Хранителни Добавки

05.07.11
03:10

Здравейте момче на 16 години съм 171 / 62. Тренирам кик-бокс от година и половина. Искам да взимам някакви добавки, за да кача малко маса, след това други за да сваля малко и да се оформя, за да направя добро тяло. Бихте ли ми дали съвет как да подхода и с какви добавки ? Благодаря !

Темата беше редактирана от Gambler на 05.07.11 03:12.

1во - спри да си лягаш толкова късно
2ро - опиши как се храниш
3то - изпълни 1 и 2 за да ти помогна

05.07.11
12:44

Здравей , относно съня няма проблем ще лягам рано, за храненето ми , ям доста тестени изделия ,с една дума ям всичко, не съм на никакви диети или режими. Също пия рядко вода ,което се опитвам да коригирам.

А кое те кара да мислиш, че имаш НУЖДА от хранителни добавки?

05.07.11
14:18

По принцип нямам голяма нужда , но просто искам да натрупам малко маса , след това да оформя малко , да направя още релеф и след това да си поддържам тялото само чрез тренировките ми. Това го искам само и единствено да изглеждам леко по-едър и по-релефен.

Разбрахме те перфектно още от първото ти мнение. Зададох ти този въпрос за да се замислиш.
Решението за теб е в храненето, не в добавките. Ако не се храниш подходящо, добавките няма да компенсират това.

05.07.11
14:50

Определено не се храня подходящо, бих комбинирал добавки с някакъв хранителен режим, въпросът е че си нямам на идея какви добавки и какъв режим.

ОК, ще ти го напиша по друг начин:
Комбинация 1 - лош хранителен режим + добавки
Комбинация 2 - добър хранителен режим без добавки

Комбинация 1 не е нито ефективна, нито изгодна. Комбинация 2 е доказано работеща.
Разгледай хранителните режими на сайта и темите за такива във форума.

Пиша ти го за последно, кратко и еднозначно - без поддържане на правилно преценен хранителен режим приемането на добавки е неефективно (т.е. те няма да ти донесат желания ефект, ако изобщо имат някакъв).

Или, казано по друг начин: добавките ще помагат на храната да се превърне в мускули. Ако нямаш достатъчно като количество и като качество храна, то добавките няма да могат да помогнат.

05.07.11
15:30

Пичовете са прави за конструкцията на хранителното ти възстановяване и това за което пишат е монолитно правило, но ще ти кажа че най-добрия начин за учене е опита. Ако искаш да започнеш с хранителни добавки избери измежду тези които ще ти дават взривност,издържливост такива са бета аланин и глутамин( особенно подходящи в този спорт!!! Ако ли пък искаш да добавиш тегло опитай евтин но качествен креатин ( не е подходящ за кик бокс ще те схваща ). Ще изхарчиш някой лев но ще имаш лично преживяване и ще имаш мотовация да се храниш по добре и да вземеш пълните резултати. Не се обърквай и отчайвай никой не е уцелил от първия път или съвет.
Успех

05.07.11
16:31

Благодаря ви за информацията !

TN

05.07.11
16:45

Мхм - месо(всякакво)/яйца/риба(филе и мазна)/ядки/ОРИЗ/МАКАРОНИ/КАРТОФИ - Добри “добавки” към храненето ти,за да качиш мускулна маса!

Ако не вкараш храната си в някакъв режим,добавките няма да ти помогнат!

05.07.11
17:28

Значи повече сън , Форма с равномерно балансирана диета (РБД) - (този режим) с Глутамин + Бета аланин. Ще мога ли да ги комбинирам , защото по принцип имам малък проблем със сърцето (пролапс).

05.07.11
17:41

За проблемите със сърцето “Глутамин’’ дори ще помогне, минава за негов протектор. Но се консултирай с лекар, а не с форум.

05.07.11
20:13

Добре ще се консултирам за приемането , само не разбрах дали мога да ги комбинирам, ако мога и ги използвам въз основа на това ако натрупам маса и се оформя и спра да ги приемам ще последва ли някакъв обратен ефект или ще си запазя формата?

Petar Dobrev, интересно е колко бързо възприе съвета да приемаш бета аланин и глутамин! Един от най-абсурдните съвети към начинаещ, които съм виждал! Това ли искаш - разрешение да приемаш добавки? Имаш го, действай!

Нямаш представа как да употребяваш бета аланин, как работи той и питаш дали ще има последствия след приемането му... Приемането на глутамин пък изобщо можем да не коментираме...

Хора, хайде мислете преди да давате съвети на начинаещи, които не знаят дори как да се хранят и как да възстановяват!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.07.11 20:23.

HE

05.07.11
21:16

Да на 16 годишен начинаещ креатин и глутамин ще са му тамън, като на свинче звънче!
Хайде сега ръцете горе, да видя кой пръв ще му препоръча и трибулус :D

05.07.11
22:15

Значи момчето с лек сърдечен проблем и под 18 години без грам информация за нещата получава съвет за прием на глутамин, бета-аланин и може би креатин монохидрат. Това е повече от ъпсурдно. Потресен съм. Кольо е дал крайно изчерпателен отговор!!!

05.07.11
22:50

Уважаеми съратници от форума ще ви помоля да не драматизирате толкова ! Оставяте грешни впечатления в хората, а това е характерно за хора кото или не знаят какво говорят или са чисто и просто интриганти, каквито сигурен съм вие не сте.
Няма да коментирам кой е начинаещият в тази дискусия ! Креатин и глутамин са суплименти за тинейджъри и съм нясно че това вече се знае и от нашите родители ! Не помагаме на хората ако си държим такъв тон,  затова ще ви помоля да се изразявате със стил и нека всеки изказва своето мнение свободно, защото това има смисъл и е полезно за хората.

Всичко най - добро

05.07.11
22:58

Глутамина няма да навреди, но няма и да го помогне, при неговия “хранителен режим” е само пари на вятъра.

05.07.11
23:08

http://www.bb-team.org/articles/3853_beta-alanin#axzz1RGMqJe9W
Относно “Бета аланина” използвам информация от сайта, приемам че щом пишете тук му имате доверие.

05.07.11
23:21

Всяка дума против приема на “Глутамин” прави лоша услуга на този който я казал . Моля ви ! Информирайте се !
Относно г-н Колю пиандето, разгледах дневника ти и трябва да призная че си последователен човек. Приема на верижноразклонените аминокиселини с такава доза е за новобранци и категорично не успява да ти спре катаболизма ( за това в дневника си често пишеш че са ти “отмалели” краката сутрин и други симптоми на катаболната фаза !. 20 грама сурватка на ден ?! Кольо, моля ви, за какво си говорим ?
И сега не искам да обиждам никой, но е много на място.” Глупавият говори защото иска нещо да каже, а умният говори защото има какво да каже.” Ще приема че глупавият съм аз, но с уговорката да не дрънкаш просто ей така и да объркаваш децата с приказките си за Страшният Глутамин и Бета Аланин.

Човек, който претендира за себе си, че е ‘персонален треньор’, би следвало да съветва начинаещите да започнат от азбуката на спорта, а не директно да им дава да четат Достоевски.

Дрънкам просто така, казваш... Какво ще получи питащия от добавките, които му препоръча? Глутаминът и бета аланинът не са страшни, не ми слагай думи в устата, моля! Категоричен съм, че не обърквам никото! При липсата на изграден и поддържан хранителен режим за каква ефективност на добавките си говорим? Приемането на тези (а и на други) добавки ще бъде свързано само с финансови РАЗХОДИ, без да доведе до реална полза или ще се получат крайно незадоволителни резултати. Какъв е смисълът да се прави суплементация, когато тялото не приема качествен градивен материал, за да изгражда мускулатура и няма подходящ енергиен източник, който да обезпечи един добър тренировъчен режим? С колко родители имаш ЛИЧЕН опит в това те да насърчават децата си тийнейджъри да приемат креатин и глутамин? Искаш ли да спрем с детските приказки наистина?

Колкото до мен и моят дневник - силно се съмнявам, че си прочел всичко. Не обичам и информацията да бъде вадена от контекста й, защото възстановяването НЕ е въпрос САМО на суплементация. Нямам представа в кои моменти съм бил отпаднал физически (тези, които споменаваш), но дали това е резултат от ниските дози ВСАА и дали по-високи дози биха елиминирали напълно този ефект? А за протеина пусни нова тема, за да дискутираме там. Нека видим една доза протеин дневно много ли е, малко ли е, може ли без нея и т.н. - тогава ще се види “за какво говорим”. Аз претендирам за себе си, че мога да се справям и без протеин като хранителна добавка. Често ползвам, така е... но далеч не е задължително. И ако според теб хората се измерват по това колко протеин на прах приемат дневно, то тогава скромният надпис ‘персонален треньор’ е лишен от каквото и да е покритие.

Аз съм новобранец в спорта (не ми е удобно да ти кажа колко години спорт имам зад гърба си), вижда се и в това за мен няма проблем. Може би в Манхатън препоръчват на американците добавки вместо качествено хранене. Проблем няма. Тук смятаме, че добрата храна е в основата на успеха. Суплементацията идва на по-късен етап - след достигане на определено ниво и при преследването на определени цели. Колкото пъти видя да препоръчваш добавки на човек, който няма представа как да се храни - толкова пъти ще се намесвам. Не ми пречи да ме смяташ за глупак.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.11 07:03.

HE

06.07.11
07:36

Може да ме наречете “начинаещ”, “не разбиращ” и т.н., но няма да се съглася, че креатин-а не е опасен и с него трябва да се внимава /тук имам в предвид монохидрата/.
Не може на човек, който не си виждал да препоръчваш монохидрат! Не се знае дали няма да получи водна задръжка /един от факторите за повишаване на кръвното налягане/, а при посочения от автора проблем - си става опасно. Следващия проблем, който ми идва на ум - недостатъчния прием на вода. Вече споменахме, че автора е начинаещ и най-вероятно не е свикнал да пие много вода, а при креатина това определено може да доведе до различни проблеми с бъбреците! Косвен проблем от креатин за начинаещ - покачване на силата, неукрепнали стави сухожилия и скелетни мускули и оставам на вас да се сетите какво се получава, като се помисли за много здрав и повиши тежестите. Върху всичко споменато имам преки наблюдения, било върху себе си, било върху хора с които тренирам.
Глетамина не се сещам с какво ще помогне на начинаещ, без изградени режими?

п.п. Като цяло съм против препоръчването на добавки на начинаещи, още повече чрез форум!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.07.11 07:44.

06.07.11
14:14

Знимавам се с тренировки от 15 години.Тренирал съм с повече от 1000 души през годините ! Както стана ясно не само в рамките на държавицата. С добавките съм започнал преди също толкова години с протеина на  “Атлетик Пазарджик” на мр. Диментиев за който сигурем съм не сте чували ! Професионално се занимвам с хранителните добавки и като спортуващ и като търговец. Изпил съм Абсолютно всичко, което индустрията за хранителни добавки е произвела до 2010 година( Американските топ 20 фирми имам предвид)Което възлиза на не по малко от 20 000 хил. л. Лично се консултирам за тренировките си със Франк Зейн, за който сигурен съм нищо не знаете. Тренирал съм с повече от 1000 души през годините ! Организирах националното първенство по културизъм в Русе през 2010. В Манхатън се занимавам с хора които плащата по 150 $ на час. Консултирам и тренирам хора по целя свят. Добавки не съм препоръчвал ситемата е там е единствено тежеста на тялото и за възстановяване се набляга на “вода” не се пулете :-). Идея си нямате за какво става въпрос и да ме съветвате, кое как и кога да казвам, малко не върви. Не е нужно да ми вярвате или да ме харесвате ! Разликата в нивото е като между ‘’Митко пищова и Достоевски.Поблема идва от това че се опитвате да излезете прави, а не заедно да достигмен истината ! Мнението е евтина стока!!!

Сигурен съм във всичко това, благодаря за информацията. Мнението е евтина стока - факт.
Любопитно ми е лицето Франк Зейн (за когото не знам нищичко вероятно) какво мисли за приемане на посочените от теб добавки от начинаещ без хранителен режим и без информация за тренировъчния такъв. А може би проблемът не е точно в това, че се опитваме да излезем прави, нали? Автобиографията беше излишна. Разликата в нивата категорично не е чак толкова значима, съжалявам (ако изобщо я има).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.11 14:31.

HE

06.07.11
17:33

Добре г-н персонален треньор за 150 $ на час с 1000 тренирани, бихте ли обяснили на мен глупавия Българин, работещ в София, как ще помогне комбинацията препоръчана от Вас инструктора, на 16 годишно човече, без хранителен и тренировъчен режим със здравословни проблеми? Къде забравихте господин инструкторе, че всички хора са индивидуални? Така щедро ли раздавате съветите си на всички които тренирате и такива ли са съветите ти към тях? Това, че ти си пил нещо и ти се е отразило добре означава ли, че и на въпросния потребител ще се отрази така и как го преценихте от щатите?
Ако искаш и пряка телефонна линия с папата поддържай - все ми е тая. От мненията ти се вижда що за интелигентна нация са американците и що за персонален инструктор си. Не ми се доказвай с биография, а с качество на постове - все пак не кандидатстваш за работа, а защитаваш тезата изложена в мнението ти.

п.п. Мнението е като задника - всеки си го има, но при някои мирише ;)
Протеина на “Атлетик” не си го пил само ти, а ако си спомняш фирмата “Атлетик” произвеждаше и креатин монохидрат, който беше на толкова едри кристали, че свят да ти се завие. Въпросния протеин имаше вкус на подсладено лайно и нищо общо с овкусителите, които почнаха по-късно да се добавят. Тук не всички падаме от луната и тук също сме пробвали това-онова :P

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.07.11 17:39.

06.07.11
18:38

казано от stanislav sabev на 06.07.11, 14:14:

Знимавам се с тренировки от 15 години.Тренирал съм с повече от 1000 души през годините ! Както стана ясно не само в рамките на държавицата. С добавките съм започнал преди също толкова години с протеина на  “Атлетик Пазарджик” на мр. Диментиев за който сигурем съм не сте чували ! Професионално се занимвам с хранителните добавки и като спортуващ и като търговец. Изпил съм Абсолютно всичко, което индустрията за хранителни добавки е произвела до 2010 година( Американските топ 20 фирми имам предвид)Което възлиза на не по малко от 20 000 хил. л. Лично се консултирам за тренировките си със Франк Зейн, за който сигурен съм нищо не знаете. Тренирал съм с повече от 1000 души през годините ! Организирах националното първенство по културизъм в Русе през 2010. В Манхатън се занимавам с хора които плащата по 150 $ на час. Консултирам и тренирам хора по целя свят. Добавки не съм препоръчвал ситемата е там е единствено тежеста на тялото и за възстановяване се набляга на “вода” не се пулете :-). Идея си нямате за какво става въпрос и да ме съветвате, кое как и кога да казвам, малко не върви. Не е нужно да ми вярвате или да ме харесвате ! Разликата в нивото е като между ‘’Митко пищова и Достоевски.Поблема идва от това че се опитвате да излезете прави, а не заедно да достигмен истината ! Мнението е евтина стока!!!

Интересно, какво прави “Гуру” като теб в подобен аматьорски форум (което си е чистата истина)

казано от stanislav sabev на 06.07.11, 14:14:

Лично се консултирам за тренировките си със Франк Зейн, за който сигурен съм нищо не знаете.

Като те гледам така какво си постигнал за 15години, явно мистър Зейн не е бил напълно искрен с теб :D :D :D

Шегувам се, не ме приемай на сериозно щото нямам времето да влизам в излишни диалози. Със здраве!

06.07.11
18:57

Разликата в нивата идва от това, че никой от вас не помогна на момчето. Не съм инструктор, а треньор. Грешката е моя дотолкова, че споря с аматьори . Автобиографията винаги е полезна, вижда се човека има защо да се нарече треньор. Спирам да общувам с вас в името на новите млади които искат да получат опит, а вестникарски съвет без покритие. Но не съм ви ядосан знам че сте пичове, просто не знаете какво говорите :-). И тази форумна коалиция е повече от смешна. Пиандето, поне има стил :-)!!!!!

06.07.11
18:59

Дали е аматьорски или не зависи от хората които го изпълват със съдържание! Не ти се обиждам ти сам си казваш че си аматьор :-)

06.07.11
19:23

Стой бе, стой! Разкажи ни още нещо за себе си, сигурен съм, че си забравил нещо с което можеш да блеснеш - То едно ли е, две ли са...?

06.07.11
19:30

С извинение за лирическото отклонение, ама ми стана любопитно дали г-н Събев има нещо общо с Power & Beauty ?

06.07.11
19:38

Пичове обърнахте го много на личностно.......вместо да си помагаме и без това са кът хората имащи различната информация и подход на фона на стандартните митове и робуващи “бодибилдинг права” в този форум,хващате се за грешните контексти в изреченията и накрая става това,няма смисъл...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 06.07.11 19:39.

06.07.11
19:53

Аз нямам нищо против човека, издразни ме самохвалното му поведение. Може и да е авторитет, но да го показва и доказва по друг начин.

HE

06.07.11
20:21

казано от Valdis на 06.07.11, 19:53:

Аз нямам нищо против човека, издразни ме самохвалното му поведение. Може и да е авторитет, но да го показва и доказва по друг начин.

И мен, плюс това, че дрънка на изуст.
п.п. Обаче така и не ми е отговорил на въпроса в предното мнение, а живо ме интересува, защото е друго да го чуеш от капацитет, общуващ с Франк Зейн ;(

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.07.11 20:23.

06.07.11
20:27

Благодаря на всички за отделеното време , за сега смятам да мина само на хранителен режим подходящ за моето положение. Освен да отида в някой фитнес и инструктора да ми направи някакъв режим , защото в интернет повечето режими включват добавки (протеинови шейкове) , които не знам как ще ми действат.

HE

06.07.11
20:40

http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi - прегледай линка и виж първо дали не можеш сам да си избереш нещо ;)
Една част от фитнес инструкторите използват готови програми за хранене и тренировки и само сменят името, та да не стане и при теб така.

stanislav sabev, ако аргументираш препоръките, които даваш в тази тема, ще постигнем поне две неща:

(1) Ще бъдем максимално полезни както за питащия, така и за форума като цяло.

(2) Ще приключим страничната дискусия, с която не помагаме на никой.

Прав ли съм?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1