Упражнение за предмишница

07.06.11
15:26

Здравейте !
Искам да попитам за упражнение за предмишница, което мога да правя, когато ходя на лостове.  Набиранията я натоварват до известна степен, правя и на успоредката упражнение - мисля че се казва хоризонтално набиране (висиш в позиция на лицева опора, само че се придърпваш) . Искам и нещо допълнително, ако е възможно. Целта ми е да направя малко по-голяма предмишница.
  Благодаря Ви за вниманието!

Упражненията на лостове натоварват предостатъчно предмишниците според мен. Едва ли е необходима допълнителна специализация за тях, особено ако правиш обръщания или движения със залюляване.

07.06.11
16:15

Може от време на време да правиш набирания с тесен надхват!

TN

07.06.11
16:32

Има едно упражнение дето го знам от фитнес залата,на лоста.Висиш до отказ.3 серии и то ти стига :) Слагаш го накрая,защото иначе сещаш се..

25.06.11
18:37

Напълно подкрепям Митко! Няма нужда да търсиш нещо акцентиращо само на предмишницата.

26.06.11
09:49

Аз все пак ще ти кажа 2, много ефективни. Едното е набиране на дебел лост. Ако няма такъв, увивай кърпа около него и прави набиране в тесен надхват.

Другото - премяташ плътна кърпа през лоста, хващаш двата й края и се набираш (towel pull-ups).

26.06.11
14:40

казано от The Next на 07.06.11, 16:32:

Има едно упражнение дето го знам от фитнес залата,на лоста.Висиш до отказ.3 серии и то ти стига :) Слагаш го накрая,защото иначе сещаш се..

Това е за по-силен”хват” няма нищо общо с упражненията за флексори и екстензори

27.06.11
22:59

Не съм сигурен, че е за предмишница, но можеш да преметнеш две/или една/ (хавлиени) кърпи на лоста, не ги увивай а ги остави да си висят. Хващаш ги и почваш да се набираш. Пробвай. (Опа, изпреварили са ме...)

http://www.rosstraining.com/images/towelpullup.jpg

Виж и ръкохватките за предмишница, по 5-15 лева са. Има цял форум посветен на въпроса за сила на хвата, но не съм регистриран и не знам как е: http://www.gripboard.com/

Мнението беше редактирано от zul zul на 27.06.11 23:03.

28.06.11
17:27

Благодаря на всички за отговорите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1