06.07.11
14:42
Под “вреден” имам в предвид вреден за организма и здравето (а не за джоба , времето и т.н).Поставям този въпрос ,защото специално за този тип хранителна добавка не намерих достатъчно информация ,а и след приема му се чувствам малко муден и уморен (може да има друга причина или пък да си внушавам ,но преди не ми се беше случвало да съм имал качествен сън (9ч30м) и да заспивам следобед за 1-2 ч.).
Ще помоля за възможно най-качествено аргументирани отговори.
Благодаря предварително за отзивите!
06.07.11
14:43
С цел отговорите да са качествено аргументирани, хубаво е да споделиш състава на гейнера.
06.07.11
16:00
Аз доколкото знам гейнера е най-безвредната хранителна добавка :D повече няма какво да говорим !
Най-вероятно тялото ти отделя много инсулин да намали кръвната захар, повишена от малтодекстрина. След тренировка ако го вземаш не би трябвало да ти се приспива... или другото е да ти е прекалено голяма дозата
казано от Никола Николов на 06.07.11, 16:00:
Аз доколкото знам гейнера е най-безвредната хранителна добавка :D повече няма какво да говорим !
А според мен не е точно така - има гейнъри.. т.е направо си купуваш захар .. т’ва си е шега с инсулина, тия гейнъри..
07.07.11
09:26
Може и да бъркам, но никой производител няма да напише точните съставки използвани за направата на продукта си. Навсякъде се чете въглехидрати - еди-колко-си, протеин - еди-колко-си и мазнини - еди-колко-си.
Мисля, че може да бъде опасен единствено ако е някакво долно менте и са използвали некачествени съставки и продукти за производство. Иначе няма какво да е опасното. Доспиването може да се дължи от прекаляване с въглехидратите. При преяждане с въглехидратна храна се получава сънливост. Това кой с колко преяжда вече е индивидуално. А може да имаш и много влошена инсулинова чувствителност.