Липса на апетит

CA

30.06.11
20:54

Не знам дали е само при мен, но покачване на мускулна маса през лятото е мисия невъзможна. Да оставим на страна, че е адски топло, че се потя и т.н., ами имам проблеми с храната, такава липса на апетит имам, че е трагична работа. Не мога да хапна повече от 100-150 грама месо и то със зор. Дали може да ми кажете някаква диета, която да ми провокира апетита, че от 2 месеца стоя на 81-83 и не мърдам, а тренирам яко през последните месеци.
Вярно е, че работата ми се отразява малко негативно, но повече го отдавам на жегите.
По-добре ми се отразява да хапвам мляко, мюсли, плодове и някакви такива работи, но опре ли ножа до месо, ориз, картофи и става тежка работа!

30.06.11
21:01

Покрай добавките, които съм търсил за потискане на апетита съм срещал такива за неговото засилване. Потърси в Iherb.com

30.06.11
21:59

Няма такова нещо като диета за покачване на апетит. Само добави и най-вече тренировки. Според личните ти цели сам реши дали да провиш кардио то засилва апетита много .

30.06.11
22:27

Направи една тежка и интензивна тренировка както си му е реда пък да видим дали няма да имаш апетит :)

MF

30.06.11
22:37

Разбираемо е. От жегата е, пич. И все пак-остава нуждата от протеин. Пробвал ли си пчелен прашец? Чела съм, че 2 с.л. съдържат толкова протеин, колкото 100 г месо! Слагай си в киселото мляко да кисне 1-2 часа. Няма лошо да поосвежиш менюто-и на мен нещо ми се доядоха плодове, мляко..а зимата как набивах месо, сърми :D :D :D Организмът си показва от какво има нужда. Като е топло, не му трябва толкова енергия, за да се отоплява. Нормално е.

30.06.11
23:13

Какво???  В 2 с.л. има толкова белтък, колкото в 100 гр месо ??? Възможно ли е т’ва ???

30.06.11
23:26

казано от Death__ на 30.06.11, 23:13:

Какво???  В 2 с.л. има толкова белтък, колкото в 100 гр месо ??? Възможно ли е т’ва ???

Тя каза, че е чела, а не че е така :D
И аз бая забавни неща съм чел, спокойно - тоя пчелен прашец е пенкилер, аз колкото съм чувал за него, а и колкото съм изял, че ми бяха набутали един буркан топчета, не е истина. Мани ги тия сравнения с храната :D

Аз имам въпрос по темата - а нужно ли е да има апетит, да има тъпкане и да има “качване”? Може би си има причина организмът да не му се тъпче, бая логично изглежда. Кому е нужно зорлен и насила да стават работите, яж колкото ти се яде и слагай кила на щангата, другото както идва отвътре ...

Мнението беше редактирано от G33K на 30.06.11 23:26.

01.07.11
01:12

То и аз съм така, почти никога не съм гладен, но ям насила :X Даже преди, когато не тренирах можех да изкарам цял ден на вода само :D

02.07.11
09:13

казано от G33K на 30.06.11, 23:26:

Аз имам въпрос по темата - а нужно ли е да има апетит, да има тъпкане и да има “качване”? Може би си има причина организмът да не му се тъпче, бая логично изглежда. Кому е нужно зорлен и насила да стават работите, яж колкото ти се яде и слагай кила на щангата, другото както идва отвътре ...

Съгласен съм. Яж колкото организма ти иска.
При мен примерно никога не е имало липса на апетит, дори сега през лятото си ям както през зимата.
Виж дали не приемаш малко вода на ден. Пробвай да увеличиш малко водата. Сутрин като станеш изпии поне 2 чаши вода на гладно. И 5 мин преди ядене пак може 1-2 чаши вода. ;)
Побвай с натурални неща, не се хвърляй на хапове.  ;)

04.07.11
13:58

Бирена мая.@Димза, какъв е смисълът от тия количества вода преди ядене? Аз това правя в момента, когато чистя, да може да хапвам по-малко. :Д

04.07.11
15:19

@Rikoo - идеята на пиенето на вода преди ядене е, че така се подготвя стомаха и не се товари. Водата се усвоява изключително бързо, особено, когато стомахът е празен. Затова и сутрин е много полезно да се пие преди закуска на гладен стомах вода. 1-2 чаши вода е според това кой колко може. Една чаша вода е 200мл, не 250, както много хора си мислят. Ако приемем че не я пълним до върха то е към 170-180 мл. Не мисля, че това е много вода. На фона на дневния прием даже е малко. Доказано е, а и от личен опит знам, че вода 5-10 мин преди ядене подобрява апетита и храносмилането. Най-малкото водата е нужна за слюноотделянето, което пък е важно за присъствието на храносмилателни ензими.
Определено обаче е добре да се избягва да се пие вода по време на самото ядене или веднага след него. Защото се усвоява по-бавно и ти става доста тежко. Някои хора пият отделно хранителни ензими, а аз предпочитам да ги стимулирам натурално. ;)

Не казвам, че при всеки ще има ефект, но не пречи да се пробва. Ако някой не може 2 чаши, значи 1, ако не може 1, значи половин. С времето ще почне да увеличава дозата. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1