25.06.11
16:29
Здравейте, на 19 съм и преди около месец завърших третия си цикъл със забранени препарати, като след него си взех да пия Tribulus Maximus (2 х 1500mg на ден), ZMA и Амино киселини. От както започнах да пия Tribulus-а започнах да усещам леки болки в зърната на гърдите. И преди си спомням, самите зърна ми бяха леко увиснали (когато правя гърди или са настръхнали си изглеждат идеално), но винаги съм си мислел, че това са мазнини. Сега обаче започвам да се притеснявам дали това не е гинекомастия, до сега преди да взимам този Tribulus, нито съм имал болки, нито са се зачервявали, от него обаче се появиха леките болки, за които споменах и имам чувството, че лявото ми зърно се отпусна още повече. Четох из интернет, че в началото при поява на гинекомастия се пие Тамоксифен, мислите ли че ще помогне или предложете нещо друго. Благодаря предварително.
P.S. Ако трябва мога да прикача и снимки, но не намерих как става.
Темата беше редактирана от Denis D на 25.06.11 17:00.
Да ще помогне, но вероятно вече е достатъчно късно. А проблемът не е от трибулуса а от повишените нива на естроген вследствие от цикъла, но ти много добре би трябвало да го знаеш преди да вземеш нещо, което ще разбърка серизно хомоналния баланс във тялото ти, нали така?
25.06.11
16:48
казано от Valdis на 25.06.11, 16:38:
Да ще помогне, но вероятно вече е достатъчно късно. А проблемът не е от трибулуса а от повишените нива на естроген вследствие от цикъла, но ти много добре би трябвало да го знаеш преди да вземеш нещо, което ще разбърка серизно хомоналния баланс във тялото ти, нали така?
Принципно само :D
Отностно темата,бих ти препоръчал да пуснеш тема тук http://forum.muskulibg.com понеже там се обсъжда всичко отностно стероидни цикли,последствия,протектори и т.н. Защото предполагам привържениците на този форум не са запознати чак толкова навътре с тези неща.
П.П. И не чети ИЗ интернет.Намери си 1 постянен източник на информация от който хората са доволни и чети ИЗ него,защото ИЗ интернет пише много неща.
Да знам го това, но до сега никога не бях усещал тези болки в гърдите, свързани с почвата на гинекомастия, в случая Тамоксифен-а ли е най-добрият вариант?
Най-добрия вариант вече е да се консултираш със ендокринолог, понеже е доста късно, а подобни мерки се правят като превенция а не в следствие на станалото. А тамоксифена е медикамент изписван със рецепта и принципно е против правилата на форума да се обсъжда, въпреки това не смятам, че би ти помогнал толкова време след това.
Защо не си взимал тамоксифен по време на цикъла ? И какъв е този смешен PCT само с трибулус и ZMA ? Трябвало е малко преди края на цикъла да си биеш прегнил, а сега да започнеш с клостилбегит, а след него трибулус + ZMA.
25.06.11
17:35
казано от Denis D на 25.06.11, 16:49:
Да знам го това, но до сега никога не бях усещал тези болки в гърдите, свързани с почвата на гинекомастия, в случая Тамоксифен-а ли е най-добрият вариант?
Първо е против правилата да се обсъждат подобни медикаменти тук и не ми обяснявай, че не е стероид - в пъти по-добре съм запознат кое, как и колко. Тамоксифена, помага за понижаване нивата на естроген, а при по-високи дози го блокират напълно /тема за размисъл ако ти се чете по въпроса/. Категорично въпросния препарат не премахва вече нанесени щети с високи нива на естроген. Като ти гледам и излизането от цикъл - за бой си, но здрав бой. След цикъл излизаш с трибулус и ЗМА - следващата тема очаквам да е за самолета или момата да почне да ти вика на галено “Зайо” :D
Следващото, да беше помислил преди на 19 да посегнеш към ААС. Сега ще ходиш известно време по доктори, ще легнеш под ножа, а дано после поне мислиш с главата си.
Радвам се много на такива теми, защото като обяснявам - съм се заяждал и завиждал. Дано повече посерковци си вземат поука от темата ти, а останалите да правят като вятъра и да си носят последствията.
Ей за това обичам да казвам, че това не е за всеки и трябва много да се знае, кое и как, преди да се посегне към цикъл. Сега какво като имаш зачатъци на женски цици - нали си як :D Бързай да направиш още един цикъл, докато е време, но с препарати с висока аромазизация, че да не са само зачатъци, след края на следващия цикъл.
Ходи на доктор, ако се установи, че е гинекомастия, влизай за операция и си решавай проблема, а следващия път малко мисъл между ушите няма да е излишна. Тук нали не очакваш да те прегледа някой дистанционно и да ти постави диагноза. Можеш да се замислиш и защо след цикъла са започнали симптомите и почти съм сигурен какво си ползвал. Ако си се разминал без нищо /дано, но едва ли, като гледам какво си писал/, пак да си помислиш, като не знаеш един препарат как и в какви дози действа, дали ще го пипнеш. Темата е добро потвърждение на максимата, че “Всеки си пати от главата”. Преди следващия ти “цикъл”, те съметвам да прочетеш какво е “абцес” и да ти подскажа, че е често явление ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.06.11 17:38.
Би ли споделил препаратът който си ползвал звучиш ми като малко запознат с нещата (не че аз имам някакъв цикъл зад гърба си или съм някакъв специалист) но доколкото знам някои препарати действат чак цял месец след подледното инжектиране. Може да си почнал РСТ не когато трябва и от там да е дошъл целия проблем.
ПС: Ако не ти се прави операция си направи пиърсинг на зърната така ще стоят постоянно щръкнали от железата :D
Мнението беше редактирано от Simpatqga на 25.06.11 17:46.
Хед май ти каза достатъчно ;Д Накратко.. тамоксиофена няма да ти помогне ако вече имаш гинекомастия.
25.06.11
18:31
Той ако има гинекомастия нищо няма да му помогне! Отивай на лекар, не губи време!
Както ти бях писал и в предната тема,бях убеден че не са ти дали метан а метилтест като се похвали че си правил цикъл и ето резултата ,с тази ароматизация дето си я достигнал сто процента...
п.с. Владмир92,не знам усещаш ли какви съвети даваш?!Трибестана е ако имаш проблеми,hcg с тези ударни дози накрая е още по страшно,а за ароматизацията по-време на цикъла не е желателно тамокс!Излиза се по съвсем друг начин и се ползват съвсем други,протектори и дози, ако изключим старата школа със форумните митове за пст водещи до сигурни проблеми в бъдещето!
Мнението беше редактирано от Тони1 на 25.06.11 21:42.
Аз сега метан не съм пил, правил съм преди 2 цикъла с включен метан и от двата съм много доволен, проблемите с болките в гърдите ги имам от както започнах Трибулуса и според мен това е, тъй като е много силен (всяко хапче е по 1500mg), още преди да го взема разбрах от един познат, че и него са го болели гърдите от това.
Гърдите или зърната?Няма логика колкото и да е силен да те болят от него,причината и ако налична такава-ароматизация е само от андрогените.
казано от Rikoo на 26.06.11, 22:50:
Той и метана ароматизира.. не само метила
Ако искаш да изпъкваш или да трупаш мнения няма смисъл да си губим времето,ефекта от дбола и метилтеста е различен!
За малко да познаеш... Мисълта ми беше, че каквото и да са му дали и от 2те ароматизира..все тая кое е, те все пак тва си е чиста гинекомастия от повишен естроген, не прогестерон или пролактин ;Д
Сега четох темата и се сетих - наскоро в един друг форум имаше подобен пост. Един младеж се оплакваше, че развил гинекомастия от трибулуса, като странното беше, че не беше взимал никакви стероиди. Решил да си гълта трибестан и му пораснали цици... всъщност много гадна случка.
Но може да се възползваме и да го даваме и на жените :)
казано от Rikoo на 27.06.11, 22:14:
За малко да познаеш... Мисълта ми беше, че каквото и да са му дали и от 2те ароматизира..все тая кое е, те все пак тва си е чиста гинекомастия от повишен естроген, не прогестерон или пролактин ;Д
АЗ да познавам???Aко искаш ела да ми пообясниш! Нещата отиват да спирам да пиша в този пуберски форум вече не се издържа във всяка тема помагаш ,а децата веднага правят опити да се надскачат с многото си”опит”,на отговора ти все тая,метила ароматизира много повече от дбола и не знам как разбра,че не е от пролактина,като не го знаеш какво друго е вземал,но какво да ти обяснявам ти ги разбираш!
п.с. junkhead по темата с трибулуса чувам за първи път щом и ти казваш,бих посъветвал автора да го спре,защото не се знае от какво е и без това няма да му помогне кой знае колко и да се ориентира колкото се може по скоро към ендокринолог.
Мнението беше редактирано от Тони1 на 28.06.11 09:56.
28.06.11
10:32
казано от Denis D на 26.06.11, 01:30:
Аз сега метан не съм пил, правил съм преди 2 цикъла с включен метан и от двата съм много доволен, проблемите с болките в гърдите ги имам от както започнах Трибулуса и според мен това е, тъй като е много силен (всяко хапче е по 1500mg), още преди да го взема разбрах от един познат, че и него са го болели гърдите от това.
Момче, престани да пишеш глупости и се вземи в ръце.
Гинекомастията ти е причинена от невежеството, с което си подходил към цикъла си.
Отивай при GP-то да ти даде направление за ендокринолог или още по-добре - отиди на частен преглед, ако можеш да си го позволиш.
Трябва да ти се назначат хормонални изследвания, за да се види какво става в организма ти. След това ще ти се назначи и подходящо лечение.
И дано следващия път, преди да посегнеш към медикаментите, поне седнеш да прочетеш какво правиш.
казано от Тони1 на 28.06.11, 01:39:
казано от Rikoo на 27.06.11, 22:14:
АЗ да познавам???Aко искаш ела да ми пообясниш! Нещата отиват да спирам да пиша в този пуберски форум вече не се издържа във всяка тема помагаш ,а децата веднага правят опити да се надскачат с многото си”опит”,на отговора ти все тая,метила ароматизира много повече от дбола и не знам как разбра,че не е от пролактина,като не го знаеш какво друго е вземал,но какво да ти обяснявам ти ги разбираш!
п.с. junkhead по темата с трибулуса чувам за първи път щом и ти казваш,бих посъветвал автора да го спре,защото не се знае от какво е и без това няма да му помогне кой знае колко и да се ориентира колкото се може по скоро към ендокринолог.
Айде линкни ми разбирачо, къде ходя и “надскачам с опита си”. Да, може и от пролактина да е, не знам какво друго е зобкал. Вместо да се съгласиш и да си замълчиш, че било то с метин или метан може да се направи мастия, реши пак да редиш... Ама съм свикнал да не обръщам внимание вече, ти ги разбираш..
29.06.11
09:47
Рико, на мен пък ми е интересно, кога пък толкова започна да ги разбираш стероидите, като си все още на 17 години!?
Защо е необходимо да се влиза в подобни спорове? Това, че глупоста на автора е безгранична е безспорен факт, но вие тръгнахте да решавате задача с една камара неизвестни, в крайна сметка няма никакво значение какво е взимал и каква е точната причина за станалото, гиното е налице и той ще си носи последствията от това. По-страшното в случая, е че 90% от “употребяващите” са точно като него, това е нещото, на което трябва да се обърне внимание!
казано от Владимир8507 на 29.06.11, 09:47:
Рико, на мен пък ми е интересно, кога пък толкова започна да ги разбираш стероидите, като си все още на 17 години!?
Чак да ги разбирам...Изказах мнение, па тръгнаха да се заяждат с мен..И не братле, не зобя, само се интересувам с всичко свързано с този спорт.
Няма да изказвам мнение за химията,а за трибулуса.Колкото и невероятно да звучи познавам момче,което взимаше някакъв супер концентриран и може би в по-високи дози и усети засърбяване и болка в зърната,без да е взимал абсолютно никога химия.Така че мисля,че е възможно по принцип,за дадения случай не знам.