Калории и растителен протеин

06.07.11
12:01

Здравейте!
Целта ми е да сваля последните ми останали мазнини,в момента съм на 9 процента ориентировъчно.Никога не съм изчислявал калории и прочее,но мисля,че за тази ми цел няма да мина без това :)
Сметнах си калорийния баланс и всичко останало,ще съм на РБД.Проблемът ми обаче идва в съставянето на менюто.Сметнал съм колко протеин трябва да приемам(в моя случай 170гр минимум),но в това смятам само животинския.Обаче от другите продукти има още поне 100-на грама протеин,който не е пълноценен,но пък това са 400 калории,които ако не смятам ми убиват калорийния дефицит.И сега съм изключително объркан какво да правя,просто тия сметки са отвратителни...

Чакам съвет :)

06.07.11
13:02

Нагласих нещата,протеинът ми излиза повече,въглехидратите малко по-малко за сметка на мазнините,но концепцията си е горе-долу една и съща.От утре ще започна подобно хранене.

TN

06.07.11
13:09

Харесваше ми,че не робуваш на някакви цифри и си гледаш нуждите без изчисления,защото не знаем колко грама протеин ще усвоим,колко въглехидрати ни трябват наистина и тн..Успех...

06.07.11
13:18

Така е,но повярвай ми,че след чистене от ок.2 месеца и 7 см свалени от талията вече не мога да се доверявам на вътрешното си чувство ;) НЕ смятам да ставам роб на цифрите,просто ще гледам да ям като приемерното меню,което си изготвих,като естествено го разнообразявам и гелдам да не надвишавам калориите.

Смятай всичкия протеин и няма да си объркан. Това са някакви измишльотини и суеверия, че само животинския протеин се броял. Непълноценен означава липса на 1 или повече аминокиселини или прекалено ниско количество на такива. Ако ти липсва левцин, защо трябва да отписваш другите 19 аминокиселини, които се съдържат в определена храна. Има го и това, че растителната храна се храносмила по-лошо от животнската, но разликата е много малка, от порядъка на 5-10%. Та...смятай всичко. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1