08.07.11
16:10
Здравейте, имам нужда от съвет кога и в какви дози да приемам БЦАА, глутамин и аминокиселини. За БЦАА знам преди, а глутамина след тренировка, има ли и друго време, в което е особено подходящо да се приемат (например преди лагане, след събуждане??). За аминокиселините въобще не съм сигурен кога и в какви дози се приемат, бих оценил всяко мнение. Ако може да ми препоръчате конкретни марки. Тренирам четири-пет пъти седмично, три-четири пъти в залата и два или три дни кардио (обикновено бягане или ерговелометър). Пия суроватъчен протеин след тренировката. Целта е да се възстановявам по-добре и да не губя мускул от кардиото. Благодаря предваритено!
08.07.11
16:33
Колко тежиш, отколко време тренираш и какви продукти си взел? Защо въобще си взел продукт без да знаеш как да го приемаш?
08.07.11
16:59
кой е казал, че съм взел някакъв продукт въобще? написал съм ясно, че се надявам да ми препоръчат марки! 180/73 съм, трнирам от 1 година без прекъсване, преди това 3 години с прекъсвания, сега кажи експертното си мнение.
Мнението беше редактирано от Vlado Marinov на 08.07.11 17:01.
08.07.11
17:16
Оу, усещам негативизъм, но аз съм си виновен, че не чета правилно. :)
БЦАА - ако имаш пари Екстенд/Модерн БЦАА, ако ли не Примафорс. Като Екстенд и Модерн го пиеш по етикет. Примата - преди трен 5-10 грама, след трен 5-10 гра ма
Глутамина - тук много може да се говори за него... Зависи какво количество имаш и колко са нужни на тялото ти... Което аз не мога да ти кажа. (То така е и с БЦАА-то). Както и да е, аз бих ти препоръчал да приемаш голяма доза глутамин след тренировка и преди сън.
Аминокиселини - Аминомакс на гаспари, но като цяло този клас продукти са скъпи. По-добре си вземи протеинова пудра. Аз бих ти препоръчал гаспари Маюфюжън или Синтракс Нектар.
08.07.11
17:42
Мерси, това беше доста полезно... намерих и друга полезна информация в статии на bb-team, така че горе долу съм наясно какво ще правя. Вероятно ще последвам съвета ти за БЦАА с Екстенд и ще се доверя на етикета, а глутамина ше го взимам по 10г. след тренировка и 5г. преди сън, а в ден без тренировка сутрин и преди лягане по 5г. Ако някой има по-добър вариант ше се радвам да го обсъдим.
08.07.11
17:46
По-добър вариант - по-голям грамаж. :D