Как да стана по-висок?

Прескочи до:

04.07.11
23:51

Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 13:15.

04.07.11
23:56

Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 13:16.

TN

05.07.11
00:04

Начин да станете по-високи-НЯМА,всичко опира до DNA,другите неща са просто митове.
Околната среда също може да повлияе,но много малко..

Мнението беше редактирано от The Next на 05.07.11 13:14.

05.07.11
13:09

казано от The Next на 05.07.11, 00:04:

Начин да станете по-високи-НЯМА,всичко опира до DNA,другите неща са просто митове.
Околната следа също може да повлияе,но много малко..

+1. Единствения ви шанс да пораснете е с ХГХ,а той е меко казано скъп ;Д и опасен лол.

05.07.11
13:12

казано от Rikoo на 05.07.11, 13:09:

+1. Единствения ви шанс да пораснете е с ХГХ,а той е меко казано скъп ;Д и опасен лол.

Но не забравяйте, че се ползва и с медицинска цел именно при подобни случаи. Но дори и да е необходимо, трябва да бъде назначено и следено от съответното медицинско лице.

TN

05.07.11
13:16

Това става само ако имаш ниски нива и то ако не си стигнал максимума на ръста си на около 25 (грубо да речем) Иначе няма шанс.Ако имате нормални нива , няма да станете по-висок! Така де,то ако беше така професионалните културисти щяха да са по 3.50-4 метра :D

05.07.11
13:22

казано от The Next на 05.07.11, 13:16:

Това става само ако имаш ниски нива и то ако не си стигнал максимума на ръста си на около 25 (грубо да речем) Иначе няма шанс.Ако имате нормални нива , няма да станете по-висок! Така де,то ако беше така професионалните културисти щяха да са по 3.50-4 метра :D

Абе ти верно си отвратително плямпало!!! Ако имаше идея за какво иде реч щеше да ни спестиш огромната глупост, която изръси. На 25 вече нищо не може да ти помогне, а защо е така ще те оставя да се образоваш сам.

05.07.11
14:58

Истината е в многото баскетбол :) Аз съм на 17 почти и съм 181-182.

05.07.11
15:14

Както каза колегата горе истината е баскетбола а също и лостовете.Аз от както се помня тренирам футбол баскетбол волейбол и плуване . Сега на съм на 14 и съм 1.72 - 1.73 . Със седене пред компа не се става по висок!

Martin Nikolov, Girl_magnet, баскетболистите са високи защото се занимават с този спорт или се занимават с този спорт, защото са високи? Не всички градски легенди минават тук... ;)

10

05.07.11
15:31

Много сте зле, хора. От щангите се ставало нисък, па от баскетбола се ставало висок - ташаци на скара. Просто ниски не могат да просперират в баскетбола, както и високите при щангите (до някъде).

05.07.11
22:36

казано от The Next на 05.07.11, 13:16:

Това става ако имаш богат баща, и мисля, че до 18-9 годишна възраст най-късно, след това вече се затварят вратите на хипофизата, и господ неможе да ти помогне да пораснеш още, или по скоро 2 коня да ти разпънат ръцете и краката ;Д

05.07.11
23:07

Легенди или не, плуването със сигурност няма да ти навреди като искаш да станеш по-висок. Добрите гени разбира се са предпоставка,но и като гледам волейболисти по 2.05 се съмнявам,че са отишли толкова високи на първата тренировка. А и какъвто и подобен спорт да правиш само позитиви ще извлечеш.

TN

06.07.11
01:03

Нещо май не сте ме разбрали,точно това искам да кажа,че колкото и хормони да биеш,след определена възраст не може да растеш повече,за това дадох и пример с културистите,понеже бият здраво и ако беше така до сега да са станали 4 метра.

Надявам се този път да сте ме разбрали,за да няма пак безсмислени и безпочвени обиди.

казано от Daywalker на 05.07.11, 23:07:

...като гледам волейболисти по 2.05 се съмнявам, че са отишли толкова високи на първата тренировка.

Да, факт - на първата си тренировка те не са били високи 2.05 m, но ти гарантирам, че са били доста височки за възрастта си и с определена конструкция на тялото. С други думи - за този спорт се подбират момчета, които са високи и предразположени към растеж. Ако не беше така, всички щяхме да сме подходящи. Отделно първите тренировки са достатъчно рано, за да има достатъчно време да се расте.

06.07.11
10:01

казано от The Next на 06.07.11, 01:03:

Нещо май не сте ме разбрали,точно това искам да кажа,че колкото и хормони да биеш,след определена възраст не може да растеш повече,за това дадох и пример с културистите,понеже бият здраво и ако беше така до сега да са станали 4 метра.

Надявам се този път да сте ме разбрали,за да няма пак безсмислени и безпочвени обиди.

Дори глупакът може да изглежда умен ако знае кога да замълчи.

TN

06.07.11
11:03

Явно съм глупак,защото не мога да си мълча,добре е,че се обосноваваш както трябва,точно като това,което ти споменаваш,че съм аз.Поздрави!

06.07.11
11:19

Не мога да повярвам,че още коментирате подобна тема. От баскета и волейбола се ставало висок, а от фитнеса те натискали щангите и оставаш нисък :)))). Сега ще ви кажа аз как пораснах: до 9ти клас бях от най-ниските момчета в класа(не съм бил дребен, но повечето бяха по-високи)-бях се притеснил като всяко дете, защото баща ми е 1,82, майка-1,75, а сестра ми беше втора най-висока във втори клас. Дотогава спортувах много активно футбол и баскетбол(не за да стана висок, а за кеф). Лятото след 9ти клас почнах да ходя на фитнес-следващите година, година и пол пораснах с 20см, пак си играех футбол и баскет!! Не вярвам че съм пораснал от фитнеса, нито че той е можел да ме остави нисък. Сега съм висок 1,85 и съм по-висок от доста от бившите ми съучеици ;). Колъо е прав- не волейбола и баскета те правят високи просто волейболистите и баскетболистите са високи ;), обратното за щангите!

06.07.11
14:13

Баскета, волейбола най-много да ти ускорят леко процеса с растенето на височина, но до там нищо повече. Не може да ти е заложено примерно 1.80 и ако ще по цял ден стой на игрището няма да пораснеш повече. Аз като играех преди доста често баскет бях 185. След почти вече 3 год тренировки с тежести станах 190, така че и щангите не набиват.... аман от глупости.

06.07.11
14:16

Точно това исках да кажа и аз ;)

06.07.11
15:21

Това, че физическата активност те прави по-висок също не е вярно или поне в моят случай.

Лятото след седми ми клас пораснах 10-12см и ~20kg като движението ми бе много слабо и заради това надебелях. Храната беше предимно пържена,солена ... пиех много газирани напитки ...Така че и витамините и минералите също не са причината да порасна така, просто ген.

Сега съм висок, колкото баща ми е бил на моите години. От това лято насам (вече 4 години) съм пораснал с 2см :D а си тренирам редовно, избягвам т.н. junk food и безалкохолно за  последните 3 години да не съм пил повече от десетина пъти ... и все пак не раста.

М/у другото Dique кратко, точно, ясно и правилно се изказа.

Мнението беше редактирано от Overlord на 06.07.11 15:23.

11.07.11
21:52

казано от Martin Nikolov на 05.07.11, 14:58:

Истината е в многото баскетбол :) Аз съм на 17 почти и съм 181-182.

Е, стига бе баскетболистите са високи, ама не заради баскетбола, а по-скоро са баскетболисти защото са високи! :D:D
Просто природата ти дала готино ГЕНче да си висок... а аз като съм 153см...

Эдравейте, искам да ви попитам ще раста ли още, не , че ми пука де както се каэва колкото ти е генетично эаложено толкова, но все пак искам да попитам дали ще раста още. Сега ще ви дам данни на родителете си , но преди това на себе си

Роден съм на 27 декември 1995 във София , със една дума би трябвало сега да съм 9-ти клас но съм в 10-ти и се падам със една година по-малък. Не пуша , не пия , храня се эдравословно , не със цел да порасна а със цел да съм эдрав , което е най-важното. 4 месеца играех баскетбол във училище играя волейбол когато имаме часове ако естествено решим да играем , със една дума участвам ако има игра , добър съм на игра. Играя всичко.

Висок съм 1.86-7 .

Сега ще дам информация эа родителите си
Майка ми е висока 1.76-7
Баща ми е 1.79
Баба и дядо оставаме , дядо беше колкото мен висок лека му пръст.
Вуйчо ми е колкото мен.
Чичо е малко под мен 1.84-5
Батко е със едно око над мене около 1.88-9. Много мясам на него.

Може ли да ми кажете дали имам още да раста , вярно , че човек расте до 18-19 , но съм чувал , че има хора които и на 16-17 спират да растат а аэ обикновенно всяка година съм иэраствал със 5-6 сантиметра. Таэи година може би съм пораснал но не съм усетил , неэнам, все едно ми е эа това. Въпросът ми е дали ще раста поне с още 5-6 сантиметра и това да ми е ? По-горе иэписах информация эа себе си и эа родителите си.

Не че се интересувам но все пак исках да попитам.

Благодаря , ако някой ми отговори

погледнах статията там писах вече

11.04.12
22:36

Не се интересуваш и не ти пука, и затова изписа цял поман :D
Не сме гадатели, че да знаем дали ще растеш. Изчакай една година и ще разбереш.

Ами може да се каже че хем ми интересува хем не ми пука иэраэих се грешно но нищо :D. Ами то ще се види както се каэва но исках само някое мнение дали ще се расте още дори и минимални 4-5 сантиметра да са.

Имах във предвид дали има голям шанс да съм спрял да раста или още съм в период на растене,това имах в предвид

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1