Съвет за сваляне на 10-15кг.

09.07.11
13:14

Здравейте!Преди седмица реших ,че трябва да смъкна 100-те килограма(повече мазни) на 90-85.
Тренировката ми е : Пон. - Гърди ,корем , Вт. - Гръб. Ср. -Рамо,корем. Чет.-Бицепс,трицепс.Пет.-Крака , корем.
Орязах храненето - ставам сутрин в 7:30 и ям 100 гр овесени ядки + 1 кофичка кисело мляко.9:30 хапвам 1 банан и отивам в залата.10:30(след тренировка) изпразвам хладилника , ям каквото ми падне,но най често - половин печено пиле + картофи(печени или варени) или ориз + 3 цели яйца.Сладки неща също ям след тренировка , но само като има.След това хранене през целия ден ям само салати - маруля,домати,краставици и зеле с моркови , пия чайове и кафета(без захар и сметана).
Според вас дали ще успея да постигна целта си или да орежа още от въглехидратите?За сега (1 седмица) съм свалил 3 килограма.
Благодаря предварително!
P.S.Не използвам добавки :)

09.07.11
13:41

Здравей!

Поздравления за това, че си решил да свалиш килограмите, аз също преди няколко месеца се захванах и неочаквано бързо се промених :D.
Мога да ти кажа какво направих:
Отначало само намалях яденето, но пък много неща напълно изключих, което не бих направил сега. (т.е. бях само на пил. месо, домати, краставици, овесени ядки). Сега си набавям въглехидрати от боб, кафяв ориз, овесени ядки, мюсли, всякакви зеленчуци, леща, плодове  т.н., белтъчиини от яйца (най-вече белтъци), шунка с ниско съдържание на мазнини, както и такъв кашкавал, но полека лека започвам да приемам в по-нормални количества, защото свалих доста килограми. Аз лично нямах кантар, на който да се тегля, което бих казал, че ми помогна, защото ако се теглих всеки ден щях да се откажа по-бързичко :) . Започнах много да свалям, когато тръгнах да бягам. Всъщност до преди 1 седмица бягах всеки ден, всяка сутрин в продължение на 10 седмици, сега бягам през ден, + това всеки ден правех силови тренировки (в домашни условия, с много по-малко натоварване, затова и толкова чести). Та, ако искаш по-бързо да отслабнеш, полека лека започвай да бягаш, никой не е казал, че трябва да започнеш бързо. Аз поне 3 седмици бягах общо 15-16 минути с включени 3 дълги почивки, защото едва дишах. С времето ще тръгнеш по-бързичко, без съмнение!
Също така, кажи колко си висок.
Добре е, че след обяд наблягаш на зеленчуците, сладки не ядеш много. На практика аз няма какво да ти кажа по въпроса (то не че и аз много разбирам де, но поне поотслабнах). Та, да обобщя:
Кардио (дали пътечка, дали парк, дали колело или “колело” - най-добре става). Естествено недей да прекаляваш като мене :D
А, да... Пих много вода, винаги да има до тебе. Също така аз лично намалям жълтъците, също мисля, че можеш да си хапваш пиленце и след обяд (но стига да не става прекалено много за деня).
И пак, не мисля, че казвам нещо, което да не знаеш, но пък по-добре да го кажа, че и аз може да понауча нещо в случая :)

09.07.11
13:56

Ти че ще свалиш, ще свалиш.Но след като ги свалиш тези 15 кг ме съмнява да си доволен от резултата. 3 килограма на седмица са адски много и съвсем не са само мазно.
Храната така както си е описал не мога да преценя, но щом си свалил 3 кг за 1 седмица, определено е малко.Увеличи я. Стреми се да приемаш до 2500 калории.
Пет тренировки една след друга също ми изглеждат доста. Направи поне на 2 дена 1 почивка. Сложи и кардио 2-3 пъти в седмицата.

09.07.11
14:20

казано от Георги Попов на 09.07.11, 13:56:

Ти че ще свалиш, ще свалиш.Но след като ги свалиш тези 15 кг ме съмнява да си доволен от резултата. 3 килограма на седмица са адски много и съвсем не са само мазно.
Храната така както си е описал не мога да преценя, но щом си свалил 3 кг за 1 седмица, определено е малко.Увеличи я. Стреми се да приемаш до 2500 калории.
Пет тренировки една след друга също ми изглеждат доста. Направи поне на 2 дена 1 почивка. Сложи и кардио 2-3 пъти в седмицата.

А на теб ти липсва опит за подобни неща ми се струва :D Първата седмица е нормално да се сваля много но това е вода, която организмът чисти при драстично намаляне на въглехидратите. При мен е нормално когато почна такъв режим да сваля 4-5кг за първата седмиа, 80% са вода.

09.07.11
14:36

Е при мен пък първата,втората седмица свалям по-малко. Постепенно докарвам до 500-600гр до 1 кг на седмица.

Не знам, опит едва ли ми липсва (режими за сваляне на тегло правя от доста време), но вероятно бъркам в знанията за тези режими :) . Въпреки това съм убеден, че ако продължи да сваля на седмица по толкова много няма да е полезно.

09.07.11
14:47

Ето и няколко съвета от мен
Бързите въглехидрати ги забрави,докато сваляш,и преди и след тренировка,ако някой ти каже че няма да имаш енергия не му вярвай,от овеса и другите бавни си набавяш достатъчно,ЛИЧЕН опит

След тренировка,ограничи въглехидратите до минимум,като най добре да ги няма въобще,собствено,когато свалям след тренировка си позволявам единствено 1-2 дози изолат и след час кофичка кисело мляко,и след това идва вечерята,която обиковено е месо +салата

предполагам си си сметнал калорийния баланс?

3 часа преди лягане никаква храна,повече вода,но не прекалявай да не отвориш и ти тема бе защо ставам по 5 пъти на вечер да пикая,и някакви тиийнита тук да те убеждават че пиенето на 8 литра вода на ден е нормално

Горещо ти препоръчвам и по 20тина минутки карди след силовата тенировка,с умерено темпо,пулс макс 140,да не си изпикаеш мускулите на бърза ръка :)

09.07.11
15:05

Това е така. А колкото до въглехидратите днес ако хапна едно солидно количество  2кг, отгоре не ми мърдат.

09.07.11
15:19

Аз явно малко по различно свалям,при мен след тренировка освен протеина ям и 1 банан а вечер ям 200гр извара непосредствено преди сън ,а колкото до водата пия по 6 литра дневно и да ставам да пикая през нощта ,ама к’во да се прави иначе за останалите работи съм съгласен с колегата.И при мен протеина е 3гр/кг. за да запазя максимално мускул.

09.07.11
16:50

Нали казват ,че след тренировка бързите въглехидрати не стават мазнина или аз не съм разбрал?Значи по мненията разбрах ,че кардио задължително - добре че колегата каза че не му е стигал въздуха в началото понеже аз главно заради това не правя,но сега ще почна.Кога е най-добре сутрин или след тренировката с тежести ,имайки предвид че тренирам като за маса -  3-5 серии на мг по 8-10 повторения,дали няма да гори мускул ако е след тренировката?Банана преди тренировка да го махна ли ? Не съм сигурен дали спада към бавни въглехидрати.Вода пия ,но не повече от 3 литра, пълня си една 3л бутилка и я изпивам за един ден,а содата спада ли към забранените удоволствия ?Между другото съм 1.85 на 20 години. :)

казано от Valdis на 09.07.11, 15:05:

Това е така. А колкото до въглехидратите днес ако хапна едно солидно количество  2кг, отгоре не ми мърдат.

Това си е обратния ефект на това със свалянето на многото килограми първата седмица. На всеки 1 гр. въглехидрат слагай приблизително 3,5 гр вода :) Поне на теория е така.

казано от Xender на 09.07.11, 16:50:

Нали казват ,че след тренировка бързите въглехидрати не стават мазнина или аз не съм разбрал?

Зависи от наличен гликоген, инсулинова реакция и т.н. Простично казано мускулите са гладни за глюкоза и ако е оптимално количество, те го поемат. Ако е над оптималното, остава излишен инсулин и глюкоза и тогава вече почва обръщането в мазнини.

Някой други неща.. тоя банан преди трен бих го махнал. В случая с яденето на ориз и яйца бих добавил още 1 яйце или 2 белтъка, че така ти е малко протеинът.
И нещо, което ми прави много силно впечатление.... след 10:30 ... не приемаш никакъв протеин ??

Както ти казаха другите - тези 3 кг първата седмица са само за мотивация ;) Почти всичко е вода. Чак сега ще почнеш да смъкваш от другото.

И между другото не ни каза от колко време тренираш.. не е ясно много мускул ли ще пазиш или не :)

И кардиото си е направо задължително. Не се мъчи кой знае колко в началото с голяма интензивност и т.н. Лека-полека нещата там ще се наредят и като свикнеш вече може да мислиш за по-трудни методики :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 09.07.11 18:38.

09.07.11
18:38

казано от Xender на 09.07.11, 16:50:

Нали казват ,че след тренировка бързите въглехидрати не стават мазнина или аз не съм разбрал?Значи по мненията разбрах ,че кардио задължително - добре че колегата каза че не му е стигал въздуха в началото понеже аз главно заради това не правя,но сега ще почна.Кога е най-добре сутрин или след тренировката с тежести ,имайки предвид че тренирам като за маса -  3-5 серии на мг по 8-10 повторения,дали няма да гори мускул ако е след тренировката?Банана преди тренировка да го махна ли ? Не съм сигурен дали спада към бавни въглехидрати.Вода пия ,но не повече от 3 литра, пълня си една 3л бутилка и я изпивам за един ден,а содата спада ли към забранените удоволствия ?Между другото съм 1.85 на 20 години. :)

Относно водата:
Аз лично до преди месец пих главно газирана (не за друго, в момента съм в Германия и почти само газирана вода пият и бях свикнал), но сега пия минерална. През това време не ми пречеше на отслабването, но за предпочитане е нормална. Мисля, че 3 литра са напълно достатъчно, но и все пак ако чувстваш жажда си поемай течност :)

Относно кардиото:
Аз го правя сутрин, преди закуска. Някои казват, че на гладно се изгарят повече калории, други казват, че заминава мускулна маса - аз не знам. Просто след кардиото си закусвам (около. 50 гр, мюсли без захар, 200 мл мляко и около 10 грама стафиди, понякога и 40-тина грама шунка някаква, старая се да ям по 5-6 пъти на ден принципно). Доколкото съм чел бягане на интервали по 60 секунди спринт и почивки по 30 не са много препоръчителни за гладно бягане, защото тогава се изгарят директно мускули, а и отначало ще ти е доста трудно. Аз лично черпих информация от тук:
http://running.about.com/od/getstartedwithrunning/ht/getstarted.htm
Пробвал съм интервали, дори преди няколко дни, но не ме радват много, най-вече, защото имам проблеми с краката (не издържам голямо натоварване в коленете, а и наднорменото ми тегло със сигурност си е казвало думата до преди скоро). Та, давай както е дадено в този сайт, дето ти дадох, дори ако пак е трудничко (на мен ми беше!) - увеличи почивките и ако не си готов за увеличаване на бягането за седмицата - дай си още една. Ако можеш си изчисли в google earth колко горе долу е разстоянието, което бягаш (ако ще бягаш вън), за да знаеш и с какво темпо какво разстояние минаваш. Също така - щом е за маса не бих го правил всеки ден, затова относно това някой друг да каже, че аз малко станах фен на бягането и не може да ми се има доверие относно това (на всичко отгоре скоро пуснах тема с въпроси относно прекалено бързо отслабване - т.е. кардиото в моя стадий като че ли изгаря мускули вече, затова и го намалих) но мисля, че след тренировки е оптималното в случая (пак повтарям - нека някой по-запознат също се изкаже)

Вода и бягане:
Аз лично гледам да пия до 10-15 минути преди бягане, че ако пия час преди това примерно ми се дохожда до тоалетната, а е много неприятно докато си тичаш да ти се доходи - трябва да спираш  и да губиш време (а аз бягам преди лекции).

Започнах на 96 (по-скоро 94, кантарът може да не е бил много точен) килограма началото на април, към днешна дата (09.07) съм 76-7 килограма, висок около 178 - може и 180 да съм вече (не съм се мерил от година и нещо поне), на 21 години (почнах на 20 :D) Не казвам, че не съм изгубил мускулна маса (най-вероятно от краката, горната част особено, защото болката в колената ми пречи да ги тренирам в домашни условия, каквито имам на разположение единствено за момента), но и очевидно съм изгубил голямо количество мазнина. Стига да тренираш с тежести не мисля, че трябва да се притесняваш, а и ти се храниш по-смело от мен (и аз трябва така, ама все се притеснявам да не взема да напълнея)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1