06.07.11
11:14
Знам ,че сигурно има такава тема вече, но някой ще ми каже ли, защото сега започвам 4 седмичен цикъл с креатин и след като приключа след колко време мога пак да направа цикъл , за да не мe докоснат страничните ефекти -(Ясно ми е ,че не става веднага !:D) рак , проблеми с бъбреците и така нататк.Да ми стане картинката горе доло под прекаляване с креатин за какво става въпрос ...
Ако има значение данните ми са 96 кг 186 см.
До сега креатин не съм приемал , започвам със зареждаща доза от 20 гр на ден.
Темата беше редактирана от Никола Николов на 06.07.11 11:21.
06.07.11
12:12
Един месец е добре да почиваш.
Самият организъм произвежда креатин. Когато му го даваш външно, опасното е да намали производството му или да спре да го произвежда(свиква да го получава на готово).
Има и различни видове креатин - ако говориш за монохидрат при него се задържа вода, от там натоварва бъреците. За рак от креатин за първи път чувам.
Не съм сигурен и дали има нужда от зареждащите дози, за това е добре да чуеш и други мнения. -:)
Успех-:)
06.07.11
12:27
казано от Delfin Dimitrov на 06.07.11, 12:12:
Самият организъм произвежда креатин. Когато му го даваш външно, опасното е да намали производството му или да спре да го произвежда(свиква да го получава на готово).
Има и различни видове креатин - ако говориш за монохидрат при него се задържа вода, от там натоварва бъреците. За рак от креатин за първи път чувам.Не съм сигурен и дали има нужда от зареждащите дози, за това е добре да чуеш и други мнения. -:)
Организма не го произвежда, а го приемаме, като съдържание в някои храни, но е в нищожно количество. Водната задръжка не е толкова опасна, колкото изсушаването на бъбречната кора /когато става въпрос за бъбреците/ иначе водната задръжка е по-опасна за кръвното. За рак се съобщава в някои изследвания, но предимно върху плъхове.
Специално за креатин, аз спазвам една формула /лично за мен/ - колкото време приемам креатин, два пъти повече време почивам. Не виждам при изброеното по-горе, защо да си играем на руска рулетка? Дали почивката ще е 2 или 3 месеца - за къде да се бърза? Още повече, че хубавото на хранителните добавки е цикличната употреба, т.е. приключил си с креатина, мини на интратренировъчен продукт щом ти е толкова зор да взимаш нещо или се залъгвай с азотен бустер. Не е като да няма избор.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.07.11 12:28.
06.07.11
12:29
Има и различни видове креатин - ако говориш за монохидрат при него се задържа вода, от там натоварва бъреците. За рак от креатин за първи път чувам.Не съм сигурен и дали има нужда от зареждащите дози, за това е добре да чуеш и други мнения. -:)
монохидрат взимам да , а иначе четох статия в бб тийма за креатина от там видях рака http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#axzz1R9ygGmPa :) Зареждаща се иска консултирах се с ббилдър
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 06.07.11 12:34.
06.07.11
12:33
казано от head_hunter на 06.07.11, 12:27:
Успех-:)Организма не го произвежда, а го приемаме, като съдържание в някои храни, но е в нищожно количество. Водната задръжка не е толкова опасна, колкото изсушаването на бъбречната кора /когато става въпрос за бъбреците/ иначе водната задръжка е по-опасна за кръвното. За рак се съобщава в някои изследвания, но предимно върху плъхове.
Специално за креатин, аз спазвам една формула /лично за мен/ - колкото време приемам креатин, два пъти повече време почивам. Не виждам при изброеното по-горе, защо да си играем на руска рулетка? Дали почивката ще е 2 или 3 месеца - за къде да се бърза? Още повече, че хубавото на хранителните добавки е цикличната употреба, т.е. приключил си с креатина, мини на интратренировъчен продукт щом ти е толкова зор да взимаш нещо или се залъгвай с азотен бустер. Не е като да няма избор.
Аз не бързам , но искам да пробвам , все пак ако искам да знам какво е трябва да пробвам :) Нямам излишни пари за добавки , но реших да пробвам какво е това креатин :)
06.07.11
12:37
Аз креатина го пия така 40 дни цикъл 3 месеца почивка специално за монохидрата говора.И ми се отразява добре.
06.07.11
12:40
Аз моя ще е 20-25 дни кат за 1-ви път :)
06.07.11
13:03
Тези зареждащи фази с по 20 грама креатин вече са остарели и се е доказало,че зареждаща правиш и с по 10 грама креатин,останалото товариш бъбреците и пикаеш пари :)
1 седмица зареждаща , 4 седмици с по 5 грама и после 1 месец почивка,повече от 2 пъти годишно най-добре недей,иска си и почивка.
А тялото наистина произвежда креатин в малки количества,от около 1 ДО 2 грама,много малко приемаме от храната,но ако си Кътлър и ядеш по 2 кила месо на ден,тва са си 10 грама креатин!
Мнението беше редактирано от The Next на 06.07.11 13:03.
06.07.11
13:49
Организма не го произвежда, а го приемаме, като съдържание в някои храни, но е в нищожно количество. Водната задръжка не е толкова опасна, колкото изсушаването на бъбречната кора /когато става въпрос за бъбреците/ иначе водната задръжка е по-опасна за кръвното. За рак се съобщава в някои изследвания, но предимно върху плъхове.
Аз не претендирам за компетентност по въпроса с добавките. Прочетох тази статия http://www.peak.bg/catalog/index.php?cPath=39
Може и да лъжат хората, но там пише, че човешкия организъм произвежда кретин.
Честно казано съм по - склонен да вярвам на теб. Чел съм доста твои коментари и виждам, че ги разбираш нещата.
Пусни някой линк,( ако знаеш ) в който подробно да е описано как креатина попада в тялото и дали изобщо има производство от организма. Ще ми бъде интересно да науча повече.
06.07.11
13:55
http://www.bodybuilding-bg.com/blog/?p=65
Около 40% от креатина в тялото е Свободен Креатин (Cr), а останалите 60% се съхранява като Креатин Фосфат(CP). Един нормален мъжки индивид преработва 2 грама креатин на ден и го възстановява посредством храна и производство вътре в тялото.
06.07.11
16:49
http://bg.wikipedia.org/wiki/Креатин
Ето на първо четене какво намерих, а ако се разровиш и по-задълбочено ще видиш, че организма го синтезира от три различни аминокиселини ;)
06.07.11
20:33
Креатинът е аминокиселина, която се състои от три свързани аминокиселини - аргинин, глицин и метионин.
Източник: Креатин - повелителят на експлозивната сила
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#axzz1R9ygGmPa
06.07.11
20:43
казано от Никола Николов на 06.07.11, 20:33:
Креатинът е аминокиселина, която се състои от три свързани аминокиселини - аргинин, глицин и метионин.
Източник: Креатин - повелителят на експлозивната сила
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#axzz1R9ygGmPa
Да, това се опитвам и аз да ти кажа с горния линк.
22.01.15
21:24
Страхотни глупости изчетох в цялата тема и няма нито един прав от вас :D
Ако креатина не задържа вода това значи, че той няма никакъв ефект. Прочетете повече от една статия за да ви стане ясно защо задържа вода и колко е полезно това. След това прочетете колко вода задържа и ще ви стане смешно с какви митове живеете :)
И отново отворете браузърите си за да видите, че има професионални атлети, които пият креатин монохидрат, когато чистят преди състезание. Нищожните количества вода, които се задържат служат за подобрено хидратиране на мускулите, което води до по-бързо възстановяване и по-голям брой тренировки в седмицата! И последния мит който е поддържан от фитнес заблудени инструктори все още е че се прави зареждаща фаза хаха! Научно доказано е че в дългосрочен план 2-та начина на приемане (със зареждаща и без) нямат никаква разлика в резултатите. Зареждащата фаса може да предизвика стомашни проблеми при някой хора с този огромен прием!
25.01.15
13:33
Креатин - цикъл, рак, странични ефекти ? Хора, защо започвате да консумирате добавки, за които си нямате и малка представа какво представляват всъщност?Тренирай, храни се, прави това няколко месеца ПОНЕ и тогава започни със по-сериозни работи.