07.07.11
21:20
Искам да попитам първо подходящ ли е кафявия хляб за заместител на кафявия ориз (говоря за строга диета), щото него не мога да го ям - отвратителен е. Ако може да се изпозлва, какъв да бъде хляба - пълнозърнест, ръжен, кой е с най-нисък ГИ? Също какво мислите за динята и пъпеша, по кое време на деня най-малко може да си ги позволявам?
Темата беше редактирана от Марин Видев на 07.07.11 23:18.
08.07.11
00:34
За какъв “кафяв” хляб става дума?
08.07.11
09:31
Еми точно затова питам какъв да е - ръжен, пълнозърнест, царевичен и т.н. Искам да знам кой има най-малък ГИ и е най-подходящ за строго НВД!
08.07.11
10:26
Чисто ръженият хляб е с най-нисък ГИ, но разликата с пълнозърнестия не е голяма. На царевичния хляб не мога да намеря какво му е ГИ-то. Въпреки, че при строго НВД аз лично не бих ял никакъв хляб. Най-добре зеленчуци, боб, царевица, леща.
08.07.11
12:22
В какво количество боб има 30-40 гр въглехидрати? А в царевицата целулозата не пречи ли на диетата?
В около 50 грама сурово състояние има 30грама въглехидрат. Долоклоко целулозата не виждам защо да пречи, тя само понижава ГИ. А относно хляба, тотално изключване според мене. Лично аз набавям въглехидратите от плодове(предимно сутрин, и предимно кисели продове) зеленчуци(с почти всики яденета на ден) млечни продукти(по едно кисело мляко сутрин, и вечер извара) и ядки(някъде между по основни яденета слагам ядките, особено когато имам работа и в 4-5-6 часа прозорец ми е трудно на ям нещо правилно, 30-40 грама сурови бадеми спасяват положението.).