05.07.11
20:47
Как е маняци ;д днеска се зарибих по стриит фитнеса! Сега юли месец смятам да потренирам само на лостовете, но проблема е че не знам много упражнения - вскички набирания, кофички, силово и коремно ;д Кои упражнения са за рамо и трицепс, а и как мога да тренирам крака, че няма много голямо пространство около лоста да тичам. Клековете със собствено тегло дали биха свършили работа? Пречи ли да си тренирам всеки ден, че нещо не се чувствам изморен?
05.07.11
20:52
Тренирай поне през ден и (без критики моля това ми е мнението) стрийт фитнеса изобщо не го харесвам.Тва силовото дето се префърляш над лоста според мене най-мното рамото да си контузиш :D Маса само с железата в фитнеса ;)
05.07.11
21:22
казано от Никола Николов на 05.07.11, 20:52:
Тренирай поне през ден и (без критики моля това ми е мнението) стрийт фитнеса изобщо не го харесвам.Тва силовото дето се префърляш над лоста според мене най-мното рамото да си контузиш :D Маса само с железата в фитнеса ;)
Абе да ти кажа аз лично го използвам да оформа качената зимата маса ,става доста по-бързо от колкото в залата така че не го отписвай така ;) ,а колкото до автора можеш да погледнеш тук http://zdravbadi.com/Тренировка-на-успоредка-и-лост.html
05.07.11
21:59
казано от Филип Буцев на 05.07.11, 21:22:
казано от Никола Николов на 05.07.11, 20:52:
Абе да ти кажа аз лично го използвам да оформа качената зимата маса ,става доста по-бързо от колкото в залата така че не го отписвай така ;) ,а колкото до автора можеш да погледнеш тук http://zdravbadi.com/Тренировка-на-успоредка-и-лост.html
Това с оформянето според мене и този бодибилдър е мит :) мускула става такъв къвто му е гена Scooby
Под оформяне аз разбирам намаляване на % мазнини и овеличаване мм :D
За тия двете фитнес зала и бягане са достатачни :P
На лостовете ставаш бая подвижен и гъвкав признавам ,но маса значителна не можеш да качиш :)
05.07.11
22:07
И това са митове,маса на лостове може да качиш,както и във фитнес залата можеш да станеш гъвкав,зависи от тренировките ти.
Не са ми любими лостовете,ама да ти река,че крака няма как да тренираш както във фитнеса,100% гарантирано!
Мнението беше редактирано от The Next на 05.07.11 22:08.
Какъв ще е проблеба ако включи в програмата клекове,пистолет,напади(ако има няква тежест още по добре).Че няма да е като в залата тва е ясно всеки спорт си има предимства и недостатъци.Пич клякай и не му мисли все пак краката са основата неможе тази важна част от тялото да не се тренира ;)
Мнението беше редактирано от Castilo на 05.07.11 22:19.
05.07.11
22:19
казано от The Next на 05.07.11, 22:07:
И това са митове,маса на лостове може да качиш,както и във фитнес залата можеш да станеш гъвкав,зависи от тренировките ти.
Не са ми любими лостовете,ама да ти река,че крака няма как да тренираш както във фитнеса,100% гарантирано!
Не съм казал , че във фитнеса не може да станеш гъвкав но на никой не му е приоритет а на лостовете си е направо задължително...
А казах ,че значителна маса не можеш да качиш ... ест че качваш маса ,но малко , ти да си виждал бодибилдър дет ходи само на лостове ?Аз самия хода от време на време на лостове , смятам че корема и широчината на гърба там най-eфективно ги тренирам.
И междудругото , не само краката не можеш да тренираш както в залата ми почти всичко ! Едно е лицева друго е лежанка , нали ?
Е да Никола неможе да се сравнява лицеви с лежанка, но също така за гърди компесираш и с кофички с акцент върху гърдите и г/д става.
05.07.11
22:33
казано от Castilo Mtn на 05.07.11, 22:23:
Е да Никола неможе да се сравнява лицеви с лежанка, но също така за гърди компесираш и с кофички с акцент върху гърдите и г/д става.
Кофичките са до 1 време когато ти трябва вече повече тежест от тебе + това замества само долни гърди и аз права кофички и долна лежанка във фитнеса :D Няма фитнес без уред за нормални кофички и набирания ... Казвам ви , стрийт фитнеса е по-скоро спорт ,на който се наслаждаваш на възможностите на тялото да се движи и естествено качваш и маса малко ... Примерно обясни ми това силовото какво тренира и нужно ли е толкова да се качваш над лоста , защото вкарваш чийтинг и в частта за набиране и после като се спускаш е твърде рязко ...Или тия кофички с люлеене ,аз само контузии виждам :D
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 05.07.11 22:36.
Важното е че се качва бавно по бавно ама славно :D.Силовото не трерира определена мускулна група мисля че натоварва няколко, а за кофичките с люлеене съм съгласен с теб само може да се контузиш аз лично не ги правя(те по скоро са за фукане :p).А и прав си с това за наслаждаването като направя 6-7 силови подред и много се надъхвам :P
Мнението беше редактирано от Castilo на 05.07.11 22:45.
05.07.11
22:47
казано от Castilo Mtn на 05.07.11, 22:45:
Важното е че се качва бавно по бавно ама славно :D.Силовото не трерира определена мускулна група мисля че натоварва няколко, а за кофичките с люлеене съм съгласен с теб само може да се контузиш аз лично не ги правя(те по скоро са за фукане :p).А и прав си с това за наслаждаването като направя 6-7 силови подред и много се надъхвам :P
Силовото в центъра на амплитудата ако няма достатачно засилка , която пък говори за чийтинг при набирането ,можеш да си контузиш рамото като 1 мой приятел , който го предупреждавах ама не слушаше :P
То винаги има риск за контузия ако не си загрял както трябва.То и във фитнеса няма гаранция да останеш без контузия ама тва не значи да не тренираш :P
05.07.11
22:59
Лежанката е базово упражнение и не може да бъде напълно заменено,ако ще да слагаш лицеви с колкото и да е тежест..И тренира гърдите,ама не само горна/долна част и тн,то за нас натуралните к’во ще рече долна и к’во горна,г/д всичко е едно и също , лежанка или полулег ;)
05.07.11
23:06
казано от The Next на 05.07.11, 22:59:
Лежанката е базово упражнение и не може да бъде напълно заменено,ако ще да слагаш лицеви с колкото и да е тежест..И тренира гърдите,ама не само горна/долна част и тн,то за нас натуралните к’во ще рече долна и к’во горна,г/д всичко е едно и също , лежанка или полулег ;)
Има значение за всички дали ще е горна глава или долна ... Има значение винаги затова и се тренират и горна и долна.”Вие” натуралните бодибилдъри да не сте само на лостовете xD
Е да някои са само на лостовете и имат добри тела.Аз честно да си кажа включвам и лежанка и някои други фитнес упражнеия като тяга и гребане.
05.07.11
23:43
казано от Никола Николов на 05.07.11, 23:06:
Има значение за всички дали ще е горна глава или долна ... Има значение винаги затова и се тренират и горна и долна.”Вие” натуралните бодибилдъри да не сте само на лостовете xD
Попринцип не знам дали знаеш но най-хубавите упражнения в който тялото се движи в пространството какво имам предвид:Лицеви опори,кофички,набирания,клек,тяга.
И недей да говориш така за лицевите опори че не могат да се сравняват с лежанката и че в един момент стават не ефективни ,мога да ти покажа такива лицеви опори че ако ще 150 дигай на лежанката с мъка 5 ще направиш :) ,Аз лично смея да твърдя че специално моите гърди реагират много по добре на лицеви опори и упражнения в който тялото ми се движи в пространството като кофички с акцент на гърдите лицеви опори с пляскане лицеви опори с тежест и прочие отколкото като дигам на лежанка.Хубаво е 2те неща да се комбинират и не си прав че мускула се оформя само от това че отслабваш защо тогава има упражнения за маса в залата и за оформяне :)
05.07.11
23:50
Аз не тренирам на лостове.
05.07.11
23:54
Говорим за развитие на гърди и сила,не за изпълнения на клоунски номера от стреет фитнеса ;)
А за това дали има упражнения за обем и упражнения за маса,на щангите и дъмбелите се активират различни мускулни влакна,на машините различни и това от част спомага,но пък без хранителен режим,к’вото и да правиш се е тая :)
06.07.11
00:05
казано от The Next на 05.07.11, 23:54:
Говорим за развитие на гърди и сила,не за изпълнения на клоунски номера от стреет фитнеса ;)
А за това дали има упражнения за обем и упражнения за маса,на щангите и дъмбелите се активират различни мускулни влакна,на машините различни и това от част спомага,но пък без хранителен режим,к’вото и да правиш се е тая :)
Да прав си но не можеш да кажеш че всеки човек реагира еднакво на всички упражнения аз примерно много повече ефект виждам от лицеви опори с тежест и пляскане от колкото с 100кг на лег както тренирах зимата и с 35кг на ръка дъмбели ;) Всеки е индивидуален аз лично намерих начина за мен
Значи да не включвам силово и без туй обикновенните набирания ги чувствам по-добре. За трицепс кажете някое друго упражнение, че от кофите с акцент на трицепса нещо ме болят лактите. Реално от ‘клоунските номера’ ;д като силово, там някви превъртания през лоста и т.н. наблюдава ли се растеж както от фитнеса или поне малко?
06.07.11
00:16
Силовото е хубаво натоварва тялото комплексно аз лично ми е много мерак да се науча да го права добре :).Все пак за какво ти е много мускул ако е само за визия :) и не го използваш :)
06.07.11
01:40
Използваш го,за да вдигаш килограмите,ако е само за забавата,както ходят повече на тия лостове,добре,иначе ако мислиш да тренираш и да се храниш както трябва,гледаш повече както правиш.
И като не усещаш с по 100 кг,увеличи работните килограми,лицевите са си добре да си ги правиш някой път,но не се вписват в тренировките,освен ако не се занимаваш със стреет фитнес и там няма к’во друго да правиш много ясно..
06.07.11
10:35
казано от Филип Буцев на 05.07.11, 23:43:
Попринцип не знам дали знаеш но най-хубавите упражнения в който тялото се движи в пространството какво имам предвид:Лицеви опори,кофички,набирания,клек,тяга.
И недей да говориш така за лицевите опори че не могат да се сравняват с лежанката и че в един момент стават не ефективни ,мога да ти покажа такива лицеви опори че ако ще 150 дигай на лежанката с мъка 5 ще направиш :) ,Аз лично смея да твърдя че специално моите гърди реагират много по добре на лицеви опори и упражнения в който тялото ми се движи в пространството като кофички с акцент на гърдите лицеви опори с пляскане лицеви опори с тежест и прочие отколкото като дигам на лежанка.Хубаво е 2те неща да се комбинират и не си прав че мускула се оформя само от това че отслабваш защо тогава има упражнения за маса в залата и за оформяне :)
Не знам дали знаеш ама лицевите опори изпълняват същото движение като лежанката , тоест разликата е накаде гледаш и тежеста,на лежанката обаче целия акцент пада върху гърди и рамо , докато на лицеви има да сe притесняваш за корем и крака да са ти стегнати , което лично според мене само те разконцентрирва от реалната цел ,а именно гърдите ...
Пробвай 1 път във фитнеса лежанка с “drop sets” или намаляване на килата до зануляване , като си направиш серията да видим кое ще ти влезе по-добре :)
До автора: Да, не се прави на маймуна на тия лостове а прави базови упражнения за маса като набирания и кофички , недей да имитираш другите там , яж правилно и ще стане :)
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 06.07.11 10:53.
06.07.11
10:53
казано от Никола Николов на 06.07.11, 10:35:
казано от Филип Буцев на 05.07.11, 23:43:
Не знам дали знаеш ама лицевите опори изпълняват същото движение като лежанката , тоест разликата е накаде гледаш и тежеста,на лежанката обаче целия акцент пада върху гърди и рамо , докато на лицеви има да си притесняваш за корем и крака да са ти стегнати , което лично според мене само те разконцентрирва от реалната цел ,а именно гърдите ...
Пробвай 1 път във фитнеса лежанка с “drop sets” или намаляване на килата до зануляване , като си направиш серията да видим кое ще ти влезе по-добре :)
До автора: Да не се прави на маймуна на тия лостове а прави базови упражнения за маса като набирания и кофички , недей да имитираш другите там , яж правилно и ще стане :)
Да кажем че тренирам от доста повече време от теб 6 години до сега пробвал съм доста неща и получавам най-хубав резултат от лицеви опори :) Всеки е индивидуален :) и при лежанката ако ти е здрав трицепса гърдите изостават защото той помага твърде много :) а при лицевите опори ако разшириш хвата изолираш гърдите на максимално и като сложиш и тежест и правиш плиометрични се получава страхотно пробвай някой път да видиш колко добре ще се натовариш :)
Колкото до автора моя съвет е качи малко маса във фитнеса и отиди на лостовете да се оформиш :)
Тялото ви не знае дали сте на лоста на улицата или на лоста във фитнеса, както и не прави голяма разлика дали вдигате щанга или собственото си тегло.
Това с оформянето на лостове са глупости, както и това с качването на маса във фитнеса. Вижте колко хора тренират във фитнес, пък никаква маса не са качили, както и колко хора има, дето висят по лостовете, пък на нищо не приличат ;) Не виждам защо делите неща, които са едно цяло.
06.07.11
11:00
казано от Филип Буцев на 06.07.11, 10:53:
Да кажем че тренирам от доста повече време от теб 6 години до сега пробвал съм доста неща и получавам най-хубав резултат от лицеви опори :) Всеки е индивидуален :) и при лежанката ако ти е здрав трицепса гърдите изостават защото той помага твърде много :) а при лицевите опори ако разшириш хвата изолираш гърдите на максимално и като сложиш и тежест и правиш плиометрични се получава страхотно пробвай някой път да видиш колко добре ще се натовариш :)
Колкото до автора моя съвет е качи малко маса във фитнеса и отиди на лостовете да се оформиш :)
Нищо не гарантира ,че разбираш нещо повече от мене като имаш повече стаж в залата ... Тия работи са иска да се чете и интересува,а аз спортувам от 7 годишен,минал съм през-плуване,стрелба,баскетбол,бокс,джудо и муай-тай и през живота си съм напраил поне 15x лицеви опори повече от тебе и щи кажа , че за спорт бива ,но маса с лицеви , както и да го завартиш, няма да качиш значителна ...
Тялото ви не знае дали сте на лоста на улицата или на лоста във фитнеса, както и не прави голяма разлика дали вдигате щанга или собственото си тегло.
Това с оформянето на лостове са глупости, както и това с качването на маса във фитнеса. Вижте колко хора тренират във фитнес, пък никаква маса не са качили, както и колко хора има, дето висят по лостовете, пък на нищо не приличат Не виждам защо делите неща, които са едно цяло.
Петко , това че ходат хора на фитнес и не знаят какво правят не е по вина на залата а на хората , иска се и ядене , това което искам да докажа , е че не можеш да замениш лежанката с лицева опора ...
Модерация: Няма нужда от такива километрични цитати, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.11 13:35.
06.07.11
11:41
1. Без правилен хранителен режим съобразен с целта нищо няма да постигнеш.
2. С street fitness се цели функционалност на тялото. С правилно хранене и упоритост можеш да натрупаш ММ до определено ниво свързано със силовата издръжливост. Забележи разликата между Сила, силова издръжливост и издръжливост.
3. Билдърският лстаджия може би ще има добър резултат за ММ първата година(ако се храни спрямо целите си).
Съгласен съм, че краката трудно, ще станат обемни извън зала.
Канала на гърдите също ми се вижда проблемен извън залата.
При street fitness няма изолорани упражнения, с което се избягва до известна степен несъразмерен ръстеж.
При фитнесът пък е обратно, изолират се упражненията за максимално покачване на ММ. Нормално е мускулът да расте по - бързо все пак хранителните вещества от кръвния поток се концентрират в определена мускулна група. Рискът е,че мускулна група, която ръсте генетично повече ,ще се откроява от останалите(предимство или недостатък всеки сам може да прецени за себе си).
При лостовете е различно, слабата мускулна група удря спирача на силната(предимство или недостатък всеки сам може да прецени за себе си).
Аз лично не съм привърженик на “билдерският лостаджия”, като метод за това ти препоръчвам да се върнеш в залата и да си тренираш за ММ -:).
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 06.07.11 11:56.
06.07.11
11:47
Най-накрая човек дет ме разбира ...
Ами смятам да ходя на лостовете до края на месеца (докато оправят покрива на фитнеса, че бая капи тия дни ;д) и да си правя само кофички и набирания с тежест (кофички не съм правил от година и доста добре ги чувствам). Според вас дали ще мога да кача малко или поне да поддържам гръдната обикола с този режим:
- Ставане (около 9ч.) - 3-4 филийки на тостера с сирене и един нарязан домат
- 10.00ч. тренировка (след тренировка 2 лъжици мед)
- 11.15ч. една купичка с мюсли
- 12,30ч.-1 4 пържени яйца
- 3-4ч. 3-4 филийки на тостера с кашкавал
- 22-23ч. обикновенно ям някакво месо (днеска риба ;д)
187см. 85-86кила.
Забравих някой път на обяд ям ориз с зеленчуци (ориз,гъби,царевица,грах) или някав боб.
06.07.11
12:35
Яко нагъваш мюсли след тренировка , а ? :D
06.07.11
12:37
Филийките със сирене и кашкавал няма ди ти възстановът мускула :D Трябва месо ,яйца и мляко ! Мюсрито го сложи като закуска а месото след трен !
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 06.07.11 12:40.
казано от Стоян на 06.07.11, 13:07:
Ти да не си наказан че караш само на препечени филийки.
Последния месец и половина откакто са затопли, нямам почти никакъв апетит да ям, даже и сега са силя ..
06.07.11
15:58
казано от igra4o на 06.07.11, 13:17:
казано от Стоян на 06.07.11, 13:07:
Ти да не си наказан че караш само на препечени филийки.
Последния месец и половина откакто са затопли, нямам почти никакъв апетит да ям, даже и сега са силя ..
Няма ги тия ;) Силиш не силиш трябва да ядеш!
И да се тъпче на сила, ако тялото не получава нужния стимул за растеж, няма да му трябва толкова много храна, съответно ще качи единствено мазнини.
Ако тренираш така, че да стимулираш тялото си към растеж, то ще му трябва повече храна, съответно и апетита ти ще се повиши.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.07.11 16:08.
06.07.11
18:16
Ако наистина толко те кефи стрийта като станеш по-опитен в него и набереш сили, можеш да започнеш да учиш нови по-трудни упражнения - силово,везни, плънч и тем подобни :)