04.07.11
10:12
Здравейте свако ми е мъж на 48г , 75кг 170см който иска да смъкне няколко излишни килограма и да стопи корема. От 2 месеца кара колело на открито почти всеки ден ако времето е хубаво. Всеки ден кара около 1 час и 30 мин също така всеки ден прави упражнения за корем
по програмата от това клипче http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
Та искам да ми кажете дали това ще е ефективно и каква програма включваща каране на колело на открито и упражнения за корем ще е най-добрата както и няколко съвета за хранене.
Темата беше редактирана от Poker Boy на 04.07.11 10:13.
04.07.11
12:34
За да свали ще трябва да яде хубава храна , да сметне колко калории на ден и най-добре ще е ако бяга :)
казано от Никола Николов на 04.07.11, 12:34:
За да свали ще трябва да яде хубава храна , да сметне колко калории на ден и най-добре ще е ако бяга :)
А на 48 години е най-добре да стои далеч от бягането.
казано от Rikoo на 04.07.11, 13:40:
Той е 75 кг,бягането не би трябвало да е проблем.Недей зачерква хората,толкова бързо зарадивъзрастта.
Определно,ако си направи добра диета с това натоварване ще има добри резултати.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 04.07.11 14:16.
Добър хранителен режим - като може да намали малко въглехидратите
3-4 дни седмично - тренировка с тежести
3-4 пъти седмично кардио тренировка интензивна 20-40 минутна
До 2 месеца трябва да има видим резултат.
04.07.11
19:36
казано от Rikoo на 04.07.11, 13:40:
Колелото каде каде по-опасно е XD
Човека е на 48години, през живота кой знае колко е тренирал (а може и никога да не е) - 1 му препоръчва 4 тренировки с тежести и 4 пъти интензивно кардио, на сърце, което сигурно от изкачване на стълби от 3тия етаж скача до 200. Да не говорим за ставите - чакай малко, 48 години е, няма какво да се лъжем, вече си стар човека... При това 75 кг са нормално тегло,аз познавам момчета, на моята възраст, на 80 килограма жилави копелета ги болят коленете от тичане, да не говорим за 50 годишен човек. Велото също товари шибаните колене, най-добре плуване ако толкова иска, а най-доброто е тежести, само за 3-4 месеца ще качи няколко кила мускули и ще свали сланина..
04.07.11
19:47
казано от Rikoo на 04.07.11, 19:42:
Човека е на 48години, през живота кой знае колко е тренирал (а може и никога да не е) - 1 му препоръчва 4 тренировки с тежести и 4 пъти интензивно кардио, на сърце, което сигурно от изкачване на стълби от 3тия етаж скача до 200. Да не говорим за ставите - чакай малко, 48 години е, няма какво да се лъжем, вече си стар човека... При това 75 кг са нормално тегло,аз познавам момчета, на моята възраст, на 80 килограма жилави копелета ги болят коленете от тичане, да не говорим за 50 годишен човек. Велото също товари шибаните колене, най-добре плуване ако толкова иска, а най-доброто е тежести, само за 3-4 месеца ще качи няколко кила мускули и ще свали сланина..
Всеки си знае лимита + това най-много да му са отрази на сърцето е да стане по-здрав и енергичен ;) Тук до нас има хора по 60 години дет тичат и дядовци и жени ... Не отписвай наистина толкова бързо ;) 48 години не са нищо :P
Няма проблем да прави кардио, но директно да се хвърля на интензивно е чиста гавра със сърдечния мускул.
На 48 да е стар...Познавам 1 човек на 60 е,от стария ми фитнес-ще те изяде с парцалите,както мен и още половината от тоя форум ;)
Аз препоръчвам тренировки със собствено тегло или тежести(като в началото го дава леко) и монотонно кардио(с постепенно увеличаване на натоварването)+хранителен режим.
04.07.11
20:28
казано от Rikoo на 04.07.11, 19:50:
Няма проблем да прави кардио, но директно да се хвърля на интензивно е чиста гавра със сърдечния мускул.
Къде съм писал да тича интензивно , макар че рано или късно ще му е лесно ;) + това наистина замисли се 48 години не са много ;)
Да, не са много но се пак е преклонна възраст. Не ти а друг му препоръча интензивно кардио, 3-4 пъти в седмица, с 3-4 тренировки с тежести РОФЛ.. да почне да вдига малко щанги 3-4 пъти в седмицата кръгова..да е на рбд, и ефекта, който търси е неизбежен.
Дядо ми е на 70 и кусур години и мъкне такива дънери на село, че само, като го гледаш и се потиш. Не е противопоказно да тича, но преди това е добре да разгрявa. При многоставни упражнения е хубаво да се разгрява. Според мен най-важното е да не прекалява с яденето, особено с хляба и пиенето на алкохол. Казвам хляба, защото знам за по-възрастните какво е той, не сядат без него и на едно хранене изяждат минимум 2 филии(доста дебели). А все пак на тези години организма не е като на 20-30. :D
Е, незнам какви роботи дядки имате, ама моя е на 62 и едвам ходи и сяда.. Вярно, че е напълнял много, но цял живот е бачкал тежки работи, да кажеш, че не свикнал.. Те и от тежката работа си каават думите сега ставите де..
05.07.11
19:34
Преувеличаваш много :( На 48 години човека е в още способен да тича дори и интензивно , така ще му е по-здраво сърцето и тялото като цяло :)