Тренировка за крака и интервално кардио?

04.07.11
19:25

Чудя се как ли е най-добре да съчетавам кардиото и тренировката за крака, така че краката да могат да се възстановяват оптимално. Към момента тренирам през ден с тежести, във всеки почивен ден правя интервално кардио на велоергометър.Тренирам гърди бицепс, гръб трицепс, и рамо с крака през ден както вече казах. Хем идва натоварващо за краката, хем ми се събират 3-4 кардио тренировки и 3-4 тренировки с тежести седмично, което е съвсем нормално. Това всичко е при НВД хранителен режим. Отворен съм към всякакви предложения, и благодаря предварително.На 20 години съм 166см висок 62-3кг, и пия OxyElite Pro, ако това има някакво значение.А целта е нисък процент подкожни мазнини, и по конкретно показване на пресата.

Един въпрос за интервалното кардио. По принцип го правя 30-40 секунди спринт с изтощение до краен предел направо в края на спринта ми се умира, след това 2 до 3 минути почивка и така 8 пъти. Дали е правилно и дали е достатъчно ?

И ако на някой му се намира сайт където да пише формула за смятане на подкожни мазнини, или някаква програма надеждна ще съм много благодарен.Знам, че са доста неточни, но все пак да добия груба представа.Дали имам 10% или 25% нямам представа.

Темата беше редактирана от danito0o на 04.07.11 19:29.

Н

04.07.11
19:29

На мене в понеделник са ми краката и бягам от сряда до събота включително , така имам ден преди и след краката за почивка :P

04.07.11
22:27

Звучи добре, май и аз ще мина на такъв вариянт. Тежко е обаче по време на НВД да правиш кардио след и без това тежкото анаеробно натоварване...не остава гликогенче :D .

07.07.11
10:18

Колеги, в този форум едва ли само аз правя крака и кардио, моля ви споделете как ги съчетавате през седмицата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1