Тренировка на открито - колко често?

UN

05.07.11
12:11

Здравейте, ходил съм на фитнес 1 година и 4 месеца, тази седмица започнах стрийт фитнес, въпросът ми е колко често е най-добре да тренирам Понеделник,Сряда и Петък или всеки ден? При вторият вариант мисля че тялото ще се претовари и се набляга прекалено много на издръжливост и няма да правя маса, това разбира се е лично мнение незнам дали е вярно защото нямам опит в стрийт фитнеса. Какво мислите?
Малко инфо за мен - храня се здравословно на 16 години съм

Темата беше редактирана от unknown на 26.07.11 20:53.

05.07.11
12:20

Понеделник, сряда и петък е добре. Правилно си разбрал, че ако тренираш всеки ден, ще претренираш и ще почнеш да губиш мускул.

05.07.11
12:58

Да през ден е по-добрия вариант и аз съм на 16 год и се занимавам със стрийт фитнес 3 пъти седмично и съм много доволен.

05.07.11
14:08

За билдерски сплит на лостовете може и да е добре. Аз разбирам street fitness по различен начин. Главно се търси функционалнист на тялото, работи се за силова издръжливост не толкова за маса. Правят се различни сплитове за време, брой повторения.
Интересно ми е за крака, в кой ден от трите ще го сложиш?
Как смяташ да разделиш горните мускулни групи в два дни?
И най-важното сигурен ли си че ММ е най - подходящо за теб в момента? Ако е тъка по - добре си ходи на фитнес.
Под здравословно хранене, какво разбираш? Напиши един ден по часове, какво ядеш.
Ако, все пак си решил да тренираш по лостове, моето мнение е пет пъти седмично, като правиш сплит примерно: 5 набирания; 10 лицеви; 10 подскока - почиваш малко и пак го повтаряш.

Това е само пимер ти сам си опеделяи брой повторения и комбинации.

Успех в начинанието-:)

05.07.11
16:15

Аз по точно тренирам по програма дърпане - бутане в дом. условия като разполагам с 2 дъмбела и лежанка.Кракрата ги тренирам два пъти с 3x10 напади и 3x10 клекове не виждам да е проблем.С тая програма спокойно си качвам ММ(за 1 месец 2кг качих) :)

АЧ

05.07.11
18:47

Моя съвет е тренирай 1 ден гръб и бицепс (набирания), др ден гърди,трицепс,рамо (кофи,лицеви..) 3-ти ден крака, корем. Нещо от тоя сорт. Като ти стане по-лесно можеш да започнеш да учиш нови, по-трудни управнения или да слагаш допълнителна тежест.

UN

07.07.11
21:32

А след колко време мога да очаквам да правя силови набирания, при положение че правя 10 широк надхват и 12 кофи 37 лицеви

Мнението беше редактирано от unknown на 07.07.11 22:10.

08.07.11
09:25

Ако правиш 10-12 хубави набирания би трябвало да направиш 1 силово ! Ако не ги правиш хубави а от онези половинките когато стигнеш около 25-30 бройки.

АЧ

08.07.11
09:54

казано от Христомир Пашев на 07.07.11, 21:32:

А след колко време мога да очаквам да правя силови набирания, при положение че правя 10 широк надхват и 12 кофи 37 лицеви

Можеш да го научиш и за 1 год, може и за 3 месеца, може и 1-2 дена, зависи... Просто целта на силовото е експлозивно да се набереш/изтласкаш като ракета и бързо да включиш раменете. Аз го научих с експлозивни набираня и кофи на лост + др упражнения на лостовете де :)

11.07.11
08:47

казано от Manigga на 08.07.11, 09:25:

Ако правиш 10-12 хубави набирания би трябвало да направиш 1 силово ! Ако не ги правиш хубави а от онези половинките когато стигнеш около 25-30 бройки.

Само ще кажа, че силовото е 80% техника и 20% сила, така че ако искаш да го направиш се мъчи 1,2 деня и ти гарантирам, че ще успееш.. Въобще не чакай да правиш 39848 бройки набирания и т.н.. Мъчи си го и ще успееш.. Гледай само да го правиш наведнъж с две ръце, че ако го правиш като повечето “маняци” с една и после с друга има риск да се контузиш..Успех!

11.07.11
09:52

Ем за тея пичове дет не могат да направят и 2 набирания предполагам силовото е и 100% техника :D но за хубаво силото техниката остава на заден план... Аз от хора които не могат да се набират, хубаво силово не съм видял... Ако целта е просто да се качат отгоре на лоста нека се мъчат директно от нулата но ако искат нещо качественно набирането му е майката ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1