28.06.11
18:56
Здравейте! Аз съм момиче на 15г висока 152см и тежа 50кг :( Подкожните мазнини си ги изчислих, те са ок. 25 %. Изчислих си калорийния баланс, който е ок. 1853кал., ОКБ, който е ок.1400кал. Та въпросът ми е може ли да ми дадете някъъкво меню според тези изчисления и дали за 25 дни ще успея да сваля 3-4 кг т.е да стана 46 - 47, а ако успея дали ще повреди на тялото ми?? И ако степерът ми е мини - степер, то пак ли си е кардио ?? Благодаря предварително !
28.06.11
19:21
Аз не мога да ти помогна ,но знам че е възможно да свалиш 4 ,5 кг за 25.Незнам ,но напоследак отсвабвам трърде бързо за 10 свалих 3 кг и то без никакъв режим. Така че ще успееш .
Браво, Сергей, предполагам цял живот не си се движил, и сега като си почнал да тренираш тялото ти е искарало малко задържана вода. /респект
28.06.11
20:01
Най-важното е да не гладуваш. Хапвай по 4-5 до 6 пъти на ден на малки порции. Намалявай въглехидратите с идването на вечерта. Изключи “вредните” храни (пържено, мазно, полу-готово, газирано, подсладено, пресолено, оцветено, с консерванти). Замени рафинираните продукти с пълнозърнести. Яж плодовете в първата част от деня. Увеличи свежите зеленчуци. Вечер хапвай повече белтъчини-бяло, нетлъсто червено месо или риба, яйца, сирене, извара + салата например. Движи се. Мани го тоя степер, излез навън, потичай 20 -на минути сутрин на гладно, после приеми въглехидрати (овесени ядки/пълнозърнести макарони или хляб + белтък (яйце, сирене или прясно/кисело мляко), плод). Ходи пеша. Качвай се по стълбите. Прави силова тренировка (няма нужда да е в зала, у дома е идеално) 2-3 пъти седмично (половин час е добре за начало), ако нямаш гирички може със собствено тегло. Без силови упражнения отслабването няма да е ефективно и дългосрочно-развитата мускулатура гори мазнините.
Спи пълноценно-поне 7-8 часа на денонощие-добрият сън способства отслабването и възстановяването след спорт.
Не на последно място-бъди положителна, радвай се на постиженията си, дори да идват по малко и бавно. Не си давай срокове, а следи резултатите. Бъди добра със себе си, харесай се, а след това започни промяна към ОЩЕ по-добро. :)
Успех.
28.06.11
20:50
препоръчително е да не ядеш след 6-7 вечерта или ако ядеш нещо то да е малко и по-възможност без въглехидрати . Успех :)
28.06.11
20:52
казано от Владимир Димитров на 28.06.11, 20:50:
препоръчително е да не ядеш след 6-7 вечерта...
Защо? Това значи поне 12 часа без хранене.
28.06.11
21:31
това го знам от един доста добър треньор и моята първоначална реакция беше такава , но впоследствие се убедих от личен опит в ефективността на този метод . Добре е , когато се цели сваляне на излишно тегло да не се консумират въглехидрати след 6-7 , поне при мен подейства .
28.06.11
21:35
казано от Владимир Димитров на 28.06.11, 21:31:
това го знам от един доста добър треньор и моята първоначална реакция беше такава , но впоследствие се убедих от личен опит в ефективността на този метод . Добре е , когато се цели сваляне на излишно тегло да не се консумират въглехидрати след 6-7 , поне при мен подейства .
казано от Владимир Димитров на 28.06.11, 20:50:
препоръчително е да не ядеш след 6-7 вечерта или ако ядеш нещо то да е малко и по-възможност без въглехидрати . Успех :)
Между “не яж нищо след 6-7 часа” и “не яж въглехидрати след 6-7 часа” има ОГРОМНА разлика. Прав ли съм? Бъди по-конкретен в съветите си. Да държиш организма гладен (при това за период от 12 часа), особено в режим за намаляване на телесните мазнини, е меко казано неразумно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.11 21:37.
28.06.11
22:48
Прав си . Моя грешка :)
28.06.11
23:01
казано от LigLuYy Tc на 28.06.11, 18:56:
Здравейте! Аз съм момиче на 15г висока 152см и тежа 50кг :( Подкожните мазнини си ги изчислих, те са ок. 25 %. Изчислих си калорийния баланс, който е ок. 1853кал., ОКБ, който е ок.1400кал. Та въпросът ми е може ли да ми дадете някъъкво меню според тези изчисления и дали за 25 дни ще успея да сваля 3-4 кг т.е да стана 46 - 47, а ако успея дали ще повреди на тялото ми?? И ако степерът ми е мини - степер, то пак ли си е кардио ?? Благодаря предварително !
Режим точен не можем да ти дадем.Има статии във форума. И не,няма да повреди на тялото ти,но да го имаш впредвид,че най-вероятно от начало ще свалиш повечко вода :)
29.06.11
13:16
Благодаря Ви ! =]