04.02.11
06:33
Този хранителен режим е абсурден и в моите очи. На всичкото отгоре - ще тренираш! Нямам представа що за човек го е съставял, но това хранене е предпоставка за проблеми. За съжаление е пълно с “инструктори”, лишени дори от основни знания в областта на храненето. Да, ще отслабнеш, ако се храниш по този начин. Въпросите са как ще се чувстваш по време на режима, какво ще се случи с теб по време на спазването му и какво ще стане след него.
Къде са мазнините? В таблетките рибено масло ли?
Храненето след тренировка? 2 таблетки аминокиселини (предполагам около 2 g) - това хранене ли е?
Закуската - плачевна.
За водата даде ли ти съвет тоя разбирач?
Всъщност - би ли споделила къде работи този “инструктор”?
Лошото е, че едва ли ще се съгласи да ти върне пари, въпреки че ти е продал пълен боклук.
Е, той не ми е взимал пари за това..
Точно се събуждам, взимам листа и уж започвам с първия ден и ОП-влизам тук..чета и често казано вече почти не знам какво да закусвам..овесените ядки?
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 04.02.11 08:27.
Бихте ли ми препоръчали добър диетолог, който би могъл да ми изготви ПРАВИЛЕН хранителен режим, защото явно така както съм почнала само си играя с организма..
04.02.11
10:36
Мисля, че и сама можеш да си съставиш меню. Просто ще ти отнеме 1-2 дена да си поблъскаш главата, но пък ще спестиш пари, изследвания и т.н. Ето една тема, която написах за такива случаи (не си правя реклама) - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 . Ако пък държиш на НВД, ето още една тема на колегата emzo - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 . Опитай, пък ако не успееш се насочи към квалифициран човек. :)
Тук в България всички диетолози и инструктори са измамници за мен.Най-добре седни и прочети каквото трябва след това си смяташ храната и си решаваш от какво да си набавяш протеин,въглехидрати и мазнини.
П.С Единсвено работа би ти свъшил Митко Димитров в магазин Кинг Шоп.
Здравей.
Според мен не ти тряба диетолог.Тук може да получиш много пълноценна информация. Разгледай раздела за Хранене. Там има описано различни хранителни режими, има и коментари към тях. Сигурна съм, че четеш и дневниците на момичетата.
Karpi и SL имат много изчистена храна. В дневниците на Лимка и Мария Никифорова има много добри съвети също.
В момента за това се сещам, и честно казано по бих се доверила на информацията в този форум отколкото на някой диетолог.
Поздрави
Порових се още из форума, прочетох темата на ProXxX и реших да опитам да си направя режим самичка.Още не съм стигнала точно до храната, но определих калориите и въглехидратите,мазнините и белтъчините, според тях.Направих два варианта в три-дневна програма.Реших първо да ги пусна тук, за да имам някаква представа дали са добри и дали да продължавам да си разпределямм конкретно храната според тях.Ето ги :
RMR (калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо) = 1401.5
KB (калориен баланс) = 2172.325
KALORII - 1400
1 DEN - 10 % vuglehidrati : 10 % maznini : 80 % beltuchini
2 DEN - 15% vuglehidrati : 15 % maznini : 70 % beltuchini
3 DEN - 20 % vuglehidrati : 20 % maznini : 60 % beltuchini
1 DEN - VUGLEHIDRATI - 140 KALORII ( 35 GRAMA) - 6,25 г. на хранене ( 6 хранения на ден)
2 DEN - VUGLEHIDRATI - 210 KALORII ( 52.5 GRAMA) - 8,75 г. на хранене
3 DEN - VUGLEHIDRATI - 280 KALORII ( 70 GRAMA) - 11,6 г. на хранене
1 DEN - MAZNINI - 140 KALORII ( 15,5 GRAMA) - 2,583 г. на хранене
2 DEN - MAZNINI - 210 KALORII ( 23,3 GRAMA) - 3,883 г. на хранене
3 DEN - MAZNINI - 280 KALORII ( 31,1 GRAMA) - 5,183 г. на хранене
1 DEN - BELTUCHINI - 1120 KALORII ( 280 GRAMA) - 46,6 г. на хранене
2 DEN - BELTUCHINI - 980 KALORII ( 245 GRAMA) - 40,83 г. на хранене
3 DEN - BELTUCHINI - 840 KALORII ( 210 GRAMA) - 35 г. на хранене
KALORII - 1500
1 DEN - 10 % vuglehidrati : 10 % maznini : 80 % beltuchini
2 DEN - 15% vuglehidrati : 15 % maznini : 70 % beltuchini
3 DEN - 20 % vuglehidrati : 20 % maznini : 60 % beltuchini
1 DEN - VUGLEHIDRATI - 150 KALORII ( 37,5 GRAMA)
2 DEN - VUGLEHIDRATI - 225 KALORII ( 56,25 GRAMA)
3 DEN - VUGLEHIDRATI - 300 KALORII ( 75 GRAMA)
1 DEN - MAZNINI - 150 KALORII ( 16,6 GRAMA)
2 DEN - MAZNINI - 225 KALORII ( 25 GRAMA)
3 DEN - MAZNINI - 300 KALORII ( 33,3 GRAMA)
1 DEN - BELTUCHINI - 1200 KALORII ( 300 GRAMA)
2 DEN - BELTUCHINI - 1050 KALORII ( 262,5 GRAMA)
3 DEN - BELTUCHINI - 900 KALORII ( 225 GRAMA)
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 04.02.11 13:39.
04.02.11
19:32
Направи сметките отново, но за около 1900-2000 калории, защото твоите 1400-1500 са прекалено малко. Това са с 700 под твоя КБ, а отделно и тренираш :)
Сега чак не вярвам, че ще го кажа, но ЗАРЕЖИ сметките, те са ориентир.
Аз не смятам от близо 3 години. А преди това бях ходещ калкулатор :D
262грама белтъчини са ти 6 приема по 40грама.
1. няма да го усвоиш
2. това е терор за организма ти.
Отоговори на следните въпроси:
1. Цел ? - цялостно отслабване, поддържане или борба с последните мазнини, като за последното трябва перфектен режим.
2. Време за постигането и - 2 месеца, 4 или 6 (примерно), в зависимост от това си избираш режима - НВД, РБД. Ротацията на въглехидрати е много хубав режим, но не и за начинаещи (лично мнение)
Ето ти примерното ми меню за днес:
закуска 100гр мюсли заляти с вряла вода и задушени
Обяд1 - 150гр свинско шишче, 150гр варени картофи
Обяд 2 - 150гр свинско шишче, стотина грама ориз на фурна
Кардио - 30 мин вело, след него - протеинов шейк
вечеря - голямо пилешко бутче (грамаж не знам) със салата зеле и моркови (морковите, са колкото за цвят) със зехтинче.
Преди лягане - едно казеинче :P
Грубо през 3 часа е разпределен приема на храна.
Това при текущо тегло 78-79кг.
Мнението беше редактирано от emzo на 04.02.11 21:06.
04.02.11
21:17
казано от emzo на 04.02.11, 21:04:
Сега чак не вярвам, че ще го кажа, но ЗАРЕЖИ сметките
Emzo, донякъде мога да се съглася с теб, но не изцяло. Прав си, че сметките са ориентир, но трябва да се научи да смята...да знае в коя храна какво и колко има...примерно с мазнините лесно може да прекали и да прекрачва границата от калории и трудно ще “топи” мазнини. Протеина наистина не е малко, но целта му не е само изграждане на мускул и др., а и набавяне на необходимите калории. Освен това, усвояването на големи количества протеин е спорен въпрос, защото аз имам информация, че тялото се нагажда и според приема се определя и усвояването му т.е ако ядеш повече протеин, то се нагажда да усвоява повече. При положение, че тя иска въглехидратите да са й в минимум, то повечето протеин е логичен, а и помага за термичния ефект. Цялата ми теза е, че всеки, който смята да поддържа тяло, трябва да мине през това нещо. Да знае как да си съставя меню, как да разпределя макронутриентите в зависимост от целта и т.н. След време като отвори хладилника и види 4 продукта автоматично ще знае от кое колко да си вземе, но преди това трябва да изгради основите. Дано си ме разбрал правилно :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.02.11 21:18.
казано от ProXxX на 04.02.11, 21:17:
Протеина наистина не е малко, но целта му не е само изграждане на мускул и др., а и набавяне на необходимите калории.
Това е, пак ще го кажа, ТЕРОР за организма, да си набавя калории само от протеин !
Това е като глупостта на Пиер Дю... нещо си.
Като не иска въглехидрати - ВМ НВД, Кето, но моето мнение е, че е малка за такива режими и едно нормално НВД с до 100гр въглехидрати или РБД е най-подходящо.
Сега нищо друго не правиме освен да я объркваме максимално :(
Мнението беше редактирано от emzo на 04.02.11 21:33.
04.02.11
22:01
И аз съм допуснал грешка...не съм видял, че е писала 60-80% от протеин. Сега се съгласявам с теб :) Ако държи на ниски въглехидрати, то трябва протеина и мазнините да са около 50%:50% от останалите калории :)
казано от emzo на 04.02.11, 21:04:
Отоговори на следните въпроси:
1. Цел ? - цялостно отслабване, поддържане или борба с последните мазнини, като за последното трябва перфектен режим - цялостно отслабване и борба с подкожниде мазнини, които не са малко.Излизат около 25 %, а изглеждат доста повече
2. Време за постигането и -Няма значение.Знам, че добрите и качествени резултати не стават бавно и се иска много търпение.Просто през това време искам да знам, че правя нещо правилно и естествено да получавам дори и малък стимул да продължавам - резултати.
казано от emzo на 04.02.11, 21:32:
Като не иска въглехидрати - ВМ НВД, Кето, но моето мнение е, че е малка за такива режими и едно нормално НВД с до 100гр въглехидрати или РБД е най-подходящо.
Аз не съм си втълпила просто ей така, че не искам въглехидрати.Просто, доколкото разбрах с минималното количество от тях се постигат най-добри резултати.
Ако увелича въглехидратите и мазнините примерно ето така за всеки ден по-добре ли е?Всъщност на едно ниво ли трябва да са те двете?
1 ден - 15%:15%:70%
2 ден - 20%:20%:60%
3 ден - 25%%:50%
?
05.02.11
21:13
Защо държиш на въглехидратна ротация. Мисля, че първо трябва да минеш през нещо по-просто, като РБД. Пробвай с него...като режим е чудесен, а и въглехидратите в него също са много малко...към 25% от дневните калории излизаха, ако не се бъркам. Въглехидратната ротация я остави за по-натам :)
Какво ще кажете за това? Подходящо ли е да го пия, когато тренирам? fitness1.bg/nutrex-lipo-6-hers/
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 06.02.11 09:06.
Аз лично за 90 лева бих си купила качествена храна.
Между другото някой по-горе ти беше писал за елдата, в момента ям доста от нея и за теб може би ще е много добър вариант. Освен това засища.
Надявам се не се включвам прекалено късно в дискусията. :)
Първо - защо не ядеш ориз, картофи, боб, леща и т.н.? Не случайно азиатците рупат ориз на поразия - сравнително евтин, от малко става много, много хранителен и дава много енергия. Тъпчи ориз, докато ти се дръпнат очите. :D За твоя тип диета ти препоръчвам кафяв ориз. :)
Второ - аз лично съм фен на зеленчуците повече, не на плодовете. Сега за зимно време много полезни са моркови, целина, зеле, ряпа, цвекло и т.н. Има една страхотна салата с някои от тези продукти, която, ако имам време ще я споделя, наричам я “витаминна бомба”.
Трето - 1 литър мляко? wtf… по-добре кисело мляко, някъде в сайта преди време имаше една много хубава статия за плюсовете на киселото пред прясното. Но нямам време сега да я търся. :)
Както и Пияндето те посъветва - ПОВЕЧЕ ВОДА! Сутрин дори на гладно, като станеш пий около 500мл - 1литър, действа доста очистващо... :)
И по-добре си вземи едни хубави витамини, отколкото да взимаш нещо за отслабване.
За момента това се сещам. Определено може много да си разнообразиш менюто. :)
вместо само да се чудиш какво да ядеш,яхвай колелото от снимката,която си си сложила в албума и събота и неделя карай и мазнините постепенно ще изчезват : )
казано от brusakch на 07.02.11, 17:45:
вместо само да се чудиш какво да ядеш,яхвай колелото от снимката,която си си сложила в албума и събота и неделя карай и мазнините постепенно ще изчезват : )
От 12 часа го карам и чак сега се прибрах.Най-важното е, че ми доставя и удоволствие!
Димзата, ако започна да се ‘’тъпча’’ с ориз не искам да си помислям и какво ще стане..
Не е нуждо да се “тъпчеш” с ориз - важното е да е по малко, в точното време. А има чудесни видове ориз - кафяв, червен и черен (императорски). Мазнините се горят в огъня на въглехидратите.
казано от Nicolette Elias на 07.02.11, 17:54:
Димзата, ако започна да се ‘’тъпча’’ с ориз не искам да си помислям и какво ще стане..
Шеговито казах да се “тъпчеш”. :)
Но определено трябва да го вкараш в менюто си, особено с подходящите подправки, зеленчуци, дори и ядки, може да стане една много хубава и вкусна храна. :)
Ами за сега въглехидратите главно си ги набавям от овесените ядки сутрин, ориза смятам да го включа по-нататък.
А какво ще кажете за меда?Изобщо добре ли е да приемам с моите цели и ако да - в какво количество?
Далеч съм от мисълта да те убеждавам, че само едните овесени ядки сутрин са недостатъчни. :)
Все пак е добре да включиш поне на обяд 100 гр. ориз, може и задушени картофки с масълце и копърче(чесънче по вкус), грах, боб, леща, царевица и др. Не ти казвам да ядеш само тях или по-много, просто, като гарнитура. :)
Също така може да включиш и гъбите в менюто ти. Някои от тях са богати на незаменими аминокиселини, ако не ме лъже паметта манатарката е една доста хубава гъбка. :)
Ох, огладнях от този пост. Отивам да ям. :D
Сряда ( 9 февруари )
7:50 ч - 2 белтъка + 1 круша + 400 кисело мляко Верея 0,1 %
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 12.07.11 21:18.
09.02.11
08:04
Мед - да, но или сутрин със закуската или след тренировка. Полезен е, но е прост въглехидат и съответно може да причини “инсулинов пик”, а големи количества инсулин забраняват (спират) горенето на телесни мазнини за енергия ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.02.11 08:04.
Здравейте отново.Пиша ви след като ми се случиха доста неща, най-важното от което е, че ми счупиха крака и всичко с храни и тренировки се обърка, но по-важно ми беше да мога да ходя отново.Като цяло беше бавно и мъчително възстановяването, но от няколко дни започнах лека полека да се раздвижвам и засега нещата вървят добре.Започнах и с нов режим и повече постоянство след като отново прекарах известен период на гладуване....та в момента още съм в период на захранване.Старая се да не става рязко като предния път.Ето и един примерен ден :
Понеделник
6:40ч - 45 мин кардио ( 20 колело + 25 кростренажор)
8:30 / 9 ч - 2 суп. лъжици овесени ядки + 100-200 мл мляко + 1 белтък
12/1 ч 100 грама риба/ пил.филе + 50 грама ориз/ картоф
2:40 силова тренировка
Междинно хранене (рядко) ябълка
6-7 ч 100 грама риба/ пилешко + зеленчук
И така :))))))))))))
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 12.07.11 21:20.
10.07.11
9ч 2 с. л. овесени ядки + 150 мл прясно мляко + 1 белтък
13 ч 100 гр пил. филе (гърди) + 50 гр кафяв ориз
16:30 ч ябълка
18:30 ч пил. филе (гърди) + 2 корнишона
Събота и неделя все още не тренирам :)
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 12.07.11 21:17.
Имам един въпрос към вас и ще го задам тук, за да не пускам нова тема.
Изведнъж се сетих, че по едно време беше много разпространено едно нещо:
Хранителното комбиниране се базира на теорията, че различни хранителни групи се разграждат от храносмилателната система оптимално, ако се приемат в определени комбинации. Ето и някои основни принципи:
- протеини (боб, ядки, семена, месо, риба, птиче месо) и въглехидрати (паста, ориз, зърнени храни, моркови и т.н.) трябва да се приемат в отделни хранения - и двете могат да се комбинират със зеленчуци, но не и помежду си.
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 12.07.11 21:21.
И още нещо - купувам пилешкото филе сурово.Попринцип си взимам на Градус в тарелки и изглежда доста добре, на вкус също, но онзи ден в магазина нямаше от него и си взех от щанда ( неопаковано, пак на Градус).Като започнах да го приготвям се оказа УЖАСНО лигаво, но си помислих, че би трябвало да е така и онези в тарелките са пълни с някакви нежелани консерванти и така нататък.Изпекох го и месето беше много крехко ( противоположно на това в тарелите, а уж са от един производител).Попринцип и в ресторантите е такова и със същия вкус.Та въпроса ми е кое всъщност е качественото месо от двете и защо едното беше толкооооооова много лепкаво, за разлика от другото?
Здравей и честито възобновяване на дневника :)
Относно пилешкото - мисля , че по-лепкавото и по-крехкото е по-наблъскано с е-та и т.н.
То всичкото пилешко е зле в това отношение , но ми прави впечатление , че по-евтините меса са по-крехки : бутчетата се разкашкват/бялото месо е като желе...
В твоя случай , може да е било малко застояло и за това да лепне...и бялото месо си е крехко...
Храната ти ми се вижда добре...нооо може да хапнеш още нещо дребно след вечерята (извара/риба/пиле/яйце) , все пак правиш кардио на гладно :)
Това за комбинирането на храните(разделното хранене) не ти го препоръчвам...плюсовете са : по-бързо смилане на храната...не , че е лошо , но ако спазваш нормално разстояние м/у храненията(м/у 2 и 6часа , в зависимост от вида и грамажа) не е нужно...
Въглехидрат + мазнина избягвай , по-скоро...
Нетлъсто пилешко с картофи е ок , но добави и някаква прясна салата/грах/домат/корнишони :) за да смъкнеш ГИ-то на картофите
Какви са ти целите ?(не прегледах дневника назад (blush) )
Кофти за случката с крака , дано се възстанови напълно :)
Поздрави :)
Едит:и в следобедната закуска е хубаво да има белтъчини:кисело мляко с ядки/яйце...плодът го сложи м/у закуската и обяда...ама и аз си “бръщолевя” , защото не погледнах , какви са ти целите и мерките...и тези заучени схеми са глупави - човек сам стига до правилният начин на хранене за него си :)
Май оспамих - sorry…
Мнението беше редактирано от Мая на 10.07.11 20:48.
Пилето ти е било лепкаво най-вероятно заради температурите и “възрастта” му. Нормално е да се сетиш, че в жегите процесите на разлагане и гниене се ускоряват и идва мимент, в който никакви консерванти и оцветители не могат да възстановят “свежия” вид (доколкото умряла кокошка може да има свеж вид :D ) на продукта. Това, че в ресторантите има подобен вкус, може само да ти говори колко им е прясно яденето :D
По отношение на разделното хранене - според мен не е лошо като замисъл, но не на всеки му допада да се съобразява с принципите. Аз лично съм забелязала, че се чувствам по-добре ако се храня разделно, но често не го правя. За лятото обаче може да се окаже доста удачен вариант.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.11 20:58.
11.07.11
6:40 ч Кардио тренировка - 25 мин. колело + 25 мин кростренажор + коремни преси
9 ч 2 с.л. овесени ядки + 150 мл прясно мляко + 1 белтък
12:30 ч 100 гр. риба (Ципура) + 1 среден картоф
14 ч Силова тренировка - горна част
16:30 ч Ябълка
19 ч 100 гр. Пилешко филе + 2 корнишона
Добавки : 3 аминокиселини
12.07.11
9 ч 2 с.л. овесени ядки + 150 мл. прясно мляко + 1 белтък
13 ч 100 гр. риба (Ципура) + 1 среден картоф
17:30 ч ябълкааааааа..............
20 ч 100 гр. риба (Сьомга) + 1 краставица
Почивка
ох, така ми се прияде нещо... като бях по-малка ходихме в един ресторант, където винаги си поръчвах свински филенца, поляти с разтопено сирене Рокфор....обожавам го това сирене и обмислям по-нататък да си позволя едно парченце от него върху филенцата (nlove2)
13.07.11
6:40ч Кардио тренировка ( 25 мин. колело + 25 мин. кростренажор) + коремни преси
9:30 ч 2 с.л. овесени ядки + 200 гр. кисело мляко + 1 белтък
12:30 ч 100 гр. пилешко филе + малко жълт фасул
14:30 ч Силова тренировка (крака+корем)
16:30 ч 1 ябълка
18:00ч 100 гр. пилешко филе + 6 маслини + 1 краставица
Добавки - 1 таблетка аминокиселини след кардиото.
...Днес ми е малко стресирано, защото вчера, докато заспивах си ударих крака точно на счупеното място и днес доста често ме наболява, а попринцип не става така (nmob)
Мнението беше редактирано от JPFTQV на 13.07.11 18:41.
14.07.11
7:50 ч 200 гр. кисело мляко + 2 с.л. овесени ядки + 1 белтък
10:00 ч 1 грейфрут
12:30 ч 100 гр. пилешко филе + 5 маслини + 2 краставици
16:00 ч 1 кофичка малини
17:30 ч 100 гр. риба тон + 3 краставици
Почивка
15.07.11
Днес включих и сурови ядки..любимите ми.
6:40 ч Кардио тренировка ( 30 мин. колело + 25 мин. кростренажор )
9 ч 150 мл. прясно мляко + 2 с.л. овесени ядки + 1 белтък + 20 сурови бадема
11 ч 1 грейпфрут
12:30 ч 100 гр. риба тон + 1/2 краставица + 10 бадема
14:30 Обща силова тренировка ( кратка )
18 ч някаква гадна замразена УЖ бяла риба ПУТАСУ + 1/2 краставица + 20 бадема..........незнам дали в рибата имаше и 10 гр. протеин, но няма да ям повече..
Може ли съвет относно ядките-колко на ден?Притесняват ме мазнините..
15.07.11
18:45
Ако целта ти е да сваляш,тогава ще трябва да ядеш повечко мазнини.
На едно око гледам,че ядеш що-годе добре,ама ми се вижда малко,не знам :)
казано от The Next на 15.07.11, 18:45:
Ако целта ти е да сваляш,тогава ще трябва да ядеш повечко мазнини.
На едно око гледам,че ядеш що-годе добре,ама ми се вижда малко,не знам :)
Целта ми е да свалям - мазнини.. и ми се струва странно с тези цели да ям мазнини?
15.07.11
19:16
За да топиш мазнините , трябва да ядеш мазнини!
Важно е тялото да ползва мазнините като източник на енергия,а не въглехидратите! Не казвам да ядеш транс мазнини,но w3 , w6,w9 - ядки / яйца / мазна риба / мазно месо и тн..