Ръкохватки за предмишница

10

01.07.11
01:27

Предполагам има някъде тема и за тия чудесии, ма като написах “ръкохватки за предмишница” в търсачката не излезе нищо. Както и да е, по темата сега:
От къде мога да си поръчам ? Кви пари са ? Пише ли на колко кг са еквивалент ? Дайте ми всичко за тях :D

01.07.11
10:06

Предполагам говориш за нещо такова

В спорните магазини има.
Ето ти една по-модерна.
За това пък съм чувал, че е много добро.

П.С. по “американски” се води hand gripper

Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 01.07.11 10:09.

казано от m1tak1 на 01.07.11, 10:06:

Предполагам говориш за нещо такова

В спорните магазини има.
Ето ти една по-модерна.
За това пък съм чувал, че е много добро.

П.С. по “американски” се води hand gripper

Какъв е този powerball за 13 лева? Да не би да е на промоция или пък някакво менте, защото в официалният им сайт няма промоции и няма powerball под 35 лева..

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.07.11 10:39.

01.07.11
14:20

Аз пък ти предлагам следното: взимаш една пръчка или желязо и връзваш едно въже с тежест от долу и навиваш, това е най-доброто упражнение за предмишница, товари много яко!!! Докато с тези ръкохватки трябва по 100 пъти да стисенш, за да усетиш кръвта да ти влиза в предмишницата.... няма смисъл !

10

01.07.11
15:32

@последния написал - разбрал си ме погрешно, не искам да си тренирам предмишницата, а да си тествам силата на хвата.
@митко - мерси. тая дръжка с дисплея да не би да показва колко силно стискам ?

01.07.11
15:47

За развиване на функционална сила на хвата, тествай grip training в youtube - има доста методики.
Пример: http://www.youtube.com/watch?v=hcQrSTEYxEc

01.07.11
16:17

казано от Dique на 01.07.11, 15:32:

Ами за жалост не... :)

Special Features: LCD COMPUTER MONITOR: COUNT, TIME, CLOCK AND CALORIES USED
- това намерих.. тоест колко пъти си я стиснал.. за колко врме.. показва ти и часа и колко калории си изразходил.. излишни екстри.. по-добре си купи такова.

Между другото, това е само щипка за стискане, за да измериш силата на хвата ти трябва “Dynamometer”.

10

01.07.11
19:01

казано от m1tak1 на 01.07.11, 16:17:

казано от Dique на 01.07.11, 15:32:

Ами за жалост не... :)

Special Features: LCD COMPUTER MONITOR: COUNT, TIME, CLOCK AND CALORIES USED
- това намерих.. тоест колко пъти си я стиснал.. за колко врме.. показва ти и часа и колко калории си изразходил.. излишни екстри.. по-добре си купи такова.

Между другото, това е само щипка за стискане, за да измериш силата на хвата ти трябва “Dynamometer”.

Аз такова не съм виждал никога :Д Тия щипки дали са много трудни за стискане ? Работата е, че не искам да си дам парите за неква щипка, дет ше я стисна лесно. Искам некаква много тегава, да стискам, да стискам, та да се разбия.
@керемид - не целя това, просто иксах да вида на какво ниво съм г/д.

Най-тегавото, което съм си купувал от България е това, рекорда ми е 300 пъти да го стисна (направи си извод, т.е. най-добре след тренировка да го използваш), другите са още по-кекави особено предложеното в последния пост е отвратително неудобно.. Но понеже разбрах, че не искаш да тренираш предмишници, за другите съфорумници - купувайте си handgrip 150-200-300 lbs от amazon или ebay, те са най-добрите...

Динамометър е известен и като силомер - ето такъв

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 02.07.11 10:09.

02.07.11
10:18

казано от Bressan на 02.07.11, 09:56:

Най-тегавото, което съм си купувал от България е това, рекорда ми е 300 пъти да го стисна (направи си извод, т.е. най-добре след тренировка да го използваш), другите са още по-кекави особено предложеното в последния пост е отвратително неудобно.. Но понеже разбрах, че не искаш да тренираш предмишници, за другите съфорумници - купувайте си handgrip 150-200-300 lbs от amazon или ebay, те са най-добрите...

Динамометър е известен и като силомер - ето такъв

300lbs са 136кг. сила на натиск, ще ми е интересно да те видя да тренираш с подобна ръкохватка ;) Това е интересно, силата се регулира от 10 до 40кг.

02.07.11
12:02

Ако ще си взимаш щипка, гледай да ти е удобна. Имал съм от най-простите пластмаси и само болка в дланите можеш да си докараш. Разгледай тези на Харбингер в Хелтстор - там има една със сменяеми накрайници - тествал съм я и е удобна. Аз лично предпочитам гумичка за стискане - намира се във JK Fitnes Market на околовръстното (ако си от София).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.07.11 12:03.

10

02.07.11
17:17

300 паунда абсурд да стисна, та даже да помръдна дръжките, хаха. Тия с регулируемото съпротивление ги видях, ма в момента немам идея колко силно стискам, а не искам да хвърля 30-40 лева за тая чекия, и да се окаже, че мога да я стисна още от първия път.
Тия гумички за стискане тегави ли са много ? Пак казвам, че не искам да стискам за бройка, а да се мъча дори веднъж да я стисна.

23.11.12
10:07

здравейте
интересува ме мнението ви за тази ръкохватка Harbinger Hand Grip - става дума за по-евтината 15кинта - а не регулируемата
като цяло предмишницата я тренирам с прав лост - този аксесоар ще ми е по-скоро за работа или тогава когато нямам достъп до тежести
интересува ме мнение само за посочения модел - ефективна ли е или е “мека”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1