Как да изчистя мазнините от бедрата и ханша?

Последните няколко месеца отслабнах няколко кг, обаче в горната част на тялото станах много кльощава чак ребрата са ми изкочили, а по краката и ханша ми останаха мазнинки и целулит. Има ли начин да изчистя мазнините в долната част на тялото без цялостно да отслабвам?(не искам да свялям повече кг). Ако тренирам само за долната част дали ще има ефект? Ходя на фитнес 3-4 пъти в седмицата като тренирам с тежести и накрая правя 30мин пътека. Какво да променя в тренировката за да спра цялостно да свалям? Да спра ли кардиото като не искам да отслабвам повече? Трябва ли като тренирам с тежести за стягане да пия протеин и какъв? Моля за съвети какво да правя с тренировките!

Темата беше редактирана от Десислава Иванова на 20.06.11 16:55.

20.06.11
20:50

Ако не искаш да сваляш повече, защо правиш кардио винаги?
Принципно при сваляне нямаш избор откъде да свалиш, зависи и от гена ти...
А и не си описала тренировката, така никой не може да ти каже какво конкретно в нея да промениш.
Безусловно трябва да тренираш цялото тяло, не само краката.
Дали имаш нужда от протеин, зависи от качеството на храната ти, но ако се храниш добре за целите си, нямаш нужда от него.
Дай повече информация - минал опит в залата, начин на хранене, как свали тия няколко кг...

Това от къде сваляш може да се корегира до някъде, не е само ген.

20.06.11
21:20

Ами чудесно, Freelancer, кажи как става...

Ако искаш да изчистиш останалите мазнини от краката трябва да продължиш да бъдеш в режим на отслабване. Т.е. продължавай с кардиото и включи силови тренировки не само за горната част на тялото, а и за долната. Правилното хранене също е необходимост не само, за да отслабнеш и да се изчистиш от мазнините, а за да запазиш резултата след това. Не е задължително да приемаш протеин като добавка стига да си набавяш необходимите количества с храната. Ако имаш пречки и трудности с храненето, можеш да се подпомогнеш с добавка.

http://www.definingedge.ca/services/one_on_one/The Tools for Fat Loss.pdf

21.06.11
17:23

Това с гена е много често срещана дискусия и ми е много интересно Цецо какво мисли по въпроса-толкова ли е решаващ гена ни или волята е водещия фактор в постигането на целите...ще Ви покажа мои снимки от 6-7-ми клас...ще кажете-тоя генетично е хърба и никога няма да заприлича на човек...

дебели китки, тънки глезени...АЛА-БАЛА!!!

гените се отключват или подтискат в зависимост от това какво правиш.
и Абаджиев говори за това, и Поликин и разни други. да, има голямо значение гена за това колко андрогени ще отделяш и рецепторите ти как ще ги интерпретират. НО тренирайки и хранейки се по един или друг начин можеш да наклониш везните в една или друга посока.

ако продължа с кардиото няма ли да стана прекалено слаба? висока съм 167 и тежа 53кг като в горната част на тялото ли се виждат всички ребра аз там искам да кача а не да свалям. А в долната част на тялото имам малко мазнинки и целулит и си мислех дали ако спра кардиото и тренирам повече с тежести ще мога да си изчистя?

И още нещо, което много ме притеснява. Попринцип съм с доста малки гърди. Ако започна да тренирам за гърди като например с щанга има ли опасност гърдите ми да станат още по-малки?

казано от Инис на 20.06.11, 21:20:

Това къде ще се трупат подкожните мазнини и от къде ще се свалят, зависи много от хормоните на човека. Мерят се кожните гънки на няколко места по тялото, от там се прави хормонален профил и се препоръчват определени добавки, които да подобрят хормоните, които са отговорни за качването на мазнини в определената област на тялото. Лично съм го изпробвал върху мен и работи.

Отделно метаболизирането на мазнините зависи много кръвоснабдяването на мястото. Ако няма добро кръвоснабдяване по-трудно се свалят мазнините. Тук вече идват на помощ масажът и термо коланите, като тяхната цел е да затоплят мястото и да увеличат притока на кръв.

От къде ще се сваля мазнината зависи и от разпределението на алфа и бета адренорецепторите в мастната тъкан. Там където преобладават бета рецепторите , се сваля по лесно, а където са повече алфа рецепторите е по-трудно. Алфа рецепторите са “спирачките”, когато те се активират, метаболизирането на мазнини се намалява. За не става това се позлват алфа адренорецепторни антагонисти (йохимбе, йохимбин).

Идеалното време за изгаряне на мазнини е 14-20 часа след  последното хранене. Тогава адреналина и норадреналина (може да ги вдигнете чрез кофеин)са високи, те стимулират бета рецепторите. Ако в този период вземете алфа адренорецепторен антагонист ще блокирате алфа рецепторите и така ще горите лесно мазнини в проблемните зони. Друг плюс на такава тренировка е ,че след толкова голям период без калории от само себе си се увеличава притока на кръв към stub born мазнините.

Разбира се нещата не са толкова прости, трябва да се съобрзят и други работи, но ако тръгна да пиша всичко ще стане МНОГО дълго. Най-важното е да не залитате по глада, него винаги трябва да го компенсирате със здраво ядене.

Какъв е извода - Цикличното хранене е универсалния подход за здраво и красиво тяло ;)

22.06.11
11:07

големината на гърдите зависи от количеството мазнини по тялото. ако отслабваш и губиш мазнини то и гърдите ще се стопят - те са изцяло масна тъкан. ако правиш упражнения за гърди то мускула под гърдата ще се развие и ще даде отражение /по стегнат и повдигнат бюст/. като цяло премести акцента върху трупане на маса в горната част на тялото. така след време ще постигнеш симетрия между горната и долната част или така наречената фигура “Х”, която е доста желана от жените.

Женските гърди не са изцяло мастна тъкан!
Като цяло големината им зависи от количеството мазнини, но може да имаш големи гърди при нисък процент подкожни мазнини ако имаш подходящите нива на хормони и ако чувствителнотта и броя на рецепторите за тях са добри.

22.06.11
18:38

казано от Десислава Иванова на 21.06.11, 20:16:

ако продължа с кардиото няма ли да стана прекалено слаба? висока съм 167 и тежа 53кг като в горната част на тялото ли се виждат всички ребра аз там искам да кача а не да свалям. А в долната част на тялото имам малко мазнинки и целулит и си мислех дали ако спра кардиото и тренирам повече с тежести ще мога да си изчистя?

И още нещо, което много ме притеснява. Попринцип съм с доста малки гърди. Ако започна да тренирам за гърди като например с щанга има ли опасност гърдите ми да станат още по-малки?

Доста важна в случая е тренировъчната програма, а твоята не е ясна.

Най - общо бих направила следното:
Бих казала да намалиш / спреш кардиото, 1-2 пъти седмично интервално след тренировка или като самостоятелна такава най - много.
Другото - да тренираш с базови упражнения в диапазона 5-8 повторения, като сменяш протокола регулярно. Тежести - оптимални за серията, без да се подценяваш. Бих търсила висока интензивност и експлозивност. Клек, напади са повече от препоръчителни, бих казала - задължителни. За горната половина - нисък брой - до 5 - на лег, полулег, военна преса; всички останали - 6-8 повторения. Доброто загряване е задължително. Тренирането на всички мускулни групи е задължително - ако е сплит - най - много двоен. Храненето -  лек плюс в тренировъчните дни, с особено внимание към пред- и следтренировъчното хранене. И трябва да е чистичко. Иначе вероятността да зададеш същия въпрос след някой и друг месец е повече от голяма.

Идеята е да понаправиш някой и друг мускул, видимият резултат ще се изрази в това, че краката ти ще изглеждат по - добре и по - плътни, целулитът е много вероятно да намалее силно, а повече мускули горе ще означава, че няма така да ти се броят ребрата.

Ако продължиш с равномерното кардио, не си оптимизираш тренировките и вероятно храната - сигурно ще свалиш и още, но ще е преобладаващо мускул, колкото ти е останал, а мазнините и целулита ще са си там. И няма да ти хареса резултатът, точно както не ти харесва в момента.

Мнението беше редактирано от Инис на 22.06.11 18:41.

Досега нямах определена програма тренирах в един ден почти всички мускулни групи като за долната част тренирах на всяка тренировка, а за горната част от време на време като остане време. Знам, че грешно съм правила и затова искам да разделя мускулните групи в 2 дена и ще помоля да ме посъветвате как да разделя мускулните групи. Инструктура ме посъветва в един ден на тренирам крака, а в другия ден ръце,гърди и рамена. Така добре ли е? И през колко дена трябва да тренирам за отделните мускулни групи, така че да не се претоварвам като целта ми е горната част да наедрея, а в долната част да отслабна?

Както и за моя случай какво е добре да ям преди тренировка и какво след нея и колко часа преди и след тренировка не трябва да ям?

ЛР

26.06.11
16:34

казано от Freelancer на 22.06.11, 11:06:

казано от Инис на 20.06.11, 21:20:

Това къде ще се трупат подкожните мазнини и от къде ще се свалят, зависи много от ...

Това съм го чел.

С част от нещата имам собствен опит и с опит със случаите на други хора. Интересно ми е какъв точно е твоя опит. За да не бъда разбран невярно - не се съмнявам в опита ти, по-скоро ми е интересно да прочета повече за опита ти. Нещо от рода на:

- започнах от следната позиция
- направих това и това
- задържах това и това константно
- случаи се това и това

Благодаря, ако решиш да споделиш.

поздрави
Лазар

Започнах да пия Цинк и DIM, както и да ям задължително черен дроб (витамин А) 2-3 пъти на седмица. Не съм сменял нищо друго в храната или тренировките. Още на втората седмица гънката на трицепса ми беше видимо по-малка. Като цяло усетох всички признаци на повишен тестостерон и намален естроген.

ЛР

27.06.11
21:58

казано от Freelancer на 27.06.11, 16:22:

Започнах да пия Цинк и DIM, както и да ям задължително черен дроб (витамин А) 2-3 пъти на седмица. Не съм сменял нищо друго в храната или тренировките. Още на втората седмица гънката на трицепса ми беше видимо по-малка. Като цяло усетох всички признаци на повишен тестостерон и намален естроген.

Да ядеш редовно черен дроб е като да пиеш цинк + витамин А. Двете ги има в стабилни количества в дроба + Б12. И трите влияят много добре на тестостерона, така че това, което си усещал е напълно нормално. На мен ми беше интересно какво точно си измерил и какви са били резултатите.

Защото “гънката на трицепса ми беше видимо по-малка” е субективно твърдение, което предвид факта, че не е измерено, има вероятност да не е вярно. Ето, примерно, аз като направя 1-2 тежко-обемни тренировки за гърди и гръб плочките и облиците ми изглеждат доста по-изразени. Като потренирам корем тежко-обемно - също. Като поиграя футбол или волейбол на слънцето - също. Но в никой от случаите не са ми спаднали гънката на корема и тази на облиците.

Питам те, защото имам преки наблюдения как премахването на източник на стрес влияе положително на гънката на корема (кортизоловата) - при някои хора, имам наблюдения как намалянето на въглехидратите има положително влияние върху гънката на облика - пак при някои хора. За момента обаче нямам наблюдения за ефект от дадени суплементи или дори храни върху отделните гънки. Затова ми стана интересно като прочетох поста ти и питах допълнително.

поздрави
Лазар

29.06.11
19:04

казано от Лазар Радков на 27.06.11, 21:58:

...
Питам те, защото имам преки наблюдения как премахването на източник на стрес влияе положително на гънката на корема (кортизоловата) - при някои хора, имам наблюдения как намалянето на въглехидратите има положително влияние върху гънката на облика - пак при някои хора. За момента обаче нямам наблюдения за ефект от дадени суплементи или дори храни върху отделните гънки. ...

Това е факт, за съжаление - хормоните ни на практика диктуват процеса на натрупване или освобождаване на подкожни мазнини. По-точно къде и колко се натрупва и как се метаболизира при промяна на режима. И понеже хормоните са нещо индивидуално, нали, съответно и препоръките не могат да са от общ характер. Висок кортизол наистина е много често срещана пречка, и съответно някои хора получават добри резултати от комбинация на фат-бърнъри+анти-кортизолен препарат+специфична диета насочена към преодоляване на хормонални дисбаланс. Някои, не всички обаче.
Може би някой, с повече опит в BioSignature метода на Поликин ще сподели.

ЛР

29.06.11
22:13

казано от Solomon Kane на 29.06.11, 19:04:

казано от Лазар Радков на 27.06.11, 21:58:

...
Питам те, защото имам преки наблюдения как премахването на източник на стрес влияе положително на гънката на корема (кортизоловата) - при някои хора, имам наблюдения как намалянето на въглехидратите има положително влияние върху гънката на облика - пак при някои хора. За момента обаче нямам наблюдения за ефект от дадени суплементи или дори храни върху отделните гънки. ...

Това е факт, за съжаление - хормоните ни на практика диктуват процеса на натрупване или освобождаване на подкожни мазнини. По-точно къде и колко се натрупва и как се метаболизира при промяна на режима. И понеже хормоните са нещо индивидуално, нали, съответно и препоръките не могат да са от общ характер. Висок кортизол наистина е много често срещана пречка, и съответно някои хора получават добри резултати от комбинация на фат-бърнъри+анти-кортизолен препарат+специфична диета насочена към преодоляване на хормонални дисбаланс. Някои, не всички обаче.
Може би някой, с повече опит в BioSignature метода на Поликин ще сподели.

Има причина, има и симптоми / следствия.

Наблюденията ми относно кортизоловата гънка сочат, че най-често причините големината и са:
- стрес на работното място
- стрес в личния живот
- нагласа към нещата като цяло (което обикновено е и причина или част от причината за първите две)

Един от случаите, които съм наблюдавал и с които съм работил, описах по-горе. Имам още няколко подобни случая, върху които имам индиректни наблюдения.

Сега ще потеоретизирам малко. Ако имаме следната причинно-следствена връзка:

високи регулярни нива на стрес -> повишен кортизол -> повишена дебелина на коремната гънка (като тази гънка не зависи единствено от кортизола)

Ако третираме втората стъпка от процеса (високия кортизол), то първопричината остава активна и рано или късно симптомите отново се появяват.

Вероятно някой ще попита: “Какво да правя като ми е толкова стресова работата?”

Вариантите са няколко:

- винаги може да напуснем работата, но няма гаранция, че веднага ще си намерим нова работа и това няма да донесе повече стрес или пък, че новата работа няма да е на принципа “от трън та на глог”

- може да успеем да открием причината за стреса и да я премахнем. Примерно, не сме се разбирали с даден колега и той ни е правил сечено продължително време. Успеем ли да изгладим отношенията си нея / него, обикновено напрежението пада. Разбира се, това за някои може да звучи като утопия, а и все пак говорим за теоретична постановка.

- може да променим отношението съм към нещата. На теория. На практика не съм сигурен, че всеки може да го направи, а освен това има и ситуация, към които както и да си промениш отношението и гледната точка, все и ... миришат :)

Така че - препаратите и диетите са едно на ръка, а житейските ситуации, обстоятелствата и психиката са съвсем друга бира.

Стига толкова наблюдения, премесени с теоретизация - обратно на биосигнатурата.

За облиците писах, че често се влияят доста добре от ниско-въглехидратното хранене. Това съм го гледал доста пъти. Също така съм наблюдавал и случаи, в които ниските въглехидрати не са довели подобрение.

Интересна е гънката на паласките отзад - в момента провеждаме нещо като експеримент (или поне Данчо си го провежда, аз само наблюдавам) и ... въпросната гънка до момента се е повлияла доста добре от периодични гладувания (от по между 24 и 72 часа).

Много дълъг пост стана - стига толкова.

поздрави

На кое викате ОБЛИЦИ? Obliques?

30.06.11
00:28

казано от Лазар Радков на 29.06.11, 22:13:

...
Наблюденията ми относно кортизоловата гънка сочат, че най-често причините големината и са:
- стрес на работното място
- стрес в личния живот
- нагласа към нещата като цяло (което обикновено е и причина или част от причината за първите две)
...
Сега ще потеоретизирам малко. Ако имаме следната причинно-следствена връзка:
високи регулярни нива на стрес -> повишен кортизол -> повишена дебелина на коремната гънка (като тази гънка не зависи единствено от кортизола)

Ако третираме втората стъпка от процеса (високия кортизол), то първопричината остава активна и рано или късно симптомите отново се появяват.
Вероятно някой ще попита: “Какво да правя като ми е толкова стресова работата?”
Вариантите са няколко:
....

Теоретизирайки така (с едно предчувстие че това ще привлече модераторска намеса), ще ти кажа че дори и това, което описваш може да бъде разгледано като симптом. Симптом на  липса на характер, който винаги и навсякъде ще води до стрес. Човек трябва да поема отговорност за нещата, които са в негов контрол. Имаш стрес на работното място? Разреши проблема или го елиминирай. Стрес в личния живот? ОК, разбирам че в един променящ се, доста феминизиран свят, явно се приема за нормално да сме по-емоционални (тя не ми пусна - тъжен съм, явно никой не ме обича, вдига ми се кортизола и т.н.), но всичко трябва да си има граници. Нагласата към нещата е свързана с принципи и ако тези принципи позволяват на другите да те тъпчат, бягството не помага.

А може нещата да са по-сложни (при жените обикновено е така) - има фактори, различни от кортизола и стреса - раждане, кърмене, менопауза и др. Диетите сами по себе си не са решение, защото комплексните проблеми изискват и комплексен отговор. Понякога отговора на проблема е нещо от рода на: “промени целия си живот и ще резрешиш трайно този проблем”. Малцина го правят обаче. Рецептата може да е простичка(бъди щастлив, яж НВД-ВМ, тренирай редовно и тежко) но не е за всеки.

30.06.11
01:07

казано от Freelancer на 29.06.11, 22:40:

Това трябва да са косите коремни мускули- тия страничните...

Аз имам друго питане какво точно се визира под- кортизолова гънка- просто ако съм го разбрал правилно е супер готиното обяснение за липса на резултати...

ЛР

30.06.11
07:00

казано от Скота на 30.06.11, 01:07:

казано от Freelancer на 29.06.11, 22:40:

Това трябва да са косите коремни мускули- тия страничните...

Аз имам друго питане какво точно се визира под- кортизолова гънка- просто ако съм го разбрал правилно е супер готиното обяснение за липса на резултати...

Това е гънката на корема вдясно от пъпа: http://bodyrock.tv/wp-content/uploads/2009/02/abdominal-skinfold-measurement.jpg

поздрави

30.06.11
07:44

Извинявам се за спама, но мисля, че това е правилното място да попитам - тази област на картинката ли се нарича кортизолова гънка? За себе си съм забелязал, че колкото и да съм изчиствал, точно от пъпа надолу си стои една дебела възглавничка. Страхувам се, че за да смъкна и нея, трябва да стигна 80 кила. Възможно ли е да се дължи на повишен кортизол?

Отдавна си мисля да задам този въпрос, точно откакто четох, че затлъстяването зад врата е признак на проблем с инсулина, на трицепсите - с естрогена и т.н. Беше много интересно и си спомням, че някой го беше постнал тук, но сега не мога да се сетя къде точно. Та там пишеше, че повишеният кортизол спомага за отлагането на мазнини право в коремната област.

ЛР

30.06.11
10:53

казано от junkhead на 30.06.11, 07:44:

Извинявам се за спама, но мисля, че това е правилното място да попитам - тази област на картинката ли се нарича кортизолова гънка? За себе си съм забелязал, че колкото и да съм изчиствал, точно от пъпа надолу си стои една дебела възглавничка. Страхувам се, че за да смъкна и нея, трябва да стигна 80 кила. Възможно ли е да се дължи на повишен кортизол?

Отдавна си мисля да задам този въпрос, точно откакто четох, че затлъстяването зад врата е признак на проблем с инсулина, на трицепсите - с естрогена и т.н. Беше много интересно и си спомням, че някой го беше постнал тук, но сега не мога да се сетя къде точно. Та там пишеше, че повишеният кортизол спомага за отлагането на мазнини право в коремната област.

според биосигнатурата - е

30.06.11
19:30

казано от junkhead на 30.06.11, 07:44:

Навсякъде пишат много работи, ама май не винаги е точно така. При всеки е различно..Аз чистя яко мазнини в корема от кортизол до небесата. Бедрата ми се омазняват от инсулин = естроген. При всички случаи обаче, ниските нива на стрес ще доведат до намаляване на всякакви гънки, а високите нива на кортизол най-много да ти скапят надбъбречните жлези, за омазняване не знам. Наблюдавй се

30.06.11
21:15

Четох днес следобед за биосигнатурата - определено не трябваше, защото според нея наистина имам висок кортизол, което се отразява на коремната мас и съня. Ще се постарая да го давам по-рахат :) Но ми беше интересно.

ЛР

30.06.11
21:55

казано от junkhead на 30.06.11, 21:15:

Четох днес следобед за биосигнатурата - определено не трябваше, защото според нея наистина имам висок кортизол, което се отразява на коремната мас и съня.

Имай предвид, че повечето процеси обикновено са двупосочни и често се заплитат в омагьосан кръг.

От една страна повишения кортизол вечер пречи на съня.

От друга страна обаче недостатъчното и некачествения сън често водят до цялостно повишен кортизол.

Номерът е да хванеш първопричината и ако нямаш генетични предразположености и отклонения в хормоните, то причината най-често е в начина на живот. А той също си има причина (характер на човека, убеждения и т.н. )

поздрави

30.06.11
22:11

Къде генетична, къде личностна - сигурен съм, че я има, защото от малък имам проблем със стрес мениджмънта и оттам високо кръвно, девиантно поведение и т.н. :) Нещата станаха по-сериозни последната година, от ядове оплешивях (във семейството няма плешивци, освен мен), и за съжаление се сетих твърде късно каква е причината. Както и да е, опитвам се да живея по-мъдро с по две кафета на ден, хубав сън, хубава храна и тотална неебавка за повечето неща.

Едно нещо ме притеснява много - кортизола е известен с катаболния си ефект, а аз имам огромен проблем с масата. Четох тук за разни блокери и като цяло съм против (130+ лв, я да се...), защото съм натурален плажен билдър (sun). Да уточня, не знам дали оправдавам липсата на резултати с това, ама ми се струва правдоподобно. Като цяло е супер нестандартен и измислен проблем, но (може би) съществува.

Тъй, знам кои вещества потискат кортизола, ама не ми е още време за тях. Не знам какво е решението и дълбоко се съмнявам някой тук да знае, колкото повече комплицираме нещата, толкова по трудни стават за правене. Но съм отворен за предложения :) Има ли all natural кортизол блокери? Сещам се за жълтия кантарион отдалеч само.

Всъщност сега забелязвам, че поста ми е доста тясно свързан с темата, биосигнатурата и spot reduction.

01.07.11
16:32

Много добър естествен кортизол блокер е @Relora (Magnolia officinalis и Phellodendron amurense) - пробвал съм го и върши невероятна работа. Ефекта му се състои в пълно успокоение без да ти се доспива. Хубавото е че има изследвания с хора, при които се наблюдава намаляване на кортизола и същевременно повишаване на ДХЕА.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1