28.06.11
17:53
Идва бавно вечерта. Ранният обяд си казва думата, а хладилникът ме сварва неподготвена. Няма готвено. Няма шунка. Животинското в мен говори. Искам месо.
Скоквам до магазина, озарена от спомена за рецепта и от напъпила идейка.
Телешка “чиста” кайма, мелят я пред мен. Магданоз, домати. Яйца. Кашкавал...
И така:
В тавичка (тия за еднократна употреба са идеални, няма нужда от мазнина) слагам 2-3 кори за лазаня (пълнозърнести),може и картофи на филийки, а може и без въглехидрати. Отгоре настърган домат. В купа смесвам каймата с 1 яйце, филия навлажнен хляб, магданоз, чубрица, риган, черен пипер, сол. Изсипвам сместа върху доматения сос. Запичам във фурна, докато каймата смени цвета си (кафява). Добавям малко настърган кашкавал (или разбито яйце със сирене) и запичам за още 5 минути. Воала.
Много вкусно, а и бързо. С печенето около 40 минути. Високо съдържание на белтъчини, ниско съдържание на мазнини, вариращо съдържание на въглехидрати. Без консерванти и оцветители. :D
29.06.11
20:25
#1
Ела и на мен ми я направи тая чудна рецепта сладурче :)
29.06.11
20:40
#3
казано от Makaveli The Don на 29.06.11, 20:25:
Ела и на мен ми я направи тая чудна рецепта сладурче :)