26.06.11
10:02
Здравейте! (първи пост!)
На 23 години съм, 1.80м, 62 килограма и съм тотално занемарен (кошмар дори за неспортистите). Хранителният ми режим досега се е състоял от ядене на боклуци по всеко време, при това и нередовно хранене. Искам да вляза във форма като тренирам плуване. Преди време съм се занимавал единствено любителски с бягане за около 2 месеца. Единият ми проблем е ниското ми тегло. Навсякъде пише, че плуването гори много калории и трябва да се възстановяват. Някой може ли да ми посочи каква диета трябва да спазвам, за да се поддържам? Като подчертавам, че целта ми не е релеф + натрупване на мускулна маса. Друго притеснение ми е за честотата на тренировките. Колко пъти максимум е желателно да се ходи на плуване? Нямам проблеми да ходя и по 7 дни в седмицата (при бягането тежки бяха само първите две седмици, но се свиква). Все пак четох, че не е полезно да се прекарва прекалено много време във водата, защото имало опасност да се развият проблеми с бъбреците. Има ли някакви допълнителни предпазни средства за това, особенно в областта на генеталиите, защото там ми е много рискова област? И последен въпрос: трябва ли да комбинирам самото плуване със други упражнения? Някъде чух подобна препоръка. Но целта ми не е супермен. Просто да вляза в релси...
26.06.11
10:15
Както всеки спорт ,който съм тренирал ,ти препоръчвам да ходиш по 5 пъти ,от пон до пет !За хранителния режим ще трябва сам да си го съставиш, като се поровиш във форума :)
26.06.11
10:16
Ако ти си това на снимката... Момче, почни да се храниш правилно, че с тея ветрове, дето се появиха може да те търсят в облаците. Пиши в търсачката Високовъглехидратна диета и си направи хранителен режим.Няма да е лошо да си вземеш и някакъв протеин.
Колкото до тренировките. Бих ти препоръчал да почнеш тренировки с тежести, за да качиш малко муск. маса, а плуването да е макс. по 2 пъти в седмицата.
26.06.11
10:50
Ами лицето не е моето, но телосложението ми е много близко до това. Буквално съм 23 годишна медуза...
казано от Николай Клетков на 26.06.11, 10:02:
Здравейте! (първи пост!)
На 23 години съм, 1.80м, 62 килограма ....Някой може ли да ми посочи каква диета трябва да спазвам, за да се поддържам? Като подчертавам, че целта ми не е релеф + натрупване на мускулна маса.
Релефа го мани, ама на тоя ръст едни 10-12 кила тегло ще те накарат да се чувстваш буквално нов човек. Много по-добре ще функционира организмът, когато не е на ръба на оцеляването. Та в тоя смисъл, не знам защо би искал да поддържаш 60 кила, но подозирам че много по-лек не можеш да станеш така или иначе, така че всяка диета без ограничаване на калориите ще ти свърши работа.
26.06.11
11:42
Не съм писал, че искам да съм 60 кила (с мокри гащи). Просто не ми е цел да ставам 100 кила мускули. То и с плуване няма как да стане де, а пък за фитнес - тренирам неправилно и няма да постигна нищо, ако реша да го практикувам самостоятелно.
26.06.11
22:33
При ниско калорично/лошо хранете, плуването може да те съсипе (особено ако ходиш 7 пъти в седмицата) тъй като е доста изморителен спорт и гори много калории. Ако искаш да качиш малко маса не мисля, че трябва да започваш плуване, все пак го използват за отслабване, може да ходиш 1 - 2 пъти седмично колкото да се освежиш малко, но маса няма да качиш.Както ти казаха в горните постове по-добре се насочи към фитнеса и високо въглехидратна диета, един хубав протеин също няма да ти дойде зле.
26.06.11
23:44
Някой, който се занимава с плуване основно, ако може да сподели какъв хранителен режим спазва... Явно трябва да е ВВД, но все пак нещо по-специфично ми трябва (съжелявам ако говоря глупости, наникъде съм със спорта).
Масата не ми е толкова критичен фактор. Поне не искам да загубя тегло, защото ще изтънея прекалено много...
Стегни се, човече. Трябва да качиш, а това, с което искаш да се заемеш няма да ги помогне за това. Казваш, че не искаш да станеш 100 кг. Мислиш си, че много лесно се става 100 кг ли? Хоп и си 100 кг. Аз ям много, редовно и тренирам и пак не мога да достигна заветните 80+ кг.
Занимавал съм се с плуване и знам, че след това изяждах целия хладилник, майка ми се беше ошашавила. За пример ще ти дам Майкъл Фелпс. Човека гледа да яде, колкото се може повече(към 12 000 калории), а не изглежда никак масивен. Знаеш ли колко храна са тези калории? Не знам дали дори и професионалните културисти ядат по толкова.
Сложи едно примерно меню за деня ти, как се храниш. Направи си дневник, така по-лесно ще ти помагат съфорумниците.
В храната е истината, без храна само ще изтормозиш още тялото си. При твойте килограми, може дори да ядеш и джънк фууд.
Разрови се из форума, има доста информация и ако нещо не ти е ясно питай. ;)
Успех.
28.06.11
11:50
Mоят най-голям проблем ще са парите, понеже съм студент (а това лято и безработен). Предполагам ще трябва да се лиша от разнообразието за сметка на количеството...
Гледах малко оот дневника на fqls, който също е бил по едно време слаб, както и се е занимавал с плуване известен период. Менюто му беше следното:
[quote=“fqls”]Ето и Хранителния ми режим на ВВД.
9ч. ставане - 1 доза Syntrax NECTAR + бирена мая
9;30ч. 2-3 яйца 1 кисело мляко 100~150 грама многозърнест хляб.
12ч. Горе-долу като закуската + лютеница, сирене и някакъв колбас. Бирена мая.
14:30ч. Пиле с ориз / пилешка пържола + кисело мляко + 100~150 грама многозърнест хляб.
17ч. Пиле с ориз / пилешка пържола + кисело мляко + 100~150 грама многозърнест хляб.
18:30ч. Тренировка - 20~30 минути преди това 1 доза Green Magnitude.
19:45ч. веднага след тренировка Банан + мед. 10 минути след това Syntrax NECTAR
20:30ч. Вечеря. Тук съм ограничен до това, каквото ми сготвят. Ако вечерята е по-постна, ще хапвам повече многозърнест хляб и обратното, за да намаля въглехидратите вечерта.
23ч. Преди лягане 100~150гр. извара смесена със съвсем малко сирене за вкус.
Само дето на мен плуването ще ми е от 7 до 8 сутринта. За добавки не знам. Мислех си за Blue up? (понеже и либидото ми хич го няма)
Парите за blue up ги изяж, повече полза ще има и за либидото, и за физиката. Хем казваш че няма много пари, хем на скъпите боклуци се мяташ, няма смисъл от това.
Аз лично продължавам да недоумявам защо точно на плуване си се насочил, но ти си знаеш. Общо взето, да - ще се наложи да ядеш пиле с ориз до побъркване, защото това е общо взето най-питателното нещо за парите, които ще ти излиза. И яйца, общо взето - закуска 5-6-7 яйца и после цял ден пиле с ориз, 4-5 пъти - няма как, безпаричието е бич, ама си има техника за справяне с него. Само не знам, сериозно си помисли дали точно плуването е оферта за твоя случай, аз много се съмнявам че е така.
До колкото ми е известно - Christian Bale(аватарът :) ) е бил 54 кг на 1.83м...тегава визия , но не и занемарен ...по ред причини :)
Може да съм тъпа и пияна , но не разбрах , какви са ти целите?!? - от страни погледнато е ясно , че трябва да качиш малко/повечко колограми(май и ти би се израдвал на това :) ) , но защо така “обречено” заявяваш , че не правиш ок силовите
а пък за фитнес - тренирам неправилно и няма да постигна нищо
и съответно се отказваш от подобен тип занимания (и с чийт се получава :) , особено при “кекавите” в началото :) )
Плуване - винаги е ОК...но в твоя случай (23г/поднормено тегло) не виждам смисъл..., но няма лошо :)
Храната е основното....дам - нямаш парички за момента , но не излиза толкова скъпо да набавяш ккал и протеини от храна :)
Поздрави :)
29.06.11
09:38
За Blue Up: ще го взема по алтернативен начин (в смисъл няма да плащам за него). Само се чудех дали няма да ми навреди повече в това състояние.
За храната: явно ще трябва да врънкам нашите за повече пари... :D Кофти, но няма как...
За плуването: трябва ми по-комплексен спорт. Единствената добре развита част от тялото ми е гърбицата. Пък и при плуването натоварването е по-малко (за сметка на големия разход на енергия де)
казано от Николай Клетков на 29.06.11, 09:38:
За Blue Up: ще го взема по алтернативен начин (в смисъл няма да плащам за него). Само се чудех дали няма да ми навреди повече в това състояние.
Нищо няма да се случи, независимо от състоянието :D Както се казваше в оная приказка - ако не те видят вземи и за мене нещо :D
За храната: явно ще трябва да врънкам нашите за повече пари... :D Кофти, но няма как...
Кофти, кофти, колко да е кофти .. говорим за оцеляване :D
За плуването: трябва ми по-комплексен спорт. Единствената добре развита част от тялото ми е гърбицата. Пък и при плуването натоварването е по-малко (за сметка на големия разход на енергия де)
Първо за какво ти е “комплексен” спорт, второ кое му е комплексното на плуването, и трето - защо преди да си започнал още търсиш лесното? По-малко е натоварването, по-малки са и резултатите.
Стягай се, че с писане не става, трябва да се местят тонове, не да се пишат страници :D
Мнението беше редактирано от G33K на 29.06.11 22:20.