За Калории в НВД

01.06.05
06:21

Хора, имам въпрос за НВД. Значи ям си, не стоя гладен. На ден поне 200 до 400-500гр пилешко хапвам, салатка си правя по кило да речем, краве сирене ям, кисело мляко по кофичка. Обаче като събера на края на деня калорийте се получава примерно 1500 (максимално) при изчислени за мен около 2700-2800 по формулата в сайта. И нещо не мога да сваля много, става де, ама за този калориен дефицит доста малко.
Та кажете какво мога да добавя, защото съм си нахранен с тези работи и най-много вафлички да ми се хапват  :?
16 години, 70кг, 177см

01.06.05
09:56

Ако успееш да подредиш нещо като дневен хранителен режим (примерен) би било по-лесно. Така нищо не мога да кажа.

01.06.05
10:34

Сутрин - Кардио 40мин вело около 600ккал пише, че отиват
Закуска - няма, на даскало съм сутрин
Предиобяд - плодово кисело мляко (това към 10 часа)
Обяд - 150-200гр пилешко + 50 гр краве сирене + 1/2 кофичка кисело мляко + ядки (кашу, бадеми, лешници) + шопска салата със зехтин (коста доро  :lol: )
Следобяд - Пак салатка + 50гр кр. сирене
Вечеря - 150-200гр пиле + салатка + 50гр кр.сирене или салата + омлет с извара
Следвечер - кофичка кисело мляко (400гр)
Значи горе-долу така беше за 2 седмици, повечето дни имаше доста салата - почти кило на ден. 3-4 дни хапвах ягодки (имат фруктоза и 7,5гр въгл/100гр и кофти). Проблем беше, че понякога в даскало като ми се прияде взимах буклуци - 60гр солети (69,5гр въгл/100гр) или вафличка/ Нестле Светлесе (16,8гр въгл/парче) и тн.
Проблем е, че за 2 седмици съм свалил само 3 кила (не повече, може и по-малко) и се чудя дали не са малко калориите.

Сега вече Юни и минах 2ра смяна в даскало и ще почвам друг режим.
Сутрин кардио пак + коремни преси (150-200 на 3 серии)
Обяд - пилето (салата засега няма кой да прави ) като избягвам вече много сирене (бая мазно е - 24,7гр)
В училище - ще пробвам да си купувам кисело мляко кофичка
Вечера - пак пиле и не прекалявам с храната, защото се прибирам късно, към 20-21.

Ситуацията показва средностатистически (в тефтера ми) приети калории на ден около 1400-1600. Има и един ден с “цели” 800. Да не вземат да ми се консервират мазнините, щото по формулата май излизат за мен около 2791ккал нужни (като бях около 75кила, сега съм 70 и 800гр  :P )

ПП. Мерси предварително ако някой напише нещо по-така за диетата ми и само да спомена - да не се хабите за постове от сорта “Карнитин, ала-бала” не ща никакви суплементи, добавки.
Също забравих да спомена - тренирам средно 3 пъти седмично - гърди и бицепс, рамо и трицепс, гръб

01.06.05
10:46

Без да се задълбавам много-
1. Закуската е задължителна.
2. Не се притеснявай от сиренето. Може и повече да ядеш със салатата на обяд.
3. Докато си на училище би било добре 2 кофички кисело мляко и евентуално пакетче фъстъци (или половин пакетче). А може и кофичка мляко и едно пакетче, абе импровизирай :D Ако можеш да си позволиш бадеми или лешници е по-добре.
4. След пилето вечер, ако минат повече от 3 часа до лягането , яж още веднъж.

ПОздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1