НВД меню - малко съвети и препоръки.

07.07.11
22:32

Тежа ~105-6-7 килограма и искам от другата седмица да почна НВД.
Сметнах си калорийте  - 3162.
От който като ги разбих стана следното - (в грамове) протейн - 262, въглехидрати - 106, мазнини - 193.
Няма да пиша кога по часове ще ям и т.н., а просто ще споемена в количества храните.
Пилешки дробчета - 200 грама (50 - п, 15 - м, 2.5 -в)
6 яица - ( 74 -п , 66 -м, 6 -в)
2 пържоли - (около 50п и 50м, смятам приближено, понеже не знам точно от коя част на прасето са тея от магазина...)
100 грама слънчоглед/фъстъци - (20п,50м,20в)
600 грама извара (тука е голямия проблем) - 66п,18м,18в.
+ останалата част от въглехидратите ми да дойдат от зеленчуци и плодове.
Сега изварата ми е главния проблем. Пари нямам да инвестирам в протейн(нямам към 100 лева за качествен протеин да дам сега), а 265 грама протейн са много и изварата ми идва като спасителния вариант.

07.07.11
23:45

Аз лично бих махнал дробчетата и слънчогледа) изварата е бомба Казеин не ти тряя ;) замени дробчетата с още 2 пържолки пилешки :) и си екстра :) и яж зеленчуци

08.07.11
01:02

Аз дробчета да ти кажа много обичам да си похапвам :))))
А защо такива негативни мнения за изварата и слънчогледа?

08.07.11
11:32

слънчогледа е много мазен за това ,а пък за изварата по-положително мнение не мога да дам аз лично ям по 700гр на ден ;)

Доста повърхностно си описал нещата, затова и отговора ми няма да е задълбочен и нещата могат да варират доста.

Като цяло всичко е ок. Протеина го смятай на килограм активно тегло (теглото ти без мазнините), а не на общото ти тегло. Внимавай с плодовете. Ограничавай ги, до 2 плода на ден е приемливо, като наблягай на такива с ниско съдържание на фруктоза - грейпфрута е пример. Иначе аз не виждам проблем с дробчетата и слънчогледа. Последният е мазен, но нали си на НВД. Мазнините са по-голямата част от калориите ти за деня.

Поздрави!

08.07.11
12:10

Протеина го смятай на килограм активно тегло (теглото ти без мазнините)
Ах това бе много важно :)
Благодаря много!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1