа явно и пак ще ти пиша...а дано спреш с главоблъсканиците си!!!
Комплексите не те правят силен!!!
Ти правиш сила, за да си силен в комплексите...!!!
Всяка тренировка(поне моите) почва със силов блок...от поне 2 движения(7х2, 6х4, 5х5)...клек, тяга, раменна преса, тръстър...или...с олимпийски движения...и после някаква къса кондиция...

Комплекси правя 2 пъти в седмица...

Сега по-доволен ли си:)

Сила може да се прави и с комплекси. Руската школа е правела така още преди Грег Гласман да се роди.
Просто не всеки комплекс е кросфит комплекс. И в самата методология (или каквото там го наричате на кросфита) си има силов блок/ден, в който, странно, тренират за сила с 5х3 и т.н., а не с комплекси.
Като си силен може да идеш на трибой, може да идеш и на кросфит игри. Просто избираш кое те влече повече. Както някой добър на спринта може да стане лекоатлет, но може да иде и във футбола (бил той европейски или американски). Някой, който скача много, може да иска да се състезава във волейбола, друг на висок скок, трети да си набляга на бойно изкуство. Ако те влече гюлето - хвърляш гюле, ако те влекат битките - ставаш боец и т.н.
Сега, ако те влече как Славко веднага скача да защитава кросфита, вече е разбираемо всичко изписано :D

27.06.11
10:36

Зависи какъв е комплекса, но наистина тука ще пишем 3 месеца...

Аз не защитавам супер сляпо кросфита, защото “методологията” все още се развива...и МНОГО кросфитъри се обръщат към цикличното силово трениране, за да се върнат по-силни за кросфит комплексите...ФАКТ...

Ако си силен...ще си и издръжлив...300 тяга няма да ти помогне да избягаш 800м. за две минути, но ще ти осигури сила при набиране, гребане и т.н....примери хиляди...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1