След 2 месеца кръгови тренировки ?

03.07.11
11:15

Здрваейте,

Водя се начинаещ ,правих 2 месеца кръгова тренировка ,като правех по 2 упражнения за мускулна група.
Храня се добре,като наблягам на банани,овес,мляко,яйза,месо,картофи,ориз.
Не ям сладко и не пия газирано,не пуша.
Гледам да ям през 3 мах 4 часа.

Мисля,че е време да мина към друга програма.
Спрял съм се на тази - http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1R1swIBDB
какво ще кажете? Не се занимавам с друг спорт и възстановявам добре.

DE

03.07.11
11:43

Не си все още за тази класическата с по 4-5 упражнения за МГ.Ама щом ти е мерак намали упражненията да речем:
1.Гърди - Горна лежанка 3х10,Права 3х10,Флайс 3х12
2.Бицепс  - Бицепсово сгъване с щанга 3х10 и Скотово 2х10
3.Гръб  - Гребане с щанга 4х10 (През това време учи и мъртвата тяга ако ще ставаш “коравелко” ),Набирания 4хОтказ,Гребане с дъбмел 3х12
4.Трицепс - Френско с дъмбел 3х10,разгъване на скрипец 3х12
5.КРАКА - КЛЕКОВЕ 4х12,12,10,10 , Лег Преса - 4х15,Бедрено сгъване/разгъване (ще ги сменяш на седмица) 4х10
6.Рамене - Раменни Преси (по възможност ТЕЖКИ ) 4х5-6,Раменно разтваряне 3х10,Повдигане на щанга зад тяло 3х10

Аз така ги виждам нещата :)

03.07.11
22:38

Аз също тренирам по тази програма вече близо месец и половина (като преди това правех кръгови тренировки около 2 месеца).За програмата мога да кажа ,че е добра ,но трябва да се спазва много добър режим на ядене (лично при мен понеже искам да кача маса се храня през 3 часа)Аз също не изпълнявам цялата програма,лично тренировката за рамо ми се вижда доста тежка и за това правя само раменни преси и разтягане на дъмбели встрани ...

05.07.11
22:25

Здравейте,вече близо 2 месеца карам на кръгова ,правя по 2 упражнения на мускулна група.
Казваха ми ,че за покачване на мускулна маса е по хубаво да си тренирам така от колкото на сплитове.
Както казах храненето ми е на високо ниво.
Искам да ви попитам ще постигна ли ефект по тази програма. (която сам замислих)

Тренирам през ден тоест понеделник,сряда,петък,неделя,вторник,четвъртак,събота . И пак от начало.

Тренирам всички мускулни групи.

Повдигане на щанга от лек - 3х8
Повдигане на дъмбели от полулек - 3х8
Повдигане на щанга от обратен наклон - 3x8
Набирания пред врат за гръб - 3х8
Придърпване на хоризонтален скрипец - 3х8
Раменно разтваряне в страни - 3х8
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3x8
Бицепсово сгъване с щанга - 3x8
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3x8
Бедрено разгъване - 3x10
Бедрено сгъване - 3x10
Калф машина за прасец - 3х10
Повдигане на краката - за корем - 3х20

Подходяща ли е програмата ?
Ще има ли ефект ако я ползвам 4-5 месеца ,или трябва да мина на сплит по-натам?

Благодаря Ви.

05.07.11
22:44

Не правиш ли раменни преси? С щанга или дъмбели.

06.07.11
17:44

Ми мисля ,че от другите упражнения (например лежанката) си влиза достатачно рамото. Като цяло добре ли е програмата или съм за сплит :)

DE

06.07.11
18:20

Програма се сменя,когато вече не работи.Направи си сам преценката дали трябва да я смениш или не.Аз ти препоръчвам да продължаваш да правиш базовите упражнения.

1.Полулег              1.Клекове
2.Лег                  2.Лег Преса
3.Мъртва Тяга        3.Прасец
4.Гребане              4.Бицепсово с щанга
5.Френска преса      5.Раменни Преси

Тези тренировки ги редуваш през ден.Понеделник Сряда и Петък тренираш почиваш Събота и Неделя :)
Аз така бих постъпил на твое място :)

П.П. Я кажи как се храниш :)

06.07.11
22:11

Ами как ... както казах гледам да ям овесени ядки,банани,яйца,месо,риба,ориз,картофи като за закуска овесени ядки с мляко и 1 яйца (не мога повече) после към 10 един банан,кум обяд месо и т.н гледам да ги ям тези храни пред 3-4 мах часа. Това е като цяло.
Искаш да кажеш ,че 1вите упражнения които си ги дал ги правя примерно понеделник ,другите сряда ,петак пак първите ,и така ... ?

DE

07.07.11
12:17

Да,точно така :) А колкото то хранителния режим това не е достатъчно.Изчисли си калориите за качване на килограми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1