04.07.11
23:51
Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 13:15.
04.07.11
23:56
Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 13:16.
05.07.11
00:04
Начин да станете по-високи-НЯМА,всичко опира до DNA,другите неща са просто митове.
Околната среда също може да повлияе,но много малко..
Мнението беше редактирано от The Next на 05.07.11 13:14.
казано от The Next на 05.07.11, 00:04:
Начин да станете по-високи-НЯМА,всичко опира до DNA,другите неща са просто митове.
Околната следа също може да повлияе,но много малко..
+1. Единствения ви шанс да пораснете е с ХГХ,а той е меко казано скъп ;Д и опасен лол.
казано от Rikoo на 05.07.11, 13:09:
Околната следа също може да повлияе,но много малко..+1. Единствения ви шанс да пораснете е с ХГХ,а той е меко казано скъп ;Д и опасен лол.
Но не забравяйте, че се ползва и с медицинска цел именно при подобни случаи. Но дори и да е необходимо, трябва да бъде назначено и следено от съответното медицинско лице.
05.07.11
13:16
Околната следа също може да повлияе,но много малко..+1. Единствения ви шанс да пораснете е с ХГХ,а той е меко казано скъп ;Д и опасен лол.
Това става само ако имаш ниски нива и то ако не си стигнал максимума на ръста си на около 25 (грубо да речем) Иначе няма шанс.Ако имате нормални нива , няма да станете по-висок! Така де,то ако беше така професионалните културисти щяха да са по 3.50-4 метра :D
казано от The Next на 05.07.11, 13:16:
Това става само ако имаш ниски нива и то ако не си стигнал максимума на ръста си на около 25 (грубо да речем) Иначе няма шанс.Ако имате нормални нива , няма да станете по-висок! Така де,то ако беше така професионалните културисти щяха да са по 3.50-4 метра :D
Абе ти верно си отвратително плямпало!!! Ако имаше идея за какво иде реч щеше да ни спестиш огромната глупост, която изръси. На 25 вече нищо не може да ти помогне, а защо е така ще те оставя да се образоваш сам.
05.07.11
14:58
Истината е в многото баскетбол :) Аз съм на 17 почти и съм 181-182.
05.07.11
15:14
Както каза колегата горе истината е баскетбола а също и лостовете.Аз от както се помня тренирам футбол баскетбол волейбол и плуване . Сега на съм на 14 и съм 1.72 - 1.73 . Със седене пред компа не се става по висок!
05.07.11
15:19
Martin Nikolov, Girl_magnet, баскетболистите са високи защото се занимават с този спорт или се занимават с този спорт, защото са високи? Не всички градски легенди минават тук... ;)
05.07.11
15:31
Много сте зле, хора. От щангите се ставало нисък, па от баскетбола се ставало висок - ташаци на скара. Просто ниски не могат да просперират в баскетбола, както и високите при щангите (до някъде).
казано от The Next на 05.07.11, 13:16:
Това става ако имаш богат баща, и мисля, че до 18-9 годишна възраст най-късно, след това вече се затварят вратите на хипофизата, и господ неможе да ти помогне да пораснеш още, или по скоро 2 коня да ти разпънат ръцете и краката ;Д
Легенди или не, плуването със сигурност няма да ти навреди като искаш да станеш по-висок. Добрите гени разбира се са предпоставка,но и като гледам волейболисти по 2.05 се съмнявам,че са отишли толкова високи на първата тренировка. А и какъвто и подобен спорт да правиш само позитиви ще извлечеш.
06.07.11
01:03
Нещо май не сте ме разбрали,точно това искам да кажа,че колкото и хормони да биеш,след определена възраст не може да растеш повече,за това дадох и пример с културистите,понеже бият здраво и ако беше така до сега да са станали 4 метра.
Надявам се този път да сте ме разбрали,за да няма пак безсмислени и безпочвени обиди.
06.07.11
08:52
казано от Daywalker на 05.07.11, 23:07:
...като гледам волейболисти по 2.05 се съмнявам, че са отишли толкова високи на първата тренировка.
Да, факт - на първата си тренировка те не са били високи 2.05 m, но ти гарантирам, че са били доста височки за възрастта си и с определена конструкция на тялото. С други думи - за този спорт се подбират момчета, които са високи и предразположени към растеж. Ако не беше така, всички щяхме да сме подходящи. Отделно първите тренировки са достатъчно рано, за да има достатъчно време да се расте.
казано от The Next на 06.07.11, 01:03:
Нещо май не сте ме разбрали,точно това искам да кажа,че колкото и хормони да биеш,след определена възраст не може да растеш повече,за това дадох и пример с културистите,понеже бият здраво и ако беше така до сега да са станали 4 метра.
Надявам се този път да сте ме разбрали,за да няма пак безсмислени и безпочвени обиди.
Дори глупакът може да изглежда умен ако знае кога да замълчи.
06.07.11
11:03
Явно съм глупак,защото не мога да си мълча,добре е,че се обосноваваш както трябва,точно като това,което ти споменаваш,че съм аз.Поздрави!
06.07.11
11:19
Не мога да повярвам,че още коментирате подобна тема. От баскета и волейбола се ставало висок, а от фитнеса те натискали щангите и оставаш нисък :)))). Сега ще ви кажа аз как пораснах: до 9ти клас бях от най-ниските момчета в класа(не съм бил дребен, но повечето бяха по-високи)-бях се притеснил като всяко дете, защото баща ми е 1,82, майка-1,75, а сестра ми беше втора най-висока във втори клас. Дотогава спортувах много активно футбол и баскетбол(не за да стана висок, а за кеф). Лятото след 9ти клас почнах да ходя на фитнес-следващите година, година и пол пораснах с 20см, пак си играех футбол и баскет!! Не вярвам че съм пораснал от фитнеса, нито че той е можел да ме остави нисък. Сега съм висок 1,85 и съм по-висок от доста от бившите ми съучеици ;). Колъо е прав- не волейбола и баскета те правят високи просто волейболистите и баскетболистите са високи ;), обратното за щангите!
Баскета, волейбола най-много да ти ускорят леко процеса с растенето на височина, но до там нищо повече. Не може да ти е заложено примерно 1.80 и ако ще по цял ден стой на игрището няма да пораснеш повече. Аз като играех преди доста често баскет бях 185. След почти вече 3 год тренировки с тежести станах 190, така че и щангите не набиват.... аман от глупости.
06.07.11
14:16
Точно това исках да кажа и аз ;)
Това, че физическата активност те прави по-висок също не е вярно или поне в моят случай.
Лятото след седми ми клас пораснах 10-12см и ~20kg като движението ми бе много слабо и заради това надебелях. Храната беше предимно пържена,солена ... пиех много газирани напитки ...Така че и витамините и минералите също не са причината да порасна така, просто ген.
Сега съм висок, колкото баща ми е бил на моите години. От това лято насам (вече 4 години) съм пораснал с 2см :D а си тренирам редовно, избягвам т.н. junk food и безалкохолно за последните 3 години да не съм пил повече от десетина пъти ... и все пак не раста.
М/у другото Dique кратко, точно, ясно и правилно се изказа.
Мнението беше редактирано от Overlord на 06.07.11 15:23.
казано от Martin Nikolov на 05.07.11, 14:58:
Истината е в многото баскетбол :) Аз съм на 17 почти и съм 181-182.
Е, стига бе баскетболистите са високи, ама не заради баскетбола, а по-скоро са баскетболисти защото са високи! :D:D
Просто природата ти дала готино ГЕНче да си висок... а аз като съм 153см...
30.08.11
10:59
http://statiite.com/2009/09/как-да-порасна-и-да-стана-по-висок/ дано съм ви помогнала. :)
11.04.12
22:34
Эдравейте, искам да ви попитам ще раста ли още, не , че ми пука де както се каэва колкото ти е генетично эаложено толкова, но все пак искам да попитам дали ще раста още. Сега ще ви дам данни на родителете си , но преди това на себе си
Роден съм на 27 декември 1995 във София , със една дума би трябвало сега да съм 9-ти клас но съм в 10-ти и се падам със една година по-малък. Не пуша , не пия , храня се эдравословно , не със цел да порасна а със цел да съм эдрав , което е най-важното. 4 месеца играех баскетбол във училище играя волейбол когато имаме часове ако естествено решим да играем , със една дума участвам ако има игра , добър съм на игра. Играя всичко.
Висок съм 1.86-7 .
Сега ще дам информация эа родителите си
Майка ми е висока 1.76-7
Баща ми е 1.79
Баба и дядо оставаме , дядо беше колкото мен висок лека му пръст.
Вуйчо ми е колкото мен.
Чичо е малко под мен 1.84-5
Батко е със едно око над мене около 1.88-9. Много мясам на него.
Може ли да ми кажете дали имам още да раста , вярно , че човек расте до 18-19 , но съм чувал , че има хора които и на 16-17 спират да растат а аэ обикновенно всяка година съм иэраствал със 5-6 сантиметра. Таэи година може би съм пораснал но не съм усетил , неэнам, все едно ми е эа това. Въпросът ми е дали ще раста поне с още 5-6 сантиметра и това да ми е ? По-горе иэписах информация эа себе си и эа родителите си.
Не че се интересувам но все пак исках да попитам.
Благодаря , ако някой ми отговори
погледнах статията там писах вече
Не се интересуваш и не ти пука, и затова изписа цял поман :D
Не сме гадатели, че да знаем дали ще растеш. Изчакай една година и ще разбереш.
11.04.12
23:13
Ами може да се каже че хем ми интересува хем не ми пука иэраэих се грешно но нищо :D. Ами то ще се види както се каэва но исках само някое мнение дали ще се расте още дори и минимални 4-5 сантиметра да са.
12.04.12
13:13
Имах във предвид дали има голям шанс да съм спрял да раста или още съм в период на растене,това имах в предвид