25.06.11
23:06
Тренирам футбол,ходя да се набирам и да правя кофички.Не пропускам:
-лицеви опори,коремни преси,клякания,повдигания на пръстите - за прасец,упражнения с лека гиричка ( 5кг.)
Правя си тренировъчен режим в момента,в който ще присъстват в много от дните двуразови тренировки.
Давам пример - сутрин 1 час кардио(така ще обхвана всичко,което правя да речеме,като упражнения,спринтове,финтове и т.н.) , вечер 40-50 минути street fitnes.
Сметнах калорийния баланс по схемата с най-натовареният възможен начин - тоест двуразови тренировки почти всеки ден.
Резултатът е 3228.48 калории.
Целта ми е да кача около 5-10 килограма чиста мускулна маса.След което да продължа да поддържам тези килограми.
В режима да не присъстват добавки.
Може ли някой да сподели,дали има подходящ хранителен режим за мен (като вземем на предвид тези обстоятелства) с цел покачване на мускулна маса в този форум/сайт?
Темата беше редактирана от Nownownow на 25.06.11 23:24.
25.06.11
23:28
Потърси в сайта, има доста информация за хранителните режими.
25.06.11
23:30
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 Я виж колегата каква хубава тема е направил!
С това лишената от смисъл тема се изчерпва и е готова да пътува в кофата. Можем да подължим с дискусията по въпроса “Защо новаците не ползват търсачката?” и “Що е то търсачка и има ли място за нея във форума”. Чудно нещо е това човека - чупи си пръстите и губи време да напише пост, вместо с няколко кликвания на мишката да стигне до желаното инфо, без досадници както мен да му четат конско. Стигам до извода, че новаците тук са или мазохисти или се “радват на внимание”.
п.п. А не бил новак бре, а най-ми бил регистриран 2009 г. Да се чуди човек, как за толкова време не си се научил къде е търсачката. Добре, че поне си се научил въпроси да задаваш, че има такива, които и това им е трудно.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.06.11 23:32.
Пич, с туй 1-часово кардио, стрийт фитнеса, футбола и без добавките, ми е интересно според теб за колко време мислиш, че можеш да качиш 10 кила чиста мускулна маса?
head_hunter наистина ли мислиш,че не съм прочел тази тема за която даде линк?2-ро сигурен ли си,че само с тази тема мога да стигна до правилен хранителен режим в моят случай?Мисля,че преценката ти не е много добра.
igra4o 3-6 месеца.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 25.06.11 23:46.
казано от Nownownow на 25.06.11, 23:44:
igra4o 3-6 месеца.
Доста стабилна амбиция, ако не смяташ да правиш цикли.
25.06.11
23:50
казано от Nownownow на 25.06.11, 23:44:
head_hunter наистина ли мислиш,че не съм прочел тази тема за която даде линк?2-ро сигурен ли си,че само с тази тема мога да стигна до правилен хранителен режим в моят случай?Мисля,че преценката ти не е много добра.
igra4o 3-6 месеца.
Направо съм си убеден. Ако според обясненията, които е дал колегата във въпросната тема не можеш да си изработиш хранителен режим - е съжалявам, но май никой няма да може да ти помогне. Щом не си сигурен, че можеш - прочети темата още веднъж, обмисли хубаво какво е казал колегата, пречупи казаното от него през твоята призма и въпроса ще е решен. Защо си мислиш, че някой, който не те е виждал ще изготви по-добър хранителен режим от теб самия с инфото което си посочил /и цялата биография да си посочиш - виж началото на изречението/.
Не съм толкова запознат с характеристиките,които съдържа всяка една храна за да мога да направя този хранителен режим и да ме удовлетвори,според мен :).Има раздел с повечето храни,но можеш ли да си представиш за да почнеш от нищото да си правиш режим и да сметнеш,кога коя храна да приемеш,колко занимавка е.Сигурно трябва да я правя с дни,просто има си много части.За това предполагам,че ако се насоча към няк някой хранителен режим ще е по-лесно и по-добре,защото хора вече са минали през него и са го изпробвали,докато така правя един вид опит,който не е сигурен и режима от други не е сигуен,но,пак предпоалгам е по-приемливо.Може би има такъв хранителен р. в форума или подобен на това,което аз се опитвам да намеря и само да е нужно да му се променят някои неща,ЗАЩОТО АЗ ВКЛЮЧВАМ И КАРДИО ЕЛЕМНТИ в тренировките,докато предполагам повечето режими са направени на база само фитнес.
Виж като цяло с твоите тренировки тези десет кила да бъдат чиста ММ е НЕПОСТИЩИМО без химия . Много е просто кардито е прекалено много за масивна мускулатура се ходи на фитнес стррит фитнеса е ако искаш да си как да кажа - по-жилав . Определи си целите и това което искаш по-добре ;)
26.06.11
00:10
казано от Nownownow на 25.06.11, 23:56:
Не съм толкова запознат с характеристиките,които съдържа всяка една храна за да мога да направя този хранителен режим и да ме удовлетвори,според мен :).Има раздел с повечето храни,но можеш ли да си представиш за да почнеш от нищото да си правиш режим и да сметнеш,кога коя храна да приемеш,колко занимавка е.Сигурно трябва да я правя с дни,просто има си много части.За това предполагам,че ако се насоча към няк някой хранителен режим ще е по-лесно и по-добре,защото хора вече са минали през него и са го изпробвали,докато така правя един вид опит,който не е сигурен и режима от други не е сигуен,но,пак предпоалгам е по-приемливо.Може би има такъв хранителен р. в форума или подобен на това,което аз се опитвам да намеря и само да е нужно да му се променят някои неща,ЗАЩОТО АЗ ВКЛЮЧВАМ И КАРДИО ЕЛЕМНТИ в тренировките,докато предполагам повечето режими са направени на база само фитнес.
Ами то лесно и в кенефа няма - и там трябва да се разкопчаеш, па да се понапънеш :D
Не смятам, че готова препоръчана програма е по-добра от нещо, което сам си направил с малко повече труд! Следващия ми довод е, че всеки човек е уникален сам по себе си и това, което при един работи, при друг може да не даде желанието резултати, а да не говориме, че резултати може изобщо да няма. Или си по-съгласен да си губиш времето с нещо, което е пробвано от друг, но не се знае дали при теб ще работи, вместо да загубиш по-малко време, усилие и да си сигурен, че е точно според нуждите ти?
п.п. Загубих достатъчно време да те убеждавам кое е правилно и не смятам да продължавам дискусията.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.06.11 00:12.
@!^ adivnas - Целта ми е да се забавям,колкото се може по-малко чрез фитнеса/стрийт ... Знам че движенията ти стават по-бавни,по-малко повъртлив става човек практикуващ ежедневно фитнес.Като чели го и усещам от стрийт фитнеса.
@!^ head_hunter - Благодаря ти,че си пописа с мене.Благодаря за полезната информация,която ми даде.И аз съм на такъв принцип - човек трябва да е уникален сам по себе си.Мисля да опитам да направя този режим сам.
Но ще изчакам още малко да видя дали някой ще обърне внимание на темата с отговор - подходящ хранит. режим.
26.06.11
09:53
adivnas : Виж като цяло с твоите тренировки тези десет кила да бъдат чиста ММ е НЕПОСТИЩИМО без химия .
А ти какво си мислиш, че с химия ще качи чиста мускулна маса ли?
Съжалявам, но не съм съгласен с теб. С химия няма как да се успее, да се качи на 100% чиста ММ и това го знае всеки използващ или дори малко прочел в интернет или в някоя книга човек.
Виждам, че момчето е интусиазирано да направи нещо със себе си, така че защо да не постигне с тези тренировки желания ефект, но зависи доста и наистина добрия хран. режим,който той трябва да си подбере, с който да качи желаните от него килограми.За време няма смисъл да се говори, понеже всеки организъм е различен и покачването зависи от доста фактори.
Успех и поздрави!
:]
казано от Жулиян Илиев на 26.06.11, 09:53:
adivnas : Виж като цяло с твоите тренировки тези десет кила да бъдат чиста ММ е НЕПОСТИЩИМО без химия .
А ти какво си мислиш, че с химия ще качи чиста мускулна маса ли?
Съжалявам, но не съм съгласен с теб. С химия няма как да се успее, да се качи на 100% чиста ММ и това го знае всеки използващ или дори малко прочел в интернет или в някоя книга човек.
Виждам, че момчето е интусиазирано да направи нещо със себе си, така че защо да не постигне с тези тренировки желания ефект, но зависи доста и наистина добрия хран. режим,който той трябва да си подбере, с който да качи желаните от него килограми.За време няма смисъл да се говори, понеже всеки организъм е различен и покачването зависи от доста фактори.
Успех и поздрави!
:]
Може да си говорим колкото искаме но когато видиш как за по малко от половин година човек става от 70 на 90 кила грам няма да те интересува колко точно вода е задържал и дали и качил някое и друго килце с мазнини на фона на 15 кила мускулна маса . Идеята ми беше че това което иска момчето е непостижимо казах му че без химия няма да постигне десет кила не за да го карам да я почне а за да се замисли по-добре над това което иска .
26.06.11
11:07
Nownownow, и в другата тема ти отговорих - няма най-подходящ и най-добър хранителен режим. От няколко месеца постоянно задаваш въпроси и очакваш отговор, кой е най-добрият хранителен режим, коя е най-добрата тренировъчна програма, дали яйцето е по-добро от месото и т.н. и т.н. Няма такъв отговор. Всеки си има различен вкус, различна поносимост, различни финансови възможности, различен калориен баланс, различен вид тренировки...да не продължавам.
В раздела за хранителни режими са направени 3 групи - за сваляне, за поддържане и за качване. Избираш един режим, който ти харесва според целта ти, смяташ си калорийния баланс (направил си го вече) и според храните препоръчани в статията за съответния режим подбираш количеството храна, което ти е необходимо. Разделяш го на 4-5-6 равни порции и си готов.
Вариант две - ако сметките и спазването на калкулиран режим ти е трудно - отиваш в някой спортен център, където предлагат услугата за съставяне на хранителни режими, плащаш си там 15-20лв. или колкото струва и те го правят вместо теб.
Вариант три - ако сметките и спазването на калкулиран режим ти е трудно - просто наблягаш на качествените храни - яйца, месо, мляко, риба, зеленчуци и т.н. Има ги написани в темата за съставяне на режим. Започваш да ядеш от тях на често и по колкото ти се яде. Осланяш се на интуицията и се опитваш да слушаш тялото си. Ако след 2-3 седмици не качваш килограми, започваш да ядеш малко повече докато не видиш разлика. И т.н. и т.н...
Благодарен съм ви на всички.Успех и на тебе Жулияне.
%%% Тихомир Велев %%%
Излежда ми най-правилно това,което каза.Предполагма няма човек,който да може да ми даде точен хранителен режим,най-малкото и той ще трябва да търси храна по храна,докато го състави целият.За това аз ще го направя.Наистина питам много наскоро,искам всичко на готово,глупавичък съм си,че постъпвам така,дано съм си взел поука най-сетне.
Успех на всички!
Мнението беше редактирано от Nownownow на 26.06.11 16:23.
Извинявайте,а само един последен въпрос - хранителен режим в който присъства повече месо или такъв в който почти няма месо е по-добър за мен?
Или няма как да знаете вие отговора на този въпрос,сори за глупавия въпрос.
26.06.11
17:25
Вегетарианеца ще ти каже, че е по-добре без месо, а месоядния ще ти каже, че с него е по-добре. Аз съм месояден и ти препоръчвам да има достатъчно месо. Да е повече от малко. :)
Чак пак да я трият ? Нали ако някой със същия въпрос като твоя се интересува и е достатъчно умен да я намери и прочете ще ни спести мъките да отговаряме на вече повтарящи се въпроси .