08.07.11
18:07
Здравейте.Въпросния проблем с предмишниците ми започна със самото стъпване в залата и продължава вече..над 6 месеца.Самата болка е в долната външна част на предмишницата (тоест ако вдигнете ръката си с длан към лицето се пада от дясно и продължава по почти цялата дължина от лакътя до китката).Като правя бицепсово сгъване с лост, при самото пускане на лоста усещам рязка режеща болка и в двете предмишници..Отначало ми казаха, че е от слаби предмишници и първите месеци било нормално да правя по-малко за бицепс и да тренирам предмишницата.Добре.След известен период от време се престраших отново да пипна лоста за бицепсово сгъване (при сгъване с дъмбели проблеми никакви) и резултата същия.Само, че нали съм дървена глава тогава от инат се натоварих докрай, игнорирайки болката и последва 2-седмична почивка от залата, тъй като при най-малкото въртене на китката изпитвах болки.Стегнах китките с ластици и отшумя болката..Това се случи някъде около 1вия и 2рия ми месец в залата.Вече подминавам шестия месец и предмишницата ми значително порастна от тогава..Добрее, преди седмица-две промених програмата, като включих бицепс трицепс в едно.Да, ама в залата се засякохме с едно приятелче, което е с по-дълъг стаж от мен в залата и викам ай ще правя като неговата тренировка и без това беше време да сменя упражненията.Започваме бицепсово сгъване с крив лост прав.Аз естествено много-много не исках да го правя, ама в крайна сметка ме убеди като се съгласихме, че при най-малка болка спирам серията.Вдигам, аз, вдигам неуверено, пускам лоста вече приготвен за болка и...нищо.Чак не можах да си повярвам.Направих още 3 серии така, после скотово с прав лост (отново никаква болка) и се прибирам супер щастлив и доволен, че съм се оттърсил от проблема..Да, ама не.Вчера влизам в залата аз, ще правя гърди (тренировката за ръце беше преди 6 дена, включително днес).Лягам за полулег с дъмбели и почвам.Тъй като ги правя със завъртане горе, някъде след 5-6тото повторение усещам едно трупащо се напрежение в предмишниците, което ми бе до болка познато..Правя серията, пускам гирите и същата стягаща болка се завърна, ама тоя път много по-здрава от преди..И така, с много псувни и леки килограми си довърших гърдите и днес въпросната глава, която ме боли ми се струва някак подута (само сухожилие ще е, не знам защо още си вярвам, че е от мускула..) и при завъртане на китката наляво надясно усещам болка..Не мога по гърба да се почеша :/ Някакви..мнения?
Трябва да намалиш тежестите и да чакаш адаптация. Щом има болка,спри скотовото. Тренирай и предмишниците.
Без да ти чета целият пост,доста имаме този проблем,недей да използваш лостове при бицепса и няма да те боли на този етап.
И аз не го прочетох целия, ама от това, което разбрах - Тони е прав. И при мен е така. Другият вариант е да правиш бицепс с лост със счупени китки.
09.07.11
10:37
Имах проблем със слабият ми хват и ме боляха предмишниците при дърпателните упражнения(набиране,гребане и т .н.),понякога и при бицепсово сгъване с щанга.Знам какво е да не можеш да си довършиш тренировката!От месец насам ползвам тези ръкохватки http://www.versagripps.com/index.php?area=VersaGripps и забравих за проблемните предмишници.
Аз ползвах куки за да реша проблема за дърпащите, още ги ползвам при тренировка за трапец с щанга. Иначе лост е често срещано явление при тренировка за бицепс, както казаха по-горе.
Мнението беше редактирано от Valdis на 09.07.11 10:48.
E, хубаво, ама за половин година не трябваше ли вече да се е изчистил този проблем?Във всички мускулни групи мръднах нагоре с килограмите, само бицепса ми остана проблемен..И междудругото от килограмите не е, пробвал съм бицепсово с 15 кг, прав и точно след 3-4тото повторение започва пак да се трупа напрежението..Мисля, че имам някакъв проблем с извиването в китките и при хващането на лоста усуквам нещо.. :С Ясно е, че ще продължавам с дъмбелите, но най-добрите упражнения за бицепс са с лост.. :х
Сега се сетих нещо интересно..Правил съм скотово с дъмбел без никакъв проблем, а хвана ли лост почваме да си имаме ядове..Веднъж пробвах скотово с лоста, но събрах много лактите и изнесох китките по встрани, като болка пак имаше, но беше минимална, съвсем лека при пускането на лоста..