07.07.11
07:13
Здравейте от близо 2 седмици посещавам фитнес зала но нямах някаква специфична програма и бях на принципа от “малко от тук па а от там”, като цяло знам някой упражнения понеже преди време бях почнал пак за 1-2 месеца, но бях малък и хич не вземах нещата на сериозно :). Та за момента се придържам към тази програма но с леки изменения за, които не съм сигурен дали са правилни и бих искал да помоля за съвет. Аз правя следните упражнения
http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1RNQxF7Ry
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения (1+2 без почивка)*
Повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения (1+2 без почивка)
Избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
Раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
Трицепсово разгъване на скрипец - 2 серии по 10 повторения
Бицепсово сгъване с дъмбели( или на скрипец) 3 серии по 10 повторения
Кoремни преси 3 серии по 20 повторения
Като допълнително през деня правя около 100-150 лицеви опри в серии от 30 до 50 и почивки повече от час + няколко упражнения за корем от сорта на V-преса и разни такива :).
Та въпроса ми е може ли в дните които се водят за почивка на мускулите да правя кардио от сорта на 25-30 минути бягане на пътечка или не е правилно ? Понеже искам да сваля малко килограми и да опитам да “изкарам” плочките :). А четох че кардиото е може би най добрият вариант за сваляне :). Също така си поръчах и креатин Creadrene xtreme 90 капсули, но попаднах на статия в форума ви, че този продукт не се харесва на много хора но за съжаление вече то поръчах и няма как да го откажа(понеже съм в Щатите в момента а не в България, а от сайта , от който го поръчах май не може да се откажа от поръчката :(. Благодаря предварително!
Снимка в “стегнат” вид в момента на тялото ми.
Темата беше редактирана от Atanas Kovachev на 07.07.11 07:45.
В новата ти програма няма упражнения за краката,нито раменни преси. Колко килограма си,че искаш да сваляш?
08.07.11
03:31
казано от Миро на 07.07.11, 18:54:
В новата ти програма няма упражнения за краката,нито раменни преси. Колко килограма си,че искаш да сваляш?
Ами в момента съм около 80 килограма и за крака не искам да правя защото не съм слаб в краката и то никак и не мисля, че ми е толкова нужно. А относно свалянето искам да сваля или да изгоря мазнините в областта на корема, понеже имам малко мазно там и плочки не се подават :)
Та какво мислите за времето в което се води “почивка” да правя кардио 20-30 минути ?
Мнението беше редактирано от Atanas Kovachev на 08.07.11 03:33.
Кардио си прави 3-4 пъти седмично, независимо, че си имал или ще имаш тренировка след това. И най-добре си прави краката...
08.07.11
17:17
казано от Гордан Ненковски на 08.07.11, 12:18:
Кардио си прави 3-4 пъти седмично, независимо, че си имал или ще имаш тренировка след това. И най-добре си прави краката...
Мерси за съвета :)
09.07.11
08:38
Щом искаш да правиш тяло, играй по правилата. Като махнеш половината от упражненията и не тренираш половината от тялото си, какво мислиш, че ще постигнеш - половинчати резултати.
Бягането в почивните дни няма да ти навреди. Ще ти помогне заедно с кръговата програма да развиеш и аеробната си издръжливост и капацитет. НО не прекалявай. 20-30 минути тичане е добре.
Поздрави!
11.07.11
00:27
Ако имаш правилно хранене си нямаш и на идея колко би ти помогнал клека за свалянето на мазнините. И не се плаши от големите крака, плаши се от мазните крака.
11.07.11
03:51
казано от Garibaldi на 11.07.11, 00:27:
Ако имаш правилно хранене си нямаш и на идея колко би ти помогнал клека за свалянето на мазнините. И не се плаши от големите крака, плаши се от мазните крака.
Ще ги правя тогава няма проблеми мерси за съвета но, за правилното хранене не съм много сигурен, че го имам просто няма как да си го осигуря в момента. Като цяло ям вредна храна известно ми е но опитвам да не се тъпча а по съвсем малко да ям от нея и също така драстично намалих сладките неща :)
П.С. Никой нищо не каза пречат ли лицевите, които правя всеки ден и коремните и други подобни или трябва да почивам ?
Мнението беше редактирано от Atanas Kovachev на 11.07.11 03:53.
11.07.11
10:56
Защо не опишеш храната си примерно за вчера, за да видим дали може да се направи нещо по този въпрос. За мен лицевите всеки ден при положение, че тренираш 3 пъти седмично цялото тяло са ненужни.
11.07.11
21:22
Ами като цяло в момента работя като Lifeguard в щатите и храната ми в момента е нещо от сорта на някаква пица или някакъв сандвич, някой път ако имам повече време си правя и задушени зеленчуци или яйца(варени или на омлет) това е като цяло за момента :)
12.07.11
00:55
С някакъв сандвич нещата много трудно ще се получат като хората. Опитай се да структурираш така приоритетите си, че да приемаш по-качествена храна и в по добри количества.
12.07.11
05:24
казано от Garibaldi на 12.07.11, 00:55:
С някакъв сандвич нещата много трудно ще се получат като хората. Опитай се да структурираш така приоритетите си, че да приемаш по-качествена храна и в по добри количества.
Докато съм тук ще бъде трудно наистина. Като се прибера в България може би ще променя нещата, но тук просто нямам възможност и време да го правя. А какво трябва да ям предимно, някакви примерни диети или нещо подобно можеш ли да предложиш ?
12.07.11
13:33
В сайта има доста статии. Разгледай за нисковъглехидратната диета, за въглехидратната ротация и като цяло теми за храните. След като прочетеш нещата и ги осмислиш ще можеш сам да си отговориш на много въпроси. Примерни диети бол, но не е зле ти сам да си измислиш нещо и да го постнеш за да го коментираме след това.
13.07.11
06:03
казано от Garibaldi на 12.07.11, 13:33:
В сайта има доста статии. Разгледай за нисковъглехидратната диета, за въглехидратната ротация и като цяло теми за храните. След като прочетеш нещата и ги осмислиш ще можеш сам да си отговориш на много въпроси. Примерни диети бол, но не е зле ти сам да си измислиш нещо и да го постнеш за да го коментираме след това.
Мерси за отговорите ще видим какво ще стане :). Ей сега ги почвам статиите.