05.07.11
17:52
Здравейте!Значи имам въпрос относно калорийния баланс и тои е следният:изчислих,че на ден трябва да приемам минимум по 2310 калории(16г,183см,59килограма:/)Целта ми е качване на теглото за възможно най-бързо време,та колко г/д калории трябва да приемам над минимума?
Благодаря.
Колкото повече приемаш от 2310 толкова по-бързо ще качваш, дори и с само 20 калорий пак ще качваш но едвали скоро ще го забележиш ;д
05.07.11
19:04
Ама кво тегло ? :D
05.07.11
19:27
16г,183см,59килограма
10 килограма за 2,3 месеца :Д
05.07.11
19:30
Какво тегло търсиш защото толкова бързо можеш само сланина да качиш :P Мускул чисто макс по 2 до 5 кила на година да качиш ;)
05.07.11
19:34
Пределно ясно ми е че няма да кача 10 кг мускулна маса .. Храна само от пълноценни източници на въглехидрати(картофи,ориз..),белтъчини(месо,яица,мляко),мазнини(зехтин,ядки)
05.07.11
19:42
Колкото и полезна да е храната пак се преврръща в мазнини :D Ти категория ли гониш или?
05.07.11
19:48
смисъл?не те разбрах :Д
05.07.11
19:50
Спортист ли си или за какво ти са тия кила ?
05.07.11
19:53
ходя на фитнес,а килата.. просто съм доста слабичък и искам да променя това
05.07.11
19:58
Точно това ме интересуваше брат , недей да качваш толкова бързо , карай с малко кила бъди постоянен и ще стане всичко с времето си :) Ти ако да кажем станеш 70 кг чиста мускулна след година 2 ще изглеждаш на нещо от сорта Снимка този е 70 кг Бодибилдинга е спорт и се практикува цял живот , иска се търпение и отдаденост , не насилвай нещата излишно :P
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 05.07.11 19:59.
Сигурен съм , че на 183 см ако стане 70 кг чист ще изглежда точно като този на снимката , даже 1 към 1 ще са..
05.07.11
22:49
Сигурен съм , че на 183 см ако стане 70 кг чист ще изглежда точно като този на снимката , даже 1 към 1 ще са..
Може и на 80 но то не му трябва много за да мяса на него ;) Този на снимката е 70 и не му давам по-малко от 175 ;)
:D
Абе този форум става все по-забавен :D Наистина, много малко трябва, за да станете като тоя на снимката. Само десетина години яко блъскане и хранене и малко химия. И горе-долу ще го докарате.
06.07.11
10:38
Ти са опитваш да убиеш мотивацията на момчето ли ? :D Винаги се поставят високи цели ако искаш да се приземиш нависоко :)
06.07.11
11:13
Ти са опитваш да убиеш мотивацията на момчето ли ? :D Винаги се поставят високи цели ако искаш да се приземиш нависоко :)
Много по-добре според мен е да си поставиш няколко по-малки цели и една голяма! Всичко голямо нещо тръгва от нещо малко.
След постигането на всяка от малките цели, ще се чувстваш добре, ще се гордееш със себе си и ще продължаваш да тренираш.
Някои хора си поставят за цел да бъдат като този на снимката, но не знаят,че това ще им отнеме доста дълго време, тренировки,суплементиране и т.н и накрая се отчайват, че не постигат целта си и се отказват.
Съветът ми към Тодор е: Недей да бързаш с качването на килограмите! Тренирай, имай постоянство, почивай добре и яж стабилно и здравословно! Според мен най-добре е на ден да приемаш от 100 до 600 калорий отгоре на минималните, зависи много и от самия ти хранителен режим. Постави си много и малки лесно достижими цели и една крайна цел, която да постигнеш. Уверявам те, че след всяка постигната малка цел ще се чувстваш горд със себе си и ще искаш още и още ! :)
И за финал един от любимите ми цитати : ”Изкачи първото стъпало. Не е нужно да виждаш цялото стълбище, просто направи първата стъпка!”
Martin Luther King, Jr.
Мнението беше редактирано от Valentin Stoyanov на 06.07.11 11:15.
06.07.11
11:34
Много по-добре според мен е да си поставиш няколко по-малки цели и една голяма! Всичко голямо нещо тръгва от нещо малко.
След постигането на всяка от малките цели, ще се чувстваш добре, ще се гордееш със себе си и ще продължаваш да тренираш.
Някои хора си поставят за цел да бъдат като този на снимката, но не знаят,че това ще им отнеме доста дълго време, тренировки,суплементиране и т.н и накрая се отчайват, че не постигат целта си и се отказват.Съветът ми към Тодор е: Недей да бързаш с качването на килограмите! Тренирай, имай постоянство, почивай добре и яж стабилно и здравословно! Според мен най-добре е на ден да приемаш от 100 до 600 калорий отгоре на минималните, зависи много и от самия ти хранителен режим. Постави си много и малки лесно достижими цели и една крайна цел, която да постигнеш. Уверявам те, че след всяка постигната малка цел ще се чувстваш горд със себе си и ще искаш още и още ! :)
И за финал един от любимите ми цитати : ”Изкачи първото стъпало. Не е нужно да виждаш цялото стълбище, просто направи първата стъпка!”
Martin Luther King, Jr.
Аз му давам голямата цел , сега естествено че за 1 дн или месец или година няма да стане , той 70 кг чисто от толкова колкото е сега ще качи поне за 3-4 години,но аз бас мога да фана, че на 70 кг (чисто) ще е близо до оня ;)
Защо да му я убивам? Той ако няма желание да тренира, никаква мотивация не може да му помогне.
По-скоро ще му се убие желанието, ако си мисли, че да станеш като тоя на снимката е лесно и може да го постигне за 2 месеца, и съответно като види, че не става точно както си го мисли.
06.07.11
11:50
че на 70 кг (чисто) ще е близо до оня ;)
По-скоро на 90 кг.
E че що чак на 90 XD оня на снимката е 70 ...
Оня на снимките е руснак, висок е 164 см и за да е 70 кг в състезателна форма, това значи, че седмица преди това е изчистен на около 75-76 кг, а извън състезателно е минимум 85 кг, сравнително релефен. Професионалист е и се състезава на международни състезания и то във ifbb.
Между другото, състезава се поне от 10 години, което значи, че тренира от доста повече.
Айде сега добави 20 см към ръста и направи тази същата сметка, за да видиш колко трябва да тежи автора и колко време трябва да тренира (и какво трябва да взима ;), за да постигне подобна форма.
Много лесно ви се струва като гледате картинки, ама на практика нещата не са баш така.
06.07.11
15:25
За времето за което авторът ще качи килограмите до 70 , няма как да има тяло като на билдъра на снимката, това е просто невъзможно за толкова кратко време! Както Петко каза, този руснак се състезава от 10 години и преди това също е тренирал доста.
Нещата наистина не стават бързо и почти всеки в този форум го знае!
А за килограмите и аз мисля че към 85-90 килограма може да е близо до тялото на билдъра, но това изисква много време и усилия. :)
Мнението беше редактирано от Valentin Stoyanov на 06.07.11 15:26.
Лично аз съм забелязал,че тренировъчният стаж играе много голяма роля.Дори на едни и същи килограми и процент мазнини,височина и т.н ако се сравнят 2ма човека,1ният с 3 години стаж да кажем,а другият 12-3,вторият ще има по-завършен и плътен вид.Това са от лични наблюдения естествено,но и на теория би следвало да е така.
За времето за което авторът ще качи килограмите до 70 , няма как да има тяло като на билдъра на снимката, това е просто невъзможно за толкова кратко време! Както Петко каза, този руснак се състезава от 10 години и преди това също е тренирал доста.
А за килограмите и аз мисля че към 85-90 килограма може да е близо до тялото на билдъра, но това изисква много време и усилия. :)
Той килограмите лесно ще ги качи, в момента теглото му и без това е доста под нормата. Освен това е на 16 години, тепърва ще расте и ще се развива, костите и мускулите ще се уплътняват, така че докато съзрее напълно, ще стане и над 70 кг дори без да тренира. Но със сигурност няма да изглежда като онзи на снимката. Да не говорим, че тепърва може да порастне с още някой сантиметър.
10.07.11
12:19
Нужно ли е да повтаряш Петко ?