27.06.2011:
05;00 - ставане
05;30 - 200гр. домашно кисело мляко + 40гр. овесени ядки + 5гр. стафиди
09;50 - 70гр. хляб Вита + 25гр. кашкавал + 25гр. пилешко филе (пушено)
14;00 - 100гр. пилешко филе + 10гр. моцарела + 15гр. кисели краставички + 1 домат + 180гр. картофки
18;30 - 90гр. пилешко филе + 15гр. моцарела + 15гр. кисели краставички + 1 домат
21;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Днес ходих до пощата да проверя дали ми е пристигнала поръчката от iHerb, защото вече 2 седмици минаха, а никакво известие нямам.. Е, не е. Но мисля, че повече няма да поръчвам. Нещо прекалено сложно ми се струва :D
Ужас! Трагедия! Те са пържени!!! Понеже сме в този форум да си помагаме, следователно сме един вид приятели, аз като твой приятел смятам да те отърва от уреда като ми го подариш! :D Пари няма да ти искам! Даже кандидатствам да съм бета тестер на уредЪ! От моя страна ще получите редовни кръвни изследвания, след употребата му 2-3 пъти дневно, по 2.3653567 гр. краве масло и/или свинска масСсССсссСССс...
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 27.06.11 20:58.
казано от x_3_mar на 27.06.11, 20:57:
Ужас! Трагедия! Те са пържени!!! Понеже сме в този форум да си помагаме, следователно сме един вид приятели, аз като твой приятел смятам да те отърва от уреда като ми го подариш! :D Пари няма да ти искам! Даже кандидатствам да съм бета тестер на уредЪ! От моя страна ще получите редовни кръвни изследвания, след употребата му 2-3 пъти дневно, по 2.3653567 гр. краве масло и/или свинска масСсССсссСССс...
Хахахах ей на това му се вика приятел! Страхотно предложение, едвам се сдържам да не приема :D :D :D
Мнението беше редактирано от Petya на 28.06.11 10:13.
Ехо :) Петя, защо такова негативно отношение към мазнините - нищо лошо няма в маслото, зехтина, ядките, растително олио от разнообразни източници... Храна, и то важна :)
Здравей, Атомче! :) Не, аз нямам абсолютно нищо против мазнините, даже те са ми любимите, но по отношение на пърженето, аз си признавам, че не разбирам. Чета, интересувам се, но просто си остават някой неща, които не са ми ясни и не мога да разбера. И именно заради това си направих дневник, разчитайки на това, че компетентни хора, които имат доста по-ясна представа за случващото се от мен, ще се включват със съвети и критики, за което съм изключително благодарна на момичетата и момчетата! Та както ме посъветваха голяма част от тях, ще огранича пърженето, независимо дали в уреда или някъде другаде. Разбира се, от време на време ще си хапвам, то човек не може цял живот да се лишава от всичко, но както споменах, вредното в случая ще гледам да бъде в минимално количество.
Отново благодаря на всички. Лек и успешен ден! (sun)
казано от Petqq на 28.06.11, 12:51:
Та както ме посъветваха голяма част от тях, ще огранича пърженето, независимо дали в уреда или някъде другаде. Разбира се, от време на време ще си хапвам, то човек не може цял живот да се лишава от всичко
Щом като го приемаш като “лишение”, каузата ти е обречена. Не правиш ли нещо с ясното съзнание че, освен че е правилно, също така го искаш, заприличва повече на мъчение, на което рано или късно ще му дойде края, и ще се върнеш към старите си привички.
казано от Margaritka на 28.06.11, 13:12:
казано от Petqq на 28.06.11, 12:51:
Та както ме посъветваха голяма част от тях, ще огранича пърженето, независимо дали в уреда или някъде другаде. Разбира се, от време на време ще си хапвам, то човек не може цял живот да се лишава от всичко
Щом като го приемаш като “лишение”, каузата ти е обречена. Не правиш ли нещо с ясното съзнание че, освен че е правилно, също така го искаш, заприличва повече на мъчение, на което рано или късно ще му дойде края, и ще се върнеш към старите си привички.
Не, не, не.. не го приемам като лишение. В режима си не се “лишавам” от нищо, просто се старая да давам на тялото си това, от което има нужда. С това, което казах, че ще се ограничавам, имах в предвид, че не знаех, че уредът не приготвя храната толкова здравословно, колкото твърдят (а аз като малко, глупаво момиченце вярвам на част от рекламите). Ето например снаксовете. Като бях по-малка (преди 1-2 години максимум) ги ядях на поразия, но в един момент осъзнах, че нито са вкусни, нито има с какво да ми помогнат. Не искам да ме разбирате грешно. Има още много да уча за правилното хранене. Искам от малка да си изградя някакви хранителни навици и да се занимавам със спорт, колкото и аматьорски да са моите тренировки, а не да подражавам на връстници си. За тази цел с времето, започвайки да разбирам повече (надявам се с вашата помощ), ще изгладя нещата и се надявам храната ми да стане възможно по-балансирана и правилна и именно това хранене и спортуване, да се превърне в начин на живот за мен.
28.06.2011:
05;00 - ставане
05;30 - питка от 40гр. овесени ядки + 40гр. яйце + 10гр. мед + канела + 200гр. домашно кисело мляко
09;50 - 75гр. хляб Вита + 25гр. кашкавал + 25гр. пилешко филе (пушено)
14;00 - 100гр. конско месо + 15гр. лук + 30гр. кафяв ориз + соев сос
18;30 - 80гр. филе от розова треска + салата от домати + краставици + 20гр. сирене
05;30 - ставане
06;00 - питка от 40гр. овесени ядки + 10гр. мед + 45гр. яйце + 200гр. домашно кисело мляко + канела
09;30 - 70гр. хляб Вита + 20гр. пуешка шунка + 25гр. кашкавал
16;00 - 100гр. пиле на грил + 1 филия хляб Вита + 20гр. пилешки пастет + домат
18;30 - 100гр. пиле на грил + краставица + домат
22;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Днес ходих до митницата да си освободя пратката и започнах да пия витамините и рибеното масло, но има нещо, което не разбирам относно приема им. Пише да се приемат с храната, но това какво ще рече, преди или след като се нахраня?
29.06.11
23:01
Защо не по време ? Апваш половината храна, зобваш ги и продължаваш да ядеш :).
Добър вечер на всички! :)
@Dique, благодаря, че се отзова. :)
30.06.2011:
06;20 - ставане
07;00 - 40гр. овесени ядки + 5гр. стафиди + 200гр. домашно кисело мляко
11;30 - някакво мазно пилешко каре в киното (може би около 70-80гр.)
15;20 - 30гр. ядки микс (индийско кашу, бадеми, лешници и стафиди)
18;30 - 100гр. пиле на грил + салата от домати + краставица + 20гр. сирене
21;00 - 150гр. домашно кисело мляко + 100гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Добавки: рибено масло + витамини
Накратко за днес: последния учебен ден, направо прекрасен! Яденето е доста зле, но по-голямата част от деня бях навън и нямах възможност да хапна нещо по-качествено от мазното пилешко каре, за което съм споменала. Днес съм изключително щастлива и макар хората тук да споделят спортните си успехи, аз искам да споделя радостта си с вас като споделя успеха си в училище :D Радвам се, че през цялата година имах възможност да отделям достатъчно време на ученето и на тренировките и макар да беше трудно, успях да постигна този резултат (sun) (sun) :
Мнението беше редактирано от Petya на 30.06.11 19:54.
казано от Petqq на 28.06.11, 14:09:
Искам от малка да си изградя някакви хранителни навици и да се занимавам със спорт, колкото и аматьорски да са моите тренировки, а не да подражавам на връстници си. За тази цел с времето, започвайки да разбирам повече (надявам се с вашата помощ), ще изгладя нещата и се надявам храната ми да стане възможно по-балансирана и правилна и именно това хранене и спортуване, да се превърне в начин на живот за мен.
Аз лично съм много впечатлена от теб и от режима ти :) Като знам как се хранихме в гимназията масово.. после в университета пак пълен ужас... Ти си направо рядко и ценно изключение :) Пък постигането на “баланс” - то си е приятна и живителна цел в дългосрочен план :)
п.п. Браво за грамотата!
Мнението беше редактирано от Atom на 30.06.11 21:06.
@ VI cC, мерси за поздравленията :)
@Atom, благодаря и на теб. Изключително много се радвам, когато някой освен мен оценява по някакъв начин това, което правя. А баланса ще го постигна, но всяко нещо с времето си. (sun)
казано от Petqq на 29.06.11, 21:12:
Днес ходих до митницата да си освободя пратката и започнах да пия витамините и рибеното масло, но има нещо, което не разбирам относно приема им. Пише да се приемат с храната, но това какво ще рече, преди или след като се нахраня?
Има различни противоречиви мнения за витамините дали на гладен стомах, дали с храна и т.н. Може и преди и след и по време, разлика почти няма да усетиш. Аз лично пия и витамините и рибеното масло след като се наям, поради неудобството да спра да се храня, да си изпия хапчетата и да продължа. Убива ми апетита. Другото е че някой витамини съдържат храносмилателни ензими и е хубаво да се вземат след хранене.
Vlado, благодаря ти за съвета. Мисля, че ще ги приемам след като се наям, защото и на мен не ми е много приятно да си прекъсвам яденето. :)
След малко изчезвам малко на почивка за уикенда и следователно храната днес, утре и най-вероятно вдругиден ще бъде зле. но все пак ето какво смятам да хапвам днес:
01.07.2011:
10;00 - 50гр. пълнозърнести макарони + 20гр. сирене + 10гр. мед + стевия
12;50 - 2 филии хляб Вита + 40гр. пилешки пастет
15;50 - 50гр. пълнозърнести спагети + 20гр. сирене + 10гр. кашкавал + телешко кюфте + доматен сок
21-23 (не знам кога ще пристигна) - конско месо или някакво пилешко филе.
За съжаление нямам възможност там да си взема извара, и затова вечер ще трябва да ям някакво месо, най-вероятно пилешко. Но като изключим храната, надявам се да си прекарам хубаво и времето да не бъде такова мрачно и дъждовно..
Пожелавам приятна почивка на всички и в неделя отново съм тук! :)
Добър ден на всички! Мина и този ужасен уикенд.. повече никъде няма да ходя! :D Накратко да опиша двата дни: закуските бяха 40гр. овесени ядки с 5гр. стафиди и прясно или кисело домашно мляко, а през останалата част на деня ядох само пилешко месо с краставици (домашни) и от време на време сирене. Вчера малко се поотпуснах и си хапнах доста плодове - към 5 ябълки петровки (много са малки, по около 20-30гр.) и около 10 големи зелени сливи. Добавки - рибено масло и витамини.
Хрумнала ми е една идея, но не знам как да я осъществя и тук ще ви помоля за помощ. Имам 1 буркан и половина малини и мисля да си направя сладко, но вместо захар ще сложа стевия , но тук идва въпросът как да стане и какво количество стевия да сложа. Ако някой има някаква рецепта или изобщо идея как да го приготвя ще се радвам да сподели! (sun)
П.П. стевията, с която разполагам е в пликчета и е на кубченца като захар.
Поразрових се в нета и единственото, което успях да намеря за приготвянето на някакво сладко с подсладител е:
Конфитюр от ягоди
~ 2 кг. ягоди
3 ч.л. подсладител “Суитли - ултра”
1/2 ч.л. лимонена киселина
1 с.л. пектин на прах
1/2 ч.л. натриев глутамат
Ягодите се измиват, почистват от дръжките и поставят в тенджера. Добавя се около 200 мл. вода и се варят на бавен огън около 15 минути, като образувалата се пяна се отстранява с решетъчна лъжица. Добавят се останалите продукти (пектина се ръси по цялата повърхност, за да не остане на бучки). След 1-2 минути разбъркване, конфитюра се сваля от огъня, разпределя се в бурканчета, които се стерилизират за 10 минути.
Мисля да го пробвам, само че вместо ягоди ще сложа малини (600гр. - само толкова имам), подсладителя както споменах ще бъде стевия и мисля да сложа около 2 пакетчета (~2,4гр.), лимонена киселина - 1 щипка и пектин около 1 чаена лъжичка. Натриев глутамат няма да слагам. Как мислите, дали ще стане? :D
казано от Petqq на 04.07.11, 12:44:
Хрумнала ми е една идея, но не знам как да я осъществя и тук ще ви помоля за помощ. Имам 1 буркан и половина малини и мисля да си направя сладко, но вместо захар ще сложа стевия , но тук идва въпросът как да стане и какво количество стевия да сложа. Ако някой има някаква рецепта или изобщо идея как да го приготвя ще се радвам да сподели! (sun)
П.П. стевията, с която разполагам е в пликчета и е на кубченца като захар.
От един буркан малини би се получило около 1/3 буркан сладко :) според мен ти трябва поне една тенджера малини, за да започнеш да правиш сладко.
Обикновено плодовете се слагат да престоят със захарта едно денонощие, за да могат да пуснат сироп, в който по-късно да бъдат сварени. Със бстевия (още повече на кубчета) малко ме съмнява да има същия ефект. Ако вместо в собствения им сироп ги свариш във вода, става рядко, прилично по-скоро на компот. Ако искаш здравословен вариант на традиционно сладко, можеш да използваш кафява захар, но със стевия не съм много убедена че ще постигнеш резултат. Ако не държиш на целите плодове, можеш да се пробваш да направиш малините заедно със стевията на каша и да стане мармалад :)
Казвам ти го от опит, миналата година за пръв път ми се случи да си варя домашно сладко от боровинки с кафява захар, само че разполагах с около 10-тина кила от суровината. :D
Моят съвет - хапни си малините пресни, а ако искаш да ги запазиш за по-дълго, сложи ги във фризера. :)
Марги, благодаря ти за съвета, но малко късно го прочетох, та преди малко сипах по бурканчетата подобието на конфитюр :D Изглежда добре, утре ще го пробвам с едни овесени палачинки и ще споделям какво е станало :) :)
04.07.2011:
11;00 - 115гр. зелени сливи + 110гр. ябълки петровки + 10гр. овес + 15гр. мюсли иззи + 100мл .прясно мляко 1,5% + 35гр. хляб Вита + 20гр. пастет
14;30 - 115гр. пилешко бутче (чисто месо) + 260гр. тиквички на скара (сурово състояние) + 70гр. домашно кисело мляко + 4 скилидки чесън + 1 филия хляб Вита
18;30 - 100гр. пилешко роле ( уж трябва да има някакъв кашкавал и кисела краставичка в него, но всичко изтече докато го правих на скарата) + салата от голяма домашна краставица + малък домат + 25гр. сирене
Сутринта закуската беше доста разнообразна. Нещо бях доста гладна и гледах да си хапна от всичко по малко :D
Ето и снимчици на днешните две ядения:
04.07.11
20:05
ехее 4пъти на ден хубаво хранене... от теб жена ще стане не скелет :D браво то по-важно е месото да не изтече на скарата остави го другото :D :D :D
абе гледам аз на цялата последна страница няма тренировка бе алонколу .. :D не тренираш ли или не описваш тренировките
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.07.11 20:07.
04.07.11
20:10
казано от kristiancho на 04.07.11, 20:05:
ехее 4пъти на ден хубаво хранене... от теб жена ще стане не скелет :D браво то по-важно е месото да не изтече на скарата остави го другото :D :D :D
абе гледам аз на цялата последна страница няма тренировка бе алонколу .. :D не тренираш ли или не описваш тренировките
аре, ве, видеха ти снимките и се почна а :D:D:D :)
:D :D Тренировки си има, почти всеки ден даже, но предпочитам да не ги описвам понеже са доста аматьорски. Всъщност съм си направила една програма и тези дни трябва да пусна една тема да видя дали става за нещо и да я почвам, ама кога ще стане ще видим :D
04.07.11
20:24
емм постни програмата няма лошо ... това не е сайт за професионалисти макар и да има такива :)
не слушай дикуе той си е такъв :D :D
Добре, ще напиша днес какво съм тренирала пък утре ако имам време ще пусна новата програма да видим дали става :D
Тренировката беше за корем и включваше
1. тази тренировка
2. лягам на страни, подпирам се на лакът и си вдигам кракът - 2х20 на всяка страна
3. нещо като колело на обратно: лягам по гръб и започвам да си въртя краката все едно да карам колело във въздуха - около 7-8-9 минути без почивка
4. извивки встрани с дъмбели 2х20 на всяка страна
5. бицепсово сгъване с дъмбели 2х30
6. лицеви опори 2х10.
Общо взето това е.. загуба на време :D
04.07.11
21:19
ами така и така те успамих и теб да си кажа :
1. не е нужно толкова много упражнения за корем :) програматя която е във в-бокс е достатъчно ако искаш толкова да имаш много упражнения за корем си направи две отделни тренировки и ги редувай... корема не е толкова голям мускула за да се тренира така
2. това упражнение за бицепс - свали борйката до 10повторения на ръка
3. лицевите трябва да са ти основно упражнение смисъл в началото примерно нещо такова :
1. лицеви опори с ръце поставени малко по-широко от раменете ( акцент гърди )- 3х10
2. лицеви опори с ръце приближени една до друга ( акцент трицепс ) - 3х10
3. бицепсово сгъване на дъмбели - 3х 8-10 на ръка
4. тренировката за корем която е описана в клипа който си дала :)
я кажи с какво разполагаш като тежести и прочие :)
Ами разполагам с дъмбели, лежанка, лост и щанга, но от тях май само дъмбелите използвам.. Иии благодаря за съдействието (wasntme)
П.П. пуснах темата с новата програма, ако имаш време можеш да я погледнеш :D
Мнението беше редактирано от Petya на 04.07.11 21:39.
04.07.11
21:45
охооо и лост имала наща... та ти можеш още много упражнения да имаш в програмата си... :) ако няма кой да ти направи читава програма или те мързи да търсиш ми пиши ЛС да ти напиша някоя ако искаш по-подробна :)
Такаааа
05.07.2011:
09;30 - 1 голяма палачинка от 40гр. овесени ядки + 50гр. яйце + 70мл. прясно мляко + 35гр. домашно сладко от малини
12;00 - 1 филия хляб Вита с 20гр. пастет и една с 35гр. домашно сладко от малини
14;30 - 3 варени яйца + 1 краставица + 1 филия хляб + малко чубрица
18;30 - 2 варени яйца + салата от 100гр. краставица + 100гр. домат + 30гр. сирене
Сладкото стана сравнително добре, има повече вкус на пресни малини отколкото на сладко, но нормално все пак няма захар. :D От другата седмица почвам нова тренировъчна програма (тези дни ще я публикувам тук) благодарение на kristiancho! ^.^
Слагам и две снимки на днешната закуска:
Мнението беше редактирано от Petya на 05.07.11 19:43.
06.07.2011:
09;30 - 1 палачинка от 40гр. овесени ядки + 40гр. яйце + 70гр. прясно мляко + 10гр. мед + 30гр. сирене + 220гр. домашно кисело мляко + 2 ябълки петровки + 4 зелени сливи
12;00 - 2 филии хляб Вита + 30гр. пастет + 200гр. домашно кисело мляко
15;30 - 140гр. конски шол + 150гр. домат
18;30 - 50гр. конски шол + 100гр. краставица
Утре ще ходя малко на почивка в другия апартамент и как ще го карам с яденето и тренировките още не ми е ясно, надявам се някак си да смогвам. :)
Нека напиша накратко за вчера
07.07.2011:
12;00 - 215гр. домашно кисело мляко + 45гр. овесени ядки + 30гр. домашно сладко от малини + 5гр. стафиди
14;00 - 5-6 лешника с 4-5 стафиди
15;30 - 1 диетична курабийка (много малка)
17;00 - 2 варени яйца с голяма салата от краставици, домати и лук + 2 филии хляб Вита и чубричка
23;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Както казах в предния си пост не съм си вкъщи и ми е малко по-трудно да се справям с храната, но гледам да си е нормална. Закуските са ми малко доста големи. Като гледам дневниците на момичетата имам чувството, че се храня като за световно.. :(
Вчера си купих някакви диетични курабийки и пълнозърнести бисквити (много ми се бяха дояли), които си слагам сутрин в закуската за да стане още “по-полезна” :D
казано от kermit на 08.07.11, 14:20:
Нищо притеснително не намирам в размера на закуските ти :)
Само виж днешната :D
08.07.2011:
09;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 40гр. овесени ядки + 25гр. домашно сладко от малини + 30гр. някакви гръцки пълнозърнести бисквити
14;30 - 120гр. пилешко филе + огромна салата от домати, краставици, солидно количество лук + 30гр. сирене
19;30 - 115гр. пилешко филе + салата от домати, краставици, може би лук + 20гр. сирене
00;00 - 100гр. домашно кисело мляко + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Страшно много ми се е прияла плескавица и съм си замислила утре или да отида до някой ресторант или да си взема телешка кайма и сама да си направя, но по-скоро второто ще бъде. :D Имам и голямото желание да пробвам суши. Някой да знае дали това в заведенията на Happy е добро? :)
Нека се оплача - днес ми е многооо тежък ден. От вчера ме боли страшно много един зъб и се опитвам да търпя болката, изтърпях я днес цял ден, но сега вечерта не издържах и си взех Аулин. Изпила съм половин пакетче, понеже страшно много мразя да пия лекарства. Надявам се утре да ми няма нищо и да не се налага да прибягвам пак до тези гадости, но просто болката е неописуема и нямаше как.. :(
казано от Petqq на 08.07.11, 22:36:
Нека се оплача - днес ми е многооо тежък ден. От вчера ме боли страшно много един зъб и се опитвам да търпя болката, изтърпях я днес цял ден, но сега вечерта не издържах и си взех Аулин. Изпила съм половин пакетче, понеже страшно много мразя да пия лекарства. Надявам се утре да ми няма нищо и да не се налага да прибягвам пак до тези гадости, но просто болката е неописуема и нямаше как.. :(
A зъболекар?
казано от Petqq на 08.07.11, 22:39:
Чак в понеделник ще бъде.. ;/
Аха! Дано мине от Аулина :) Не съм му фен, но на мен ми помага :)
казано от karfi4ka на 08.07.11, 22:48:
Аха! Дано мине от Аулина :) Не съм му фен, но на мен ми помага :)
Вчера се чувствах супер след като го изпих, но сутринта като станах болката беше отвратителна и ми се наложи да изпия и другата половина. :( Сега за щастие не ме боли и следователно настроението е на 6 :) Нека опиша и това, което хапнах до сега
09.07.2011:
11;20 - 150гр. домашно кисело мляко + 20гр. овесени ядки + 20гр. домашно сладко от малини + 30гр. пълнозърнести бисквити
15;00 - с една приятелка си забъркахме някакъв буламач, който включваше 2 големи домата, 2 чушки, 2 глави стар лук, голяма бучка сирене и 1 яйце, от което аз изядох доста повече от половината + 3 филии хляб Вита :D
19;30 - 2 варени яйца + Голяма салата от домати, краставици, лук и 1 парченце пушено пуешко филе
22;30 - 100гр. домашно кисело мляко + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Добавки : рибено масло и витамини.
Мнението беше редактирано от Petya на 09.07.11 20:08.
Имам едно питане относно лука - понеже напоследък ям по Доста ( около 2-3 глави на ден ) дали има някакъв риск от консумацията му?
10.07.2011:
10;30 - 150гр. домашно кисело мляко + 20гр. сладко от малини + 1 бисквитка Belvita с шоколад + 1 пълнозърнеста бисквитка + 30гр. овесени ядки
14;30 - 2 яйца + 2 филии хляб Вита + голяма салата от домати, краставици и лук
18;00 - 3 яйца + салата от домати, краставици, лук и соеви кълнове
21;30 - 100гр. кисело мляко Герма 2% + 75гр. извара + 1с.л. ленено семе.
Пробвах най-накрая тези бисквити Belvita и впечатлението ми е, че са прекалено сладки и съдържат доста захари и наситени мазнини ( в една бисквитка 3,4гр. захари и 0,5 наситени мазнини - при положение, че бисквитката е 13гр..) и парченца шоколад (това ми беше първият шоколад от 4 месеца :D), който според мен си е обикновен. Не мога само да разбера какво толкова полезно и здравословно намират в тези бисквити?
Днес ми свърши домашното кисело мляко, лошо.. И в това време не възнамерявам да си взимам повече, защото нещо не може да се закваси както трябва, та пак ще трябва да си купувам, но тук идва въпроса кое кисело мляко на нашия прекрасен пазар е сравнително добро и поне донякъде истинско? Вие какво използвате и от кое сте най-доволни? :)