Тренировки за сила!

TN

03.07.11
22:30

Малко ми е мъгла относно тренировките за сила(това личи и в килограмите,които вдигам,въпреки,че преди не съм си поставял за цел да си увелича килограмите на упражненията).Имам няколко въпроса:

1.Тази програма—> http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1R4Lx7jVA

Препоръки

Навсякъде почивките между сериите са 4-5 минути.

1.Сигурни ли сте,че между СЕРИИТЕ се оставят по 4-5 минути почивка?? Да не би да се изпълнява целият цикъл и после да се почива 4-5 минути,не знам дали задавам правилно въпросът,но да правя една серия,която се състои от 2-3 повторения и после да почивам 4-5 минути..

2.След като излезна от тази програма,да продължа с билдърска такава ли?

3.Може ли веднага да почна друга силова програма

4.Може ли тази програма да я повторя след 5-6 месеца отново и да има отново резултати?

5.Имате ли други силови програми :? :D

Темата беше редактирана от The Next на 03.07.11 22:31.

1.при 14 серии гърди и 12 за бицепс...някак си не си го представям.
първия вариант е първо да направиш лежанката и после бицепса и да почиваш след всяка серия. това ще ти отнеме 26х4, което са 106 минути почивка(без да борим сериите). за под 2 часа няма да я завършиш.
другия вариант е да почиваш от серия до серия лежанка по 4 минути, но да редуваш упражненията. 14х4 са 56 минути почивки, което значи че до час и половина можеш да влезнеш.
- можеш да направиш една серия лежанка, след си засичаш 4 минути почивка, правиш си веднага бицепса и като изтече почивката си пак на лежанката.
- можеш да направиш серията лежанка, почиваш 2 минути, правиш серия бицепс, почиваш 2 минути.

2.тази програма Е билдърска така че въпрос номер 2 не го разбирам.

3. разбира се че можеш да починеш една седмица и веднага да почнеш пак силова програма. понякога обаче редуването на силова и обемна програми е по-добър вариант.

4. да, можеш да я повториш. като я завършиш ще ни кажеш дали е имало резултат.

5. да, много и най-разлини като методики и изпълнение.

TN

03.07.11
23:03

казано от ts.vassilev на 03.07.11, 22:53:

1.при 14 серии гърди и 12 за бицепс...някак си не си го представям.
първия вариант е първо да направиш лежанката и после бицепса и да почиваш след всяка серия. това ще ти отнеме 26х4, което са 106 минути почивка(без да борим сериите). за под 2 часа няма да я завършиш.
другия вариант е да почиваш от серия до серия лежанка по 4 минути, но да редуваш упражненията. 14х4 са 56 минути почивки, което значи че до час и половина можеш да влезнеш.
- можеш да направиш една серия лежанка, след си засичаш 4 минути почивка, правиш си веднага бицепса и като изтече почивката си пак на лежанката.
- можеш да направиш серията лежанка, почиваш 2 минути, правиш серия бицепс, почиваш 2 минути.

2.тази програма Е билдърска така че въпрос номер 2 не го разбирам.

3. разбира се че можеш да починеш една седмица и веднага да почнеш пак силова програма. понякога обаче редуването на силова и обемна програми е по-добър вариант.

4. да, можеш да я повториш. като я завършиш ще ни кажеш дали е имало резултат.

5. да, много и най-разлини като методики и изпълнение.

Първият въпрос така и така не разбрах ? :D Правя гърди една серия , бицепс една серия и продължавам така?

Билдърски програми са с по 6-12 повторения с  по 50-80 от макса то доколкото знам

А би ли ми дал ако има някоя друга тренировка за сила,като тази,понеже много нямам и възможност в залата,защото не тренирам само аз ,нали разбираш ;(

04.07.11
10:25

.

Мнението беше редактирано от Todor Jdasx на 04.07.11 10:39.

TN

04.07.11
11:12

казано от Todor Jdasx на 04.07.11, 10:25:

.

,

04.07.11
14:20

В програмите за сила обикновенно се тренира с килограми близки до максимума ти,натоварват доста нервната система,за това след като вършиш почини си извествно време от такъв тип тренировка.

За сила едни от най-добнрите програми са 1/3/5 и 5х5,прочеите и опитай тях.

TN

04.07.11
16:00

Ако правя примерно базови упражнения по 10-15 серии и общо 30 серии стават за 30-40 минути , с макса си , почивка 30-40 секунди между сериите добре ли е за сила?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1