26.05.05
15:02
Решил съм даси направя няколко уреда например лижанка лижанка за горна част и други уреди за гръб за крака нещу
Интересуват ма размери и ако можи и снимки
благодаря ви
отвори някой сайт на производители,там можеш да видиш какво горе-долу представляват,ама са много сложни,аз скрипец съм си правил,лежанката е лесна-една пейка с куки и това е
офф: защо си смеиш само ни разбирам
ако искаш за крака стоика за щангата направо с 2 щъркела става или със стоики за тонколони
Офф: хахахха :lol: Ай ни съ ибаайти с човека, пита сириозни нища.
Лежанка, аз по едно време “си направиш” от една малка маса в хола, обаче после ми се счупи лоста (тоест сопата, която служеше за лост) :lol: И товага почнах да ходя на фитнес...
Също е вариант и да се скове една спобилна пейка. А щангата да се поставя на стабилно заступорени и заварени железа... Звучи доста идиотско, обаче едно аверче има такова в мазата, върши перфектна работа, нали това е целта, как изглежда не е от значение.
26.05.05
21:16
Parvo iskam da se izvinq 4e pisha s angl bukvi no windowsa mi e na gracki i nqmam bg .
Значи аз всичките уреди съм си ги правил сам (лежанка, скрипец, гири) само тов аимам де, защото тука няма много фитнеси и най-доброто решение беше да си направя сам. Лежанката се прави изключително лесно, само трябва да имаш един ъглошлайф и оксижен и малко знания и си готов. Скрипеца си го направих от една макара, заварена на тавана на стаята, през нея съм прекарал едно стоманено въже 0,4см, на долния край съм направил поставка, на която слагам дисковете нали като има на върха място да се прекара карабинер а от другата страна слагам една тръба или пък я сменям с въже. Гирите и те стават мн лесно само ще трябва да си купиш дискове от 3-4 кила или там с колкото тренираш, взимаш една тръба да може да минава спокойно през дупките на дисковете да е дълга към 30-40см. след това с ножица за ламарина изрязваш две кръгли парчета ламарина и да са с диаметър 5-6см след това тея ламарини ги дупчиш по средата за да можеш да ги прекараш в тръбата след като ги прекараш ги заваряваш иси готов. Ако някой не е разбрал ще обясня по-подробно, само да каже.
редактирано от Мартин
това което самуил ти писа за скрепеца е най-простия възможен вариант,мога да ти кажа аз как съм правил моя,ама е доста по-трудно,а и ще ти трябва много арматура,но си струва,става доста стабилен,аз нареждам 150кг,не че няма да изгържи повече,но просто нямам повече тежести
лежанката-основното е стойката,където ще стои лоста,на два лоста арматура дето излизат от лежанката с много здрава заварка трябва да ги направих на необходимата ти височина,иначе както ти казаха всяка пейка става за лежанка,стига да имаш двама пича да ти подават щангата :wink:
11.06.05
09:58
аз сум решил да си направя лежанка което ми е ясно как ще стане , но скриппеца до сега съм намислил два варианта щте кажете ли вашите как са
11.06.05
12:46
Моя скрипец също е правен.Тежестите са кръгли дискове,ползвам ги и за лежанката ! На скрипеца ги набучвам на метална тръба,отдолу на тръбата има 3 гумени диска да амортизират удара при смъкването.Най-отдолу под гумите има и метален диск ограничител.Тръбата на която се закачат всички тез неща се движи на един метален шиш.Тръбата най-горе се закача с въже което минава през 2 макари за да опише “П” образна форма и в другия си край се закача за лоста.
ето и бегъл чертеж на моя скрипец,тежестите са чугунени плочки,коитовлизат в един кош,който се движи в специална рамка с помощта на смазка-грес,въжето е стоманено о минава през четири макари