а Какво ще кажете за следното

BF

31.05.05
16:28

тежки тренировки всеки ден
ниско ниво на въглехидратите  60-70-80гр мах
инжекции инсулин :)
л-карнитин доволно
протеини хапчета
аминокиселини пак апчета
ядене по 5-6-7 пъти на ден (много белтъци, не много мазнини)

ще се губи ли мускулна маса?

ей и да знаете немам представа точно какво говоря
това е в сферата на хипотенузите ;)

31.05.05
16:30

Само не разбрах инсулина с каква цел е? По - добре не си играй с него! И тези тежки тренировки всеки ден са предпоставка за претоварване и съответно катаболни процеси, от там загуба на мускулна маса.
Иначе другото за въглехидратите и многото белтъчини е добре, но трябва а калориите да са ти на подходящо ниво, за да сваляш.

31.05.05
16:59

Мисля е се майтапиш...хем ще се кава маса,хем се тренира всеки ден,е и ниски въглехидрати....явно скуката те тресе в момента.А това за инсулина си е направо за смях ли за разплакване ли...играта с този хормон е твърде опасна.Въобще не знам от къде си го извадил това :x

31.05.05
17:01

[quote author=“BFGod”]
ей и да знаете немам представа точно какво говоря

:wink:

BF

31.05.05
17:02

няма въглехидрати, няма достатъчно инсулин
няма инсулин няма да се възстановяват достатъчно мускулните влакна след тренировка
позовавам се на нейде в сайта: “инсулиновите нива, които са важни за възстановяването на мускулните влакна след тренировка”

пък тежки ренировки лошо няма
ще се приемат достатъчно белтъчини, нивото на инсулина ще е достатъчно високо и няма да има загуна на мускулна маса ( предполагам :) )

това предполагам зоначава, че ще трябва да се приемат поне 3.5-4.5 гр на кг протеини

а някой знае ли какво се случва когато се приемат прекалено много белтъчини?

и бтв аз използвам протеини, белтъци и белтъчини като синоними...

31.05.05
17:31

Виж сега, ниският прием на въглехидрати се използва точно заради ниските инсулинови нива. Инжектирайки си инсулин всичко губи смисъл. Но по-лошото е, че можеш да си навредиш и то много. Ако кръвната ти захар стане прекалено ниска (резултат от наличието на инсулин в кръвта и липсата на захари (въглехидрати), резултатът би могъл да се изрази в кома и дори в летален изход. Направи си услуга и не експериментирай по този начин.
Ако желаеш би могъл да приемаш въглехидрати (повече) след тренировка и в първото за деня хранене. По този начин ще повишиш нивата инсулина.
А ежедневни тежки тренировки са допустими единствено ако са с с многоточно регулирано натоварване, което никак не е лесно, дори и за напреднал трениращ. А и така загубата на мускулна маса ти е гарантирана. Колкото и инсулин и белтъчини на приемаш, възстановителния капацитет на мускулите има своя максимум.
Приемът на прекалено много белтъчини би могъл също да създаде проблеми в зависимост от индивидуалните особености. Вътрешните органи са поставени пред доста голямо изпитание. Но тук всичко зависи.
Надявам се поне да съм те разубедил относно инсулиновите инжекции.

Поздрави и успех.

ВН

31.05.05
17:49

Ще стане една голяма глупост. Не чети между редовете, тука няма загадки! Ще си докараш диабет зарад глупост!

BF

31.05.05
17:51

ама аз никога не съм мислел да си бия инсулин
просто се чудех

а иначе
с какво инсулина пречи на отслабването та това да е целта при нисковъглехидратния режим?

не е ли идеята като няма въглехидрати организма ще не ще да разгражда мазнини за да си достави енергията...

ВН

31.05.05
18:04

Инсулинът е хормона, който задейства мастния синтез в мастните клетки при наличие на висока кръвна захар. Думата “висока” е относителна и зависи от моментната активност на организма към ту общото количество гликоза в кръвния поток. При различните хора границата е различна, както и самата активност на мастните клетки. Всичко зависи от това колко чувствителни са мембраните им на въздействието на инсулина (това е обобщен вариант, далеч по-сложно е). От тук идеята е хората с висока чувствителност към инсулин или онези произвеждащи попринцип по-голямо количество от да са със склонност към затлъстяване (метаболитен синдром). Играейки си с въглехидратите, човек косвено си играе с инсулина, затова съществуват хиповъглехидратни и въглехидратно дефицитни режими.

01.06.05
10:12

От друга страна, ниските въглехидратни и сравнително високите протеинови приеми, обуславят ниски нива на инсулина и високи (в сравнение с инсулина) такива на глюкагона (най-общо - противоположния на инсулина хормон). Глюкагонът способства за това, организмът да премине в режим на хранене от телесните мазнини. С две думи - разграждащ хормон. Но за целта трябва да хапваш и мазнини. И някакви (поне малко) въглехидрати.

BF

01.06.05
10:57

aaaaaaxaaa

сега вече ми стана ясно

10х

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1