28.06.11
20:52
Последно време се чудя как да разнообразя тренировката си и ми хрумна дали на някои упражнения да не започна да правя повторения с преднамерен чийтинг и съответно с по-голяма тежест. Следва да уточня че визирам чийтинг който да е що годе безопасен (помагане с прасци при бицепсово згъване, подритване тип шаран на сухо :D при набирания и т.н) не визирам неща от типа клатене като за последно на гребания и т.н. действия предпоставки за контузия.
Днес съответно пробвах при бицепса с чийтинг изцяло на последната серия със щанга 90 кила съответно вкарах зверски чийт от прасеца и си направих няколко повторения. Направи ми впечатление че не го усетих силно в целевия мускул но от малкото ми опит знам че това не винаги е фактор.
Какъв според вас би бил резултата от такъв подход?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.06.11 21:22.
Резултатът може да варира от много добър до много контузващ, зависи как ще го направиш.
Така като казваш, с 90 за бицепс .. за да чийтваш с 90 за бицепс безрисково трябва да можеш да правиш със 70 поне 3-4 чисти ... което никак не е малко. Когато чийтваш на сгъването нещата не идват от прасеца (даже не знам как за него точно се сети), а от гъза - даваш го назад и после вкарваш ряз от таза, като нещата трябва да спират без да минава в хиперекстензия кръста. Това е единия безопасен начин за чийт, другия е от сумо тяга да се изправяш и при изправянето да поемаш инерцията и да сгъваш.
Ръце без чийтинг за мен е абсолютно безсмислено да се тренират, но трябва да изучиш техниката на чийтване, че иначе може да стане сакатлък.
казано от G33K на 28.06.11, 22:55:
Ръце без чийтинг за мен е абсолютно безсмислено да се тренират...
Продължавай да не намираш смисъл.Аз намирам такъв и имам 55см.ръце.
И ти го ползваш и то доста и на упражнения, където не би трябвало да има ;) Визирам клипа ти на скотовото сгъване.
Чийтинга е ефективен, ако се ползва правилно.
казано от Петко К на 29.06.11, 14:13:
И ти го ползваш и то доста и на упражнения, където не би трябвало да има ;) Визирам клипа ти на скотовото сгъване.
Чийтинга е ефективен, ако се ползва правилно.
Когато се цели изпълнение с максимална тежест,просто е неизбежно да го няма,но бъди сигурен,че не съм пораснал заради такива клипове,които правя на няколко месеца веднъж.;)Как ще натовариш повече мускулът според теб: с бавно и плавно изпълнение на упражнението,като цялата тежест отива по предназначение,или с клатене с голяма тежест,където голяма част от тежестта се поема от други части на тялото ?
В чийтинг, още от първото повторение, смисъл не виждам, чийтинг единствено за добавяне на няколко бройки накрая на серията. Като чуя чийтинг и се сещам винаги за един познат в залата, който даже не сложи кой знае колко килограми, херния ли получи не знам, ама топките му се напълниха с кръв, станаха с размерите на хандбална топка....
А специално на теб, не мога да разбера защо ти е да правиш изобщо чийтинг в най-силната си група? Малки са ти ръцете ли? Искаш да засилиш асиметрията между ръцете и по-слабите си мускули?
казано от a.k.a. The Boss на 29.06.11, 02:23:
Продължавай да не намираш смисъл.Аз намирам такъв и имам 55см.ръце.
Да, може би проблемът е че не намирам смисъл и в 55 см ръце, нито в максималното натоварване на някой мускул, особено толкова малък такъв като бицепса.
Помислих че за трениране иде реч, то за помпене било, карай. Аз това което знам за тренирането на ръце го знам от човек, който сгъва около собствено тегло на щангата и е горе-долу към твоите килограми, но доста далеч от такива мерки. Въпрос на цели е явно.
Мнението беше редактирано от G33K на 29.06.11 22:15.
29.06.11
22:51
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/exercise_form_doesnt_matter_at_all
@автора - Защо не включиш чийтинг на някои упражнения за около месец ? Така ше видиш дали работи за теб.
@бос - Едва ли само от стриктно изпълнение на упражненията си пораснал :) (от теб зависи как ше го разбереш)
Мнението беше редактирано от 100il на 29.06.11 22:53.